Stallet

Blandade bilder

figaro275.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 15

Måndag 6/4: Skrittar ut för att mjuka upp efter gårdagens runda!

Tisdag 7/4: EF-träning. Tar det lite lugnare pass och Figge går jättebra!

Onsdag 8/4: Idag får Figge gå ett längre pass och han går sååå jäkla bra! Så bra att man inte vill sluta! Efter uppvärmning gör vi lite större galopp-piruetter, byten, övar på piaff och passage, vi gör enkla byten osv..... oj oj oj vad Spanjacken levererade idag!! Tralalala......!

Torsdag 9/4: Vilar

Fredag 10/4: Tog ett bra ridpass i ridhuset!

Lördag 11/4: Jo idag när vi var ute så skrittar vi fram lugnt, det hoppar fram ett rådjur och Figge gör en helomvändning, jag sitter kvar och trodde jag skulle sitta kvar men nu råkade det vara så att de ganska nyligen varit och grävt jämte där vi red. Och när han landar med framfötterna vid kanten så ger marken vika under och han tappar balansen, han ramlar inte men det knycker liksom till. Och eftersom jag redan satt på tre-kvart och överkroppen hängde lite utanför så åkte jag av. Väldigt mjukt, i en jordhög med rumpan före. Men jag tyade inte hålla kvar Figge.

Han börjar med att långsamt jogga iväg lite och vi var nästan säkra på att han skulle stanna..... det gjorde han inte. Han drog hem, och istället för att dra genom tunneln tog han vägen genom rondellen!

Tack gode gud att han inte ramlade eller skadade sig på någon sätt. Och till och med tyglarna var hela!! De måste ha hängt kvar på halsen. Det enda han hade var att han antingen trampat/slagit emot kronranden lite på vänster bak.

Han drog samma väg som vi red, dvs genom villaområdet i full galopp och gnäggandes hela tiden Flera som bodde där var ute och letade efter mig. De var så goa så! Men när jag konstaterat att allt va ok red vi ut igen en sväng. Man kan inte avsluta på det sättet. Och så kunde jag känna på honom om något kändes fel. Allt var ok.

Pust vilken oro man känner innan man vet men är så glad att allt slutade lyckligt!

Söndag 12/4: Idag tar vi ett pass i ridhuet och det stormar friskt och knakar och låter överallt. Det gick bra, men Matte har lite träningsvärk och var inte på topp. vi övade lite byten så klart!

eXTReMe Tracker