Stallet

Blandade bilder

figaro29.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 3

Måndag 12/1: Idag joggar vi mest runt för att mjuka upp helgens träning!

Tisdag 13/1: Idag värmer vi upp och tar i lite mera. Idag startade Figge upp sina båda V8:or på ett riktigt bra sätt! Det kom efter att vi jobbat lite i galopp och övat lite byten

Onsdag 14/1: Vilar

Torsdag 15/1: Kasst väder och tänkte rida för man kan inte tömköra i ett ridhus tillsammans med 10 andra ekipage. Men eftersom Figge hade en sko på sne fick Matte både länge och väl brottas med denna för att få loss den. Det gick till slut men då tyckte jag att nääää.... vi skiter i det. Lusten hade liksom försvunnit.

Fredag 16/1: Ett lättare uppvärmingspass som gick lysande bra!!

Lördag 17/1: IJ-träning! Så kul och så nyttigt. Med sin smattrande svada ger hon oavbrutet olika instruktioner. Det är så klart det vanliga som jag ska tänka på, handen fram, lätta i höger, titta uppåt, korta tyglarna, ihop med handen och in med armbågarna. Tänk om man hade haft någon som repeterar detta 4 gånger i veckan!!

Vi jobbade med halter, volter, sidförande, bågar båda dagarna i alla gångarter. Och Figge gick så bra så! Vi avslutade med lite byten, vi skulle rida förvänd galopp på kvartslinjen och se till att vi kunde rida rakt fram men ändå kunna ställa växlande åt båda hållen utan att bakdelen svajar. Vi skulle inte tänka på att byta utan när det kändes bra skulle vi peta på med spöet och bytte han då så var det bra. Tänka att det är bara bak som får byta, absolut inte tänka att han ska byta fram.

√Ėva till n√§sta g√•ng:
Att i galopp kunna ställa höger/vänster utan att bakdelen sladdrar
Att tänka på att vi får bara byta bak
Att korta tyglarna

Men vi ska så klart fortsätta att öva vidare på att bli softer, quicker, rounder i alla gångarter!

Söndag 18/1: IJ-träning

eXTReMe Tracker