Stallet

Blandade bilder

figaro628.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 2

Måndag 5/1: Klippte Figge och klipparen bråkade så att jag blev så arg att jag lade ned tanke på att rida..... inte rättvist mot Figge att få släpa runt på en sur Matte. Fast å andra sidan så är det någon som kan göra en Matte glad igen så är ju Figge en perfekt kandidat!

Tisdag 6/1: Tog ett dressyrpass men lite mer sting i! Deg gick riktigt bra. Efter framridning så övade vi på lite byten, skänkelvikning i galopp, övergångar mellan halva steg piaff/passage. Vi passade även på att trava över de bommar som låg i ridhuset och nog allt piggnade minsann Figge till när han såg att de la ut alla bommarna!

Och så har vi varit och tittat på vagn.... ;) Känns som om detta kan bli en verklighet!!

Onsdag 7/1: Idag är det fruset på uteridbanan och för mjukt i lilla. Så vi spenderar tiden i lilla men bara i skritt. Vi övar halter, bakdelsvändningar och ryggning och sedan så gick vi hem igen!!

Torsdag 8/1: Idag puffar vi igång och till slut så har vi kommit igång. Matte är lite trögstartad nu för tiden. Vi övar vidare med våra byten och det här med taijming trycker jag är skitsvårt, försöker räkna, one - two - release.... Figge försöker oxå lära Matte och när taijmingen är dålig så tänker han då rakt inte byta!!

Men det här med att leka med traven tycker Figge är skitkul.... och så passar han själv på att "misstolka" sådana enkla instruktion som att fatta galopp och erbjuda lite "passage" istället! Kolla, kolla.... säger han och ser allmänt skitnöjd ut! Och han är så koncentrerad som att jag tror öronen ska ramla av!!

 

Fredag 9/1: Vila!

Lördag 10/1: EF-kurs! Figge blev så koncentrerad att öronen ramlade av när han fattade att EF skulle ha träning för oss. Men vi fick våra fiskar varma. Det märks att vi inte tränat för instruktör och i grupp på länge!! Och det tog en stund innan han startade upp sina båda V8:or där bak! Men de puttrade sakta men säkert igång och vi avslutade men en jämn bjudning i våda varven!!

Dagens fokus låg på lösgjordhet, framåtbjudning, sits, takt, form. Figge körde med falsk bjudning i början och då fick vi köra en mängd snabba tempoväxlingar för att aktivera och få honom igång framåt-tänket, bli quicker, softer and rounder.

Figge f√•r idag med ber√∂m mycket v√§l godk√§nt f√∂r han jobbar p√• s√• bra och v√•r utg√•ngspunkt √§r s√• mycket h√∂gre √§n f√∂r n√•gra m√•nader sedan. √Ąven om han idag k√§ndes lite tr√∂tt n√§r vi avslutade s√• k√§nde jag att han var s√• n√∂jd med sitt jobb!! Han √§r s√• mycket starkare, smidigare och √§r helt enkelt den absolut b√§sta av de b√§sta!!!

Det ska bli kul att rida i morgon för Figge brukar bli bättre dag två!!

Söndag 11/1: EF-Kurs! Går lysande bra även idag. Idag har vi samma fokus som igår med att rida bogen in, rida rakt fram, göra volter och att öka och minska stora mittvolten. Vi var noga med att se till att öronen hade i vågrätt linje mellan varandra i båda varven/volterna så att Figge inte lägger huvudet på sne. Vi har oftast inga problem vänster varv men i höger varv slinker vänstebogen ut och ställer till det. När vi testade med att lyfta innerhanden lite och vänsterbogen på sin plats så kom öronen vågrätt.

När vi red rakt fram i traven visade det sig att Figge ibland var vänsterställd i stället för rak.... detta är positivt för Matte har ju jobbat hårt med högerhanden och för att inte Figge ska vara högerställd. Vi börjar kanske jämna ut oss :)

Figge var idag pigg till att börja med men när vi slutade så kändes han som igår, lite trött. Och jag tror inte att det bara är kroppen som är trött utan det sitter väldigt mycket i huvudet oxå. Matte önskar ju hela tiden mer engagemang i traven och det är mer tröttande på alla plan än när vi bara "travar omkring"! Han är absolut inte utmattad men de här två dagarna har visat att vi håller på att ytterligare ta ett litet steg uppåt!

Vi är båda så nöjda så!! Och väl påpälsad mot den kalla vinden traskade Figge med pigga steg ut i hagen för att käka en välförtjänt lunch!!

eXTReMe Tracker