Stallet

Blandade bilder

figaro332.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 4

Måndag 19/1: Tar ett skrittpass och Figge kändes rask och fin när vi skräpade runt i skritt.

Tisdag 20/1: Bomträning.... först var Figge lite seg och stel.... det hade snöat sludd på honom hela dagen så jag tror att han trots att han var ordentligt inpackad stått och spänt sig lite. Så uppvärmningen tog lite längre tid. MEN jag kan meddela att detta gick över! Att hoppa stuts i galopp över tre "hinder" på volt är vansinnigt roligt tyckte Figge..... det gick fort och Figge hade väldigt mycket bus i kroppen och Matte lät mest "ohhhh.... brrrr....stopp... whiiii"!

Så, när träningen var slut var Figge i sin allra bästa form.... inte det mista trött utan bara allmänt pigg och glad och visade mycket gärna för alla som ville titta att han kan minsann både kan piffa på stället och puffa på längden!

Onsdag 21/1: Vilar..... upptaget i ridhusen och uteridbanan är full av vitt snösludd!

Idag har jag fått dessa tyglar!! I hopp om att lära mig och min kropp att det visst går att rida med kortare tyglar! Man kan inte sitta med händerna i magen!!

Torsdag 22/1: Provade idag mina nya tyglar och det var ju en upplevelse. En bra sådan faktiskt om man tänker bort att tyglarna var nya och hårda och levde ett eget liv...

MEN, jag red med lika långa tyglar hela tiden och efter uppvärmningen så höll jag i sista luckan och det kändes. Här får man passa sig att man inte lutar sig framåt istället utan det är armarna/handen som ska framåt. Upplevde det som om jag höll ihop händerna mer och att de var mer stilla! Det kändes riktigt bra faktiskt!

Vi hade idag i alla gångarter fokus på "stay soft and round on the legs"! Om det var en tillfällighet eller inte vet jag inte, MEN Figge gick så jäkla bra! Han var så taggad, energisk, följsam att Matte bara log och log!!

Fredag 23/1: Jäkla skit.... det måste ha flyttat in något läskigt "rovdjur" under läktaren för Figge tvärnitade direkt när vi kom in i ridhuset. Han gjorde ju så för några år sedan och jag vet att det inte är som han är dum, han tycker det är läskigt på riktigt! Så det är bara att beväpna sig med ett tålamod som varar här ifrån till evigheten! Suck!!

MEN vad svårt det är att rida på en så spänd häst!! Jag är så glad över att han inte är sådan här speciellt ofta!!! Det blev inte mycket gjort!! Och dessutom var det många i ridhuset trots att jag red sent och kombinerade det med kvällsfodringen.

Lördag 24/1: NEJ.... sa Figge även idag när vi kom till ridhuset.... nu tyckte han att även resten av ridhuset blivit smittat och kunde knappt gå någonstans. Suck! Matte räknade till en miljon, satt på musiken i telefonen och jag hade tur och fick vara helt själva nästan hela tiden!!

Eftersom jag misstänkte att det lagrats upp lite väl mycket "spring i kroppen" den senaste tiden på grund av dåligt väder, inga bra uteritter, ingen körning, och nu till sist kallt väder så blev planen att idag ska Figge få jobba!! Verkligen jobba sig trött i både kropp och själ!! Och till på det så har ju Figge gått så rysligt bra att man då inte fortsätter att rida ett längre pass.

Och han var så spänd att det gick inte ens att skritta på lång tygel så det var bara att jogga igång och så fort som möjligt så ramlade vi över i galopp! Och vi galopperade massor!! Och tyvärr så kunde vi bara till en lång början bara hålla till på 1/4-del av ridhuset! Vi tog korta pauser och så fortsatte vi att galoppera. När Figge slappnat av lite så övergick vi till traven och samma där, jobba på, att få honom att "stay soft" var inte lätt men det fick bli som det blev. Vi gick åter igen över till galopp med nya övningar, samla, framåt, samla och så vidare. De där bakbenen fick jobba!

Vet inte jag jag tror nog att vi red i nästan 2 timmar och då hade han äntligen landat både mentalt och kroppsligt! Hade en plan på att han skulle vila i morgon på grund av att det ska vara pay&jump men jag måste nog tänka om. Har tidig stalltjänst och jag måste hinna rida innan de börjar bygga banan kl 9.....!

Den där Spanjacken har nog lite väl bra kondis.... och vems fel är det då??? Hmmmm....!

Söndag 25/1: Tidig morgontjänst och ritt. Idag var han klart mycket mer avspänd. Vi utmanade inte ödet och red bara i halva ridhuset. CL sa att hon lilla jakthuden Lars Lund hade varit och röjt/stört lite och förhoppningsvis så har det som tänkt flytta in flyttat ut igen!

By the way..... så har jag i helgen varit och köpt mig en gigg :) Det ska vara en modell äldre Tidaholmsvagn (tror jag det hette..) och nu ska vi piffa till den lite färg, stoppa om sitsen, byta plyfaskivorna och så kommer den att bli som ny! Tralalala...!! Ska bli spännande att prova den när vädret blir bättre!

eXTReMe Tracker