Stallet

Blandade bilder

figaro507.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 24

Måndag 9/6: Idag får vi en privatlektion för EF! Så nyttigt! Vi jobbade mycket med mig och att jag måste släppa på handbromsen fullt ut! Hur svårt kan det vara att säga till kroppen att handen alltid ska sträva framåt! Och så måste jag se till att sitta över ordentligt till höger.... när jag gör det får jag bättre koll på vänster bog! Nåja, Matte ska bli bättre på detta!! Och Figge belönar Matte direkt när hon gör rätt!! En bra PT man har!!

Tisdag 10/6: Figge vilar och Matte försöker jobba honom för hand på långa tyglar! Det är rätt kul!!

Onsdag 11/6: √Ąntligen √§r det lite svalare och s√• har det regnat s√• det gick att rida p√• utomhusridbanan!! Vi f√∂rs√∂kte oss p√• ett halvseri√∂st dressyrpass! Vi k√∂rde en massa tempov√§xlingar, vi gjorde n√•gra byten, vi lekte med piaffen!

Och sådan så åkte Matte på studiebesök hos B! B är en redig hästkarl som har kört massor av hästar! Han har lovat att hjälpa Matte med detta i sommar! Men tills dess att han har tid, typ efter midsommar, så har Matte och Figge fått lite hemläxa vi ska öva på!

Vi ska öva på att tömköra rakt fram utan att Figge tänker på att vända sig!
Vi ska öva på att släpa däck efter oss som väsnas, utan att de sitter fast så klart.
Vi ska öva på att stå vid vagnen och lyfta upp skaklarna utan att sätta fast dom så klart!
Vi ska öva på att stå still när man klär på och av sig alla grejor.... just här känner jag att vi kommer att få det svårt.... Figge har myror som bor i kroppen... 

Tralalala.... det här kommer att bli en intressant sommar!! Vem vet, när sommaren är slut så kanske Figge är inkörd!!!

Torsdag 12/6: Förutom att vi idag skrittade en runda på 1 timme så övade vi på våra läxor. Vi tömkörde rakt fram, vi svängde och gjorde halt! Vi var även och kollade på vagnen och Matte skramlade lite med den men Figge bara tittade undrande på mig och undrade vad jag höll på med!!

Vi skulle även haft på en svanskappa men den vi hade var för kort men har vi tur så har vi fixat en som är längre! I morgon ska Matte åka till däckcentrum och fråga om jag kan få ett gammalt däck utan fälj!!

Fredag 13/6: Väder! Oj vilket väder vi har haft idag, vi fick skjuta på vår uteritt en halvtimmer för det åskade ordentligt. Vi drog iväg när det klarnade upp men vi var hela tiden jagade av kolsvarta moln som hotade med åska. Vi red lilla racingrundan! Figge var tittig och gick först med handbromsen i och Matta blev lite orolig. Men sedan så hade vi med EO som kunde göra lite startbox-starter och då piggnade minsann Figge till igen och blev som vanligt! Tror vi har varit allt för civiliserade ett tag och ridit i för mycket i samlad race....!

Nåja, de svart molnen och åskan hotade oss hela tiden så vi red på och jag kan meddela att vi travade hem den sista biten ända fram till stallen för att bara hoppa av och gå direkt in i stallet! DÅ brakar åskan och regnet lös på riktigt!! Vi hade tur, vi blev knappt blöta!!

Men i den första stormen så han Figge bli blöt i alla fall.... han var inte glad!

Matte har idag fixat ett däck och jag har hittat så jag kan förlänga svanskappan men vi hann/ville inte testa detta i regnet! Det får vi göra i morgon!!!

Lördag 14/6: Tidigt halvseriöst dressyrpass och vi övar massor med övergångar och leker med lite lättsamma och roliga övningar! Vi passar även på att prova på att dra ett däck efter sig! Och....??? Sa Figge! Det bekymrar hon verkligen inte det mista att det låter efter honom från däcket, att däcket går emot hovarna, att linan går emot hans bakben/framben! Samma på båda sidorna! Mer än så han vi inte med idag. Matte var tvungen att åka och fixa med annat!!

Och i eftermiddags så fick Figge en nygammal hagkompis! Lotus!! De sa ungefär bara: Hej, Hej... och så var det ihopsläppet över! Men ett litet skutt tog de i alla fall!!

S√∂ndag 15/6: Idag tar vi tag i det h√§r med svanskappan... N√Ą, den gillar jag inte: sa Figge! Men han fick tappert knata p√• och v√§nja sig! Efter en stund s√• bad jag honom trava.... och ojojoj vad han fick in rumpan och bakben till en b√∂rjan!! Han blev till och med f√∂rbannad och sparkade bakut en g√•ng! Men sedan s√• sansade han sig och s√• travade han runt och s√•g allm√§nt sur ut ist√§llet.

Efter att ha blivit plågad med svanskappa tog vi bort den så han fick springa i linan utan en stund bara för att det skulle kännas lite som vanligt!

Sedan så tömkörde vi runt på gården, utan svanskappa, tänkte att det var bäst så, så han inte blev sur på den oxå mitt i allt ihopa och Matte råkar stå på fel ställe....! Det är svårt att styra.... Figge tyckte han kunde vägen själv.....direkt till hagen, eller direkt hem till stallet, eller så helt enkelt så tyckte han att vi skulle svänga vänster istället för Mattes tänkta höger. Vi hade verkligen delade meningar om detta och det är faktiskt så att Figge måste lyssna på MIG och inte hela tiden bestämma själv.

Så, då var Matte lite extra omständig och bestämde sig för att varje gång vi tex naturligt skulle svänga vänster.... så gjorde vi helt onaturligt en volt till höger först innan vi tog till vänster...!!

När vår lilla tömkörningsövning var slut så övergick vi till att kolla in vagnen. Här parkerade vi oss jämte vagnen på båda sidorna och så lyfte vi skacklarna och det var det ingen som helst reaktion på! Figge väntade helt tålmodigt på att han skulle på godis mest hela tiden men här så bestämde sig Matte för att inte blanda in godis över huvudtaget!! Bara muntlig, bli kliad, bli klappad och få paus får räcka som beröm! Tänker som så att det kommer nog bara att ställa till det, och så är jag helt säker på att B aldrig någonsin har kört in en häst och haft fickan full med godis!

Nåja, vi övade i alla fall även på att få in bakbenen mellan skacklarna, är är det lite svårt för det är så smalt mellan dom, det ser faktiskt ut som om det är fel på den ena sacklen.... som om någon/något har böjt till den! Vi provade först med att försöka backa men det fungerade inte, så då provade vi med att gå över den ena skacklen och liksom flytta in bakbenen på rätt plats! Det fungerade mycket  bättre!!

Får se om vi tar en skrittrunda i kväll eller om det får räcka med detta som dagens gympa... mest hjärngympa! Men vi ska ju vila och ta det lite lugnare i sommar så varför inte :o)

Hmm..... vet inte om jag vågar lite riktigt på den där store Lotus ännu..... det är bäst jag står lite vid sidan om.... även om han ser snäll ut hela tiden.... hmmmm!

eXTReMe Tracker