Stallet

Blandade bilder

figaro345.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 13

Måndag 24/3: Idag får Figge vila. Får rapport om att han ligger och snarkar raklång i solen och tycker att våren har kommit!!

Tisdag 25/3: EF-träning! Idag testar jag att rida med kandaret. Det var flera månader sedan sist! Och det gick lysande bra tycker jag! Vi fick till bra skolor, enkla byten och även bytena var ganska bra. Bytena var visserligen lite korta bak men de flesta var faktiskt rena! Och det är för tillfället huvudsaken.

I skolorna behöver han samla sig ytterligare lite till, vi ska tänka på att öronen ska vara lika höga och att Matte ska mjukna lite mer i inner hand.

Vi övade även på skrittpiruetter och eftersom jag fått igång bakbenen så blev de ganska bra faktiskt! Men som sagt, bakbenen måste vara uppstartade.

Mot slutet så kände jag att Figge verkligen hade startat upp bakbenen och jag hade ett gott jämt sug i händerna. Det var det här jag saknade i söndags!

Onsdag 26/3: Drar på en skritt-runda på ca 1 timme

Torsdag 27/3: Vi tar ett litet dressyrpass. Idag kändes Figge lite stel, undrar om han har dragit på sig någon form av låsning. I alla fall så har Matte genast kallat in Figges massör som lovat att komma redan i morgon fredag!! Hurra! Hon brukar kunna plocka bort sådana här stelheter!

Fredag 28/3: Figge får massage och L hittar samma låsning som han brukar få. Plus en till uppe vid manken och även frambenen kändes spända. Hon trodde helt klart att det kan vara detta som jag har känt de senaste dagarna för hon trodde att låsningen vid manken hängde ihop de båda frambenen mest.  Har liksom känt att det är något som tar emot och han vill inte riktigt ta för sig.

Ska bli spännande att känna på honom i morgon. Den här känslan brukar vara som bortblåst när L har varit och masserat, knuffat, stretchat och "gjort livet surt" för Figge! När allt är klart så är Figge så nöjd så..... men inte under tiden....han ser ut som om han har myror under huden och blir alldeles frustrerad och vill bitas i vad som helst. Idag fick han tugga på grimskaftet och då kunde han stå still under tiden medan L jobbade. Och sådan är han en låååång stund men när det väl börjar släppa i hans kropp så blir han alldeles stilla. Och det bästa är när hon masserar funt kronlederna och i ansiktet. Ett tag nästan somnade han.....!

Lördag 29/3: Iidag känns Figge klart bättre! Vi tar ett lättare floppyworkpass och vi mest strechar och flexar och blir mjuka lösa och lediga. På slutet så bad jag om lite mer tryck och det fick jag!

Söndag 30/3: Sen start idag, 17,08 och 1,10 tim restid ena hållet. Morgonen börjar med att det ösregnar. Figge får vara ute ca 2 timmar sedan åker han in för att inte stå och frysa och spänna sig. Han blev inte deppig för det för han fick ju tidig lunch istället.

Ja, då har man debutera i Msv:B4! Det är helt otroligt att jag har startat en sådan klass. Det trodde jag inte fanns på min karta! Men nu är det gjort och ja, vi har helt klart massor att jobba med men vi hade roligt :) Jag tänker ju som så att eftersom alla kvalgränser går på 62 % så är det det som är ett godkänt resultat. Nu nådde vi inte helt fram dit men det var inte många poäng som saknades. Vet att vi kan bättre och när vi väl kan få bytena att sitta så förväntar jag mig ett högre resultat!

Idag fick vi i vår debut ihop 61,304% och så här såg det ut :)

 

eXTReMe Tracker