Stallet

Blandade bilder

figaro658.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 15

Måndag 6/4: Hade en plan på att promenera en runda som avslutning då jag först skulle rida 5 min på Figaro från stallet tills vi kom upp för lilla backen men vid kröken växte han fast och fullkomligt vägrade gå! Petade jag till honom med spöt så sparkade han och blev skitsur! Han har attityd! Hmmm...! Hoppade av, och talade bestämt om att vi går framåt och det gjorde han ganska direkt. Vi gick en bit innan vi vände tillbaka till stallet för att börja om från början. Då började han stanna redan på stallplanen, gick en bit, och stanade igen vid kröken. Sedan trampade han på Sambons fot så han blev förbannad och kan kanske vara så att den energin fick honom att börjar gå för det gjorde han utan att knussla mer!!

Tisdag 7/4: Vi promenerade runt hela anläggningen med sadel och träns och såg allmänt viktiga ut! Vi kollade in alla tänkbara nya underlag och spännande saker! Vi var och gick på parkeringen bland bilar och hästsläp, vi gick lite närmare vägen för att börja bekanta oss med bilar i olika storlekar. Så vi hade mest mental träning idag och det gick bra!! Imorgon tror jag vi ska ta och longera lite igen! Vi måste nog vara på utebanan då för ridhuset är upptaget!! Hoppas på att det blir en hyffsat rund volt :o) Måste rota fram lite leksaker som de kan ha i hagen och så har jag fått indikation på att när de har mat i hagen så filosoferar han runt så att han inte hinner/vill/får äta i hagen och det måste lösas på något sätt!

Onsdag 8/4: Longerade på sandbanan, han busade lite och jag har svårt att få ut honom på en större volt! Vill inte att han ska gå på en så liten volt men det gick bättre denna gången än förra så om ett tag så kanske det fungerar! Han är lite motsträvig när vi går iväg från stallet och rör sig i slowmotion, jag måste få upp en egen högre energi när vi ska gå iväg så att han blir smittad och förjer med raskare!!

Torsdag 9/4: Tog tag i att lämna gården problemet och idag vi gick till och från skogen flera gånger! Till slut så gick det bra och hoppas att han fattat vinken och inte slår på bromsarna nästa gång! I så fall får vi träna vidare, det är inte svårare än så!!

Fredag 10/4: Vilade, vi lekte bara lite i hagen, vi lekte Jaga Harry och Figaro sprang glatt efter mig och var tuff som en bandyboll med mig som skydd!

Lördag 11/4: Idag var det allvar! Figaro fick skritta 10 minuter i ridhuset med ryttare, därefter så fick han jogga på lina i 5-10 minuter, och som avslutning så promenerade vi upp i skogen. Och trots att vi tränade på att lämna gården i torsdags så var det motigt! När jag red så tränade jag på att pyttesmå hjälper starta, stanna och svänga och jag tycker det gick bra och han börjar acceptera bettet mer och mer!

 

Söndag 12/4: Longerade idag i ridhuset i alla gångarter! Vi höll nog på i ca 15 minuter med många varvbyten! Det går bättre och bättre! Han är rolig för rätt som det är så bara tvärnitar han och kommer in till mig i mitten!! Det är ju skönt att han inte sticker åt andra hållet i alla fall!! Frågade även om han kunde bjuda på lite galopp, det kunde han men han bjöd först på lite bus och bock!! Sedan galopperade han i 2 varv och vad det så härligt ut!! Vild och vacker!! Tänk när jag kan rida och vi kan galoppera så!! Som avslutning så gick vi från gården och diskussionen tar minder och mindre tid!! Härligt!!

eXTReMe Tracker