Stallet

Blandade bilder

figaro253.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 21

M√•ndag 19/5: AC-tr√§ning idag, det blev en slapp s√•dan. √Ąr fortfarande inte p√• hugget och har tappat inpirationen. Vi √∂var lite bakdelsv√§ndningar, lite sidf√∂rande och lite halva steg. Det h√§r var v√•rens sista AC-tr√§ning.

Tisdag 20/5: Slappedag, rider nog ut!

Onsdag 21/5: Slappedag. Figge tränar själv i hagen, mellan trav och luftig galopp :)

Torsdag 22/5: EF-träning.... hoppas på att E kan inspirera och engagera!! Man kan lite på EF det var kul att rida idag!! Varmt och svettigt men kul!!

Fredag 23/5: Uteritt!

Lördag 24/5: IJ-träning i två dagar!! Det har verkligen varit kul och inspirationen har återvänt! Nu tycker jag att de är skit att alla träningar är slut!!!

Vi har dag ett jobbat massor med att jag verkligen hela tiden måste aktivera bakbenen! Och vad mycket lättare det blir för både mig och Figge när V8:an är uppstartad!! Vi får så mycket mer gångarter! Förra gången hon var här så tjatade hon om att "mina händer skulle fram och ihop" - det sa hon inte alls många gånger så det måste betyda att vi har övat :o)

Däremot så sa hon att jag i båda varven ska jobba vidare med att lätta i högerhanden, får inte tränga den mot manken i vänster varv utan om jag tycker att högerbogen slinker iväg utåt så ska den jobbas tillbaka med ytterskänklen i stället.

I galoppen så ska vi öva vidare på att han ska kunna behålla formen, runda sig OCH vara aktiv i bakbenen samtidigt!

Vi ska öva på att öka galoppen med bibehållen form!!! Får inte bara släppa ut honom och vara glad för att han ökar!!!

I skänkelvikning ska man tänka på att det är ytterskänklen som är framåtdrivande.

I galoppombyte ska den nya galoppsidans inner hand mjukna när man ber om bytet.

Det är själva förberedelsen till bytet som inte är bra så därför blir han lite efter bak!! Måste hålla kvar bakbenen på sin plats innan jag ber om bytet, de slinker lite iväg åt ena hållet!

Matte ska öva på att rida utan stigbyglar för att kunna sitta bättre i galoppombyterna!

Söndag 25/5: IJ-träning

eXTReMe Tracker