Stallet

Blandade bilder

figaro323.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 19

Måndag 5/5: AC-träning! Vi tar ett pass där vi inte går något som har med den vanliga dressyren.... så när vi värmt upp lite lagom så övar vi på "piaff"! Jättekul och jag tror minsann att Figge och jag lite har kommit på hur vi ska göra! Vi övade små pass men många gånger.... massa repetioner!!

Tisdag 6/5: AJ kommer och ska prova min sadel så Figge får ställa upp på att A rider och Matte står på marken och talar om för A vad hon sak göra :o)

Onsdag 7/5: Vilar

Torsdag 8/5: EF-träning! Jäklar vad bra Figge gick idag. EF fick order om att jaga mig om att handen ska fram och ihop! Vi övade mycket skolor på volten och här måste jag hålla koll på ytter bak i öppnan för annan så slinker den iväg! Vi övade på att samla ihop några steg i alla gångarter och så rida fram igen. Figge var idag mjuk, energisk och uppmärksam! Vi gjorde några riktigt bra byten. Måste skärpa mig och skriva direkt för det behöver inte gå många timmar och så har man glömt vad man gjort. MEN att Figge gick SUPERBRA det har jag då rakt inte glömt!

Fredag 9/5: Rider ute en stillsam runda på 1,15 timme, Figge var pigg idag. Redan från start så sa jag till ÅB att idag bor det "tjolahoppsasteg" i Figges kropp...... och det gjorde det. Han tog chansen direkt när vi kom till rundans enda trav/galoppsträcka..... två bockserier drog han och sedan så drog han iväg som skjuten ur en kanon trots att vi just då hade en frisk väggvinnande galopp....!! Det är tur att han är mjuk i sina bockserier och att det är lätt att sitta kvar och följa med honom när han busar!

Lördag 10/5: Idag står det seriös dressyr på schemat! Värmer upp med att få Figge lös, loss och rund i formen och ser till att vänsterbogen ligger på sin plats. När den är där flyter resten på så mycket lättare.

Vi tänker på att bakbenen ska bli lite kvickare, vi jobbar ganska mycket i galopp och att Figge ska samla sig och galoppera "on the spoot" utan att tappa energi. När vi väl kan detta riktigt bra kommer de enkla byterna att bli lättare och bättre.

Vi rider skolor på medellinjen mot spegeln.... och oj vad vi vinglar den första biten innan vi liksom stabiliserar upp oss och den sista biten blir riktigt bra.

Vi övar förvänd galopp med bibehållen energi och även att vi kan samla ihop oss för att förbereda ett enkelt byte.

Vi gör massor av övergångar mellan galopp och trav där vi tänker på att från första travsteget få en balanserad och energisk trav.

Vi övar på att ladda i hörnan inför en mellantrav, här upptäckte jag att jag glömt bort att ta halvhalter för att hjälpa till att ladda upp oss.... när jag gjorde det kändes det som om Figge var helt klart mer förberedd och visste vad vi skulle göra!

Och i alla övergångar neråt så var vi noga med att bibehålla energin för här vet jag att jag varit mycket slarvig.... inte bra.... glömt bort att aktivera utan nöjt mig med att bara komma ner till arbetstrav från tex mellantrav.

Som avslutning lekte vi med lite byten och det är ju fan att man inte kan det där med tajmingen bättre! Skulle vilja låna en häst som verkligen kan det här med byten för att jag behöver öva mig själv och min tajming....

Och så lekte vi med piaffen..... Figge tycker det är jättekul! Vi övar både från skritt och från trav, vi har lättare från trav och då tänker vi som så att vi ska få fina och jämna övergångar ner och ur vår "piaff". Från skritt är det svårare att få igång energin men det går och jag har verkligen upptäckt att han kommer igång så mycket lättar så fort jag lättar lite ur sadeln och liksom ställer mig lite lite i stigbyglarna. Och idag fick vi till det riktigt bra ett par gånger och då kände jag riktigt att ryggen rörde sig.... coolt!!

Dagens mål var även att jag skulle rida med handen fram och ihop och att Figge skulle vara rund och avslappnad i nacke hals!

Det var kort och gott ett lysande ridpass på världens bästa Figge!! Tralalalala....!!!

Söndag 11/5: Uteritt! När vi satt i sadeln och skulle rida iväg öppnade sig himlen..... tur man kan backa in och parkera i garaget :o)

Nå, när vi stått där och väntat i 15 minuter slutade det regna och så gav vi oss iväg! Vi var ute i 2.15 med mycket trav och lite galopp. Men tyvärr så klarade vi oss inte helt för det började regna när vi var på hemvägen.... vi var rätt blöta!!

För övrigt så har vi i veckan lyckats att träffa helt rätt!! Skitbra va!! För då slipper Matte hoppa av och städa efter oss :o)

eXTReMe Tracker