Stallet

Blandade bilder

figaro314.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 1

Måndag 29/12: Rider ut på en skrittrunda

Tisdag 30/12: Tidig stalltjänst och därmed en en tidig morgonritt i ridhuset. Det var en loj, lite stel Figge till att börja med men efter uppvärmning så gick det så mycket bättre!

Onsdag 31/12: Tar en körtur. Idag värmer vi upp en liten runda och sedan så kör vi ner till körplanen och övar på volter, serpentiner, göra halt, rygga och att länga traven. Det är svårt men det är kul att köra dressyr!!

Torsdag 1/1: Av naturliga skäl får Figge idag en planerad vila! Matte är inte van att vara uppe till långt in på småtimmarna..... *pust*!

Fredag 2/1: Rider ett lättare dressyrpass.

Lördag 3/1: Åker på Carl Hester clinic i Flyinge och det är så bra!!!

Söndag 4/1: Inspirerad av gårdagens clinic så ska vi ta ett dressyrpass. Nu har vi ju legat på latsidan ett bra tag så det är bara att ta det lugnt och fråga vad Figge kan tänka sig erbjuda.

Vi börjar med en vobblig, lat och oengagerad uppvärmning.... men det var ju väntat. Vi filar vidare och använder oss av speglarna för att jobba med lite öppna. Vi gör många skänkelvikningar och försöker få dom att bli mer mjuka och aktiva. Massor av tempoväxlingar, halter och hörnpasseringar. När vi kommer till galopparbetet över vi på att korta och länga, aktivera och så gör vi lite byten där jag försöker lära mig bättre tajming. Jag gör några grova missar och Figge säger vänligt men mycket bestämt att nu måste jag skärpa mig!!! Så det gör jag och genom att göra mindre hjälper och ha en kvick hjälp och tajming så får vi till det riktigt bra. Men det är så synd att man inte vet om de är rena eller inte...!

Och d√§refter s√• √∂vade vi √∂ppna p√• meddellinjen i b√•de trav och galopp! √Ąr s√• lycklig √∂var att speglarna √§r p√• plats igen!! Vi beh√∂ver √∂va mycket mera p√• detta! Det har verkligen halkat efter i tr√§ningen.

Som avslutning så lekte vi lite med piaffen och passagen. Figge tycker verkligen att detta är det absolut roligaste i träningen! Han är så nöjd så när vi övat och han blir så mycket bättre i hela kroppen efteråt!

Själv tänkte jag på att:
- korta tyglarna
- titta uppåt
- hålla ihop handen
- handen mot munnen

Det ska bli kul att komma igång med dressyren igen!!

eXTReMe Tracker