Stallet

Blandade bilder

figaro658.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 7

Måndag 9/2: EF-träning blir idag istället för i morgon eftersom EF skulle åka bort! Bra att det gick att byta dag!! Men man ska skriva direkt när man ridit för man kommer inte ihåg även om det är dagen efter....

Nå, idag jobbade vi runt 4 konor på en volt, vi skulle runt konan tänka antingen framdelsvändning eller baktelsvändning, mellan konerna skulle vi rida rakt/rida framåt. Vi skulle samla och försöka vända med sitsen och att handen skulle förbli i framåttänk. Vi skulle ställa lite inåt, lite uttåt, vi skulle öva överstrykning med båda händerna.

Vi skulle tänka oss att våra underarmar var som "mjuka" brandslangar men att de ändå sprutade fullt med energi (vatten) som hämtades upp från bakbenen genom hela kroppen, alltså vi skulle se till att våra armar/handen inte stoppade rörelsen framåt. Matte fick ont i ryggen.... filererna ganska långt ner mot ländryggen.... och skulle tänka på att vara stabil i bålen men ändå mjuk i ryggmusklerna..... liksom följa med rörelsen lite mer men stabilt och mjukt samtidigt. Här tror jag att det stora problemet ligger i att jag rider med de nya tyglarna (och kan inte fuska) och att Mattes kropp inte orkar rida med så korta tyglar och hålla fram armarna framåt mot bettet. Matte är helt enkelt för klen och otränad! Matte har nu börjat träna på Husses träningsmaskin för nu minsann ska bålmusklerna tränas upp lite mer!!

Figge ska träna vidare på att aktivera sig och fortsätta vara aktiverad utan att Matte måste påminna honom hela tiden! Arbetstraven har blivit bättre och utvecklats men även här så är Figges Matte otränad. Hon har ju liksom aldrig i hela sitt liv ridit på detta sättet! Men vi får fortsätta att tillsamman öva oss på att bli både starkare och mer balanserade tillsammans. Idag kunde Matte ibland, några steg, enkelt engagera Figges bakben och få lite mer suspention i traven utan att smacka och peta med spöt. Tada....! Och det kändes idag ganska tydligt att traven var luftigare när vi avslutade och lade ner Figge för att han skulle jogga av sig för då kändes den traven väldigt liten och energisnål.

Det var ett roligt pass som vanligt. Och EF-jagar oss på att grunderna ska bli så perfekta som möjligt. Jag gillar att hon är på påpekar på dessa små detaljer som verkligen kan göra så stor skillnad! Det är detaljerna som ger resultat har jag hört av en mycket känd ryttare!!!

Tisdag 10/2: Idag så sken solen och det var varmt ute!  Och Matte hade gett sig fanken på att hinna med att rida  ut en sväng innan det blev mörkt. Så det gick kvickt att få på allt kan jag meddela.... att Figge sedan hade lera i öronen, manen och lite överallt bekymrade varken honom eller mig! Den tog vi bort när vi kom hem istället :) Vi hann med en tur på 45 minuter och Figge var så pigg och glad så!!

Onsdag 11/2: Vilar!

Torsdag 12/2: Har en plan på att hinna med och rida ut även idag!!

Fredag 13/2: Morgon pass ska det bli för Matte är ledig och har tidig stalltjänst!! Figge bjöd på ett underbart pass!! Ett lagom för att ladda upp oss till helgen träning!

Lördag 14/2: Ingrid-träning! Så kul och så nyttigt. Först och främst så tyckte I att de där tyglarna gjorde att vi var klart mycket rakare redan från början... och då kollade hon på medellinjen! BRA! Tyglarna blir ju lika långa nu och det gör så klart en stor skillnad, och hon tyckte att hålla i sista facket blev en lagom bra längd! Alltså så sa hon inte en enda gång till mig att korta tyglarna.... på TVÅ dagar! Underbart! Dock så var lilla Matte lite trött i kroppen efter första passet och tyckte inte att armarna räckte till i traven dag två..... MEN det blir bättre och bättre!!

Matte måste åter igen se till att skänklarna inte halkar bakåt.... de har ju varit ganska bra ett tag men nu när man har lagt focus på andra kroppsdelar så faller man tillbaka på andra...!

Vi ska öva lite extra på att rida bogen in i galopp, speciellt vänster varv, för där tar jag felaktigt tillbaka vänster-skänkeln, och så ramlar vi inåt, kan inte hålla linjen, byter galopp när vi inte ska... vi ska även öva på detta i mellangalopp....för då faller vi ihop i en hög och får inte till det alls :) Att det ska vara så svårt med kroppskontrollen.

Söndag 15/2: Ingrid-träning!

 

eXTReMe Tracker