Stallet

Blandade bilder

figaro113.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 8

Måndag 16/2: Ett lätt jogg-pass efter helgens kurs. Figge kändes rysligt fin!

Tisdag 17/2: Tar ett lite mer pass och konstaterar att Matte har börjat ta skänklarna bakåt..... ett följdfel på att jag inte kan fuska och länga tyglarna..... och när jag tycker att armarna inte räcker till så lutar jag mig framåt istället och så halkar skänklarna bakåt.... Detta måste jag passa mig noga på!!

Vi gick igenom lite allt möjligt och vi hade tur att vi kunde få några ögon som kunde kolla om vi gjorde våra byten på rätt sätt! Just nu har vi svårast från vänster till höger..... och här måste jag tänka på att jag måste mjukna i höger hand så jag kan släppa fram den nya galoppen!

Onsdag 18/2: Vilar.

Torsdag 19/2: EF-träning! Ber E att hålla koll på mina skänklar och påminna mig hela tiden. Måste se till att Figge aktiverar sina bakben ordentligt för det är först då som "mina armar räcker till" och Figge samlar ihop sig på rätt sätt!

Igår var Figge pigg, och lite springig till att börja med men efter en stund så blev allt lite mjukare och mer avslappnat. Vill ju att Figge ska vara avslappnat energisk.... inte spänd energisk som han först var.

Vi övade med att samla oss i galopp, enkla byten, byten, bogen in i trav, volter och att mjukt kunna länga lite på steget. Och som vanligt var det så kul så att träna!

Fredag 20/2: Riggade upp kameran för att se om jag kunde fånga några byten, det gick men det är klart bättre om någon filmar!

Lördag 21/2: Idag filmar gubben, vi övar byten, massor! Har tänkt att varje vecka lägga in ett pass där vi har extreme fokus på byten. "Hur svårt kan det vara"....  att lära sig lite kroppskontroll och taijming! Ibland fick vi till riktigt fina byten...!

Söndag 22/2: Rida ut! Med sällskap av AO och Chico tog vi lilla racingrundan på pigga och glada hästar som faktiskt skötte sig utmärkt!

eXTReMe Tracker