Stallet

Blandade bilder

figaro586.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 25

Måndag 16/6: Helt otippat får Figge idag gå till tandläkaren! Det gäller att passa på när hon kommer och Matte hade tidigare sagt att om ni ska ha tandläkaren så vill vi vara med på ett hörn!

Figge blev full.... och han blir så vinglig och jag tror han ska ramla hela tiden! Hade helst velat haft honom i en vaggas så han inte kan ramla! Figges mun såg bra ut, han hade små små hakar längst bak som SR tog bort. Och tand som han har en tandflisa/fraktur på såg oxå fin ut! Inga som helst inflammationer! Bra att det stämmer överens med vad Matte trodde! Han har känts likadan i munnen hela tiden!

Många timmar senare när Figge nyktrat till så fick i idag rida på ett jämt och fint underlag! De provar ut ny utrustning till att sköta underlaget och Matte och Figge är testpiloter! Och trots att det idag inte var de bästa förutsättningarna.......dvs underlaget var fortfarande för torrt, och att det behövs harvas upp och blanda ner alla fiber igen, så var underlaget platt, jämt och det var "rena himmelriket" att rida på jämfört med hur illa det brukar vara!

På grund av tandläkarbesök tog vi bara en uppvärmingsrunda! Men den gick ack så bra så!!

Tisdag 17/6: EF-träning! Härligt med en privatlektion. Figge var sjukt nöjd med sig själv när vi var klara! Vi jobbade lösgörande genom att minska och öka volten i via sluta/öppna och vi fick nog loss en liten låsning som Matte kände häromdagen. Vi övade övergångar mellan galopp/trav. Vi övade några byten och han blir lite sen bak, han skulle behöva kvicka upp sig lite till. Jag tror att det många gånger beror på min taiming faktiskt. Vi lekte lite med att försöka att utveckla traven lite lite och så när han var som goast i kroppen så provad vi lite halva piaffsteg!! Svettigt var det men jag tycker jag hade bra energi från Figge! Har vi tur får vi en lektion på torsdag nästa vecka!!

Onsdag 18/6: L√•ng skrittrunda p√• 1¬Ĺ timme! Sk√∂nt!!

Torsdag 19/6: Figge får i dag vila sin kropp och vi kör hjärngympa. Vi tömkör lite runt gården och det går över förväntan idag!! Vi brottas lite med svanskappan på säkert ställe, dvs i ridhuset, för att om Figge skulle få spunk så är han i alla fall inlåst :o) Nu fick han inte spunk, han var bara sur. Idag tvingade jag honom till och med att galoppera lite bara för att han skulle få känna på hur det kändes.

Sedan plockade vi bort gjorden och lekte lite för hand, vi flyttade undan bakdelen och så övade vi på halva steg! Det gick så bra så!!

Fredag 20/6: Idag tar vi oss ett seriöst ridpass. Och det går så bra!!

Lördag 21/6: Vilar.... av förklarliga skäl :o)

Söndag 22/6: Tidig stalltjänst och så har det regnat så vi passar på att rida på välvattnad uteridbana. Idag övar vi oss på att vara mjuka, runda och följsamma och vi lyckas riktigt riktigt bra! Tänker mjukna, aktivera, samla, aktivera, mjukna, samla, aktivera.... osv. Vi jobbar i korta intervaller, vi tar i och så pustar vi!

När han nu blev så där lösgjord så passade vi även på att öva skritt-halva steg- skritt-halva steg- fram i halva steg - trav - tillbaka till halva steg - fram i halva- steg.... osv. Inte allt på en gång men det är bara själva övergångarna vi i första hand övar på. Och under tiden vi gör detta så tänker vi, mjukna och runda nacken.

Vi red inte speciellt länge, allt liksom klaffade direkt! Så jäkla nöjda var vi efter detta!

Och så har han trixat till sin ena framsko, den sitter fast, är inte skev, mellan den öppna delen på skon har klämts ihop på något sätt. Skickade en bild till hovis och han tyckte som jag att det klarar sig tills på fredag om inget annat inträffar. Så, det blir stillsamma promenadturer och ridbanan som gäller.

eXTReMe Tracker