Stallet

Blandade bilder

figaro263.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 11

Måndag 9/3: Vi tar en lång skrittrunda på 1,15 tim! Härligt!

Tisdag 10/3: EF-träning! Idag övar vi på bakdelsvändningar och massor av övergångar mellan galopp/trav. I bakdelsvändningarna skulle vi tänka på att aktivera bakbenen för Figge vrider bara bakbenet utan att lyfta. När jag tänket lite "piaff" så lyfte han fint på benen men på bekostnad av att han blev lite spänd.... men efter några försök blev det bättre och han aktiverade bakbenen och var mjukare.

Vi övade även på att öka och minska volten, aktivera framåt i galopp och direkt minska för att återigen aktivera framåt! Här upptäckte jag att jag lättar lite väl i handen mycket när vi ska aktivera framåt, så mycket att vi tappar formen, jag måste mjukna framåt utan att tappa kontakten. Vi får även till några byten och i princip alla blev bra, lite korta bak ibland men ändå rena!

Onsdag 11/3: Tar ett bra pass på uteridbanan och Figge går super. Vi övar även på ganska många byten!

Torsdag 12/3: Vilar!

Fredag 13/3: Idag tar vi återigen ett dressyrpass, och lycka är att få vara helt själv i ridhuset! Vi kunde rida igenom programmet två gånger utan att någon var i vägen :) Vi övar även på ganska många byten, vi övar att på att "sitta" i förvänd galopp som ingår i nästa tävlings program. Figge klarar det ganska bra i rättvänd galopp men i den förvända så tappar vi orken. Han vet vad jag vill och han försöker men orken finns inte där riktigt ännu!

I själva bytena så kändes det lite som om poletten ramlade ner när det gäller min tajming........ men nu så ska jag bara få till det hela så att kropp och tanke gör samma sak! Men de gånger när jag tänkte extra mycket på att ge hjälpen då så kändes det som om det blev rätt!

Det gick ganska bra tycker jag när vi red i genom programmet!

Bilden är tagen i helgen då vi var på tävling och Figge har på sig det fina täcket vi fick av SIAPRE!

Lördag 14/3: Rida ut! Vi red ut med Chico och AO..... när vi var som nästan längst bort så hade Figge slarvat bort en framsko...! Så det var bara att traska hemåt igen. Figge fick tappert stå ut med att bära sin halta Matte den största delen av sträcken men hon förbarmade sig och gick den sista biten :) Tur han har bra hovar!

Söndag 15/3: Vilar eftersom han inte har någon sko! Hovis är meddelad och enligt planen så kommer han att få en ny redan på måndag!!

eXTReMe Tracker