Stallet

Blandade bilder

figaro99.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 18

Måndag 28/4: Red lite mer seriös dressyr, vi hade focus på att styrketräna med mycket skolor i alla gångarter, vi körde några byten och som avslutning lekte vi lite med halva steg. Ja trött var han då rakt inte när vi var klara!! Han hade lätt kunnat ta samma pass en gång till! Han börjar bli stark!!

Tisdag 29/4: Lite seriös dressyr igen, ska försöka rida igenom programmen igen. Idag jobbade vi mycket i galopp, länga och lite byten. På slutet så lekte vi lite med halva steg! Tycker att de känns bättre och bättre. Och roligt är det!!

Onsdag 30/4: Slappträning!

Torsdag 1/5: Rida ut och det gjorde vi, Vi red lilla racingrundan och övade på start-box-starter med tillhörande samlad racing...... dvs ryttaren hade hyffsad koll.... det är tur hästarna vet när vi ska bryta av :o)

Fredag 2/5: Jobbar igenom Figge och övar lite på allt möjligt, kändes lite stel...! Så han fick extratäcke på!

Lördag 3/5: Idag känns det bättre, vi värmde upp och red igenom båda programmen. Idag bjöd han till och med på en liten ökning under själva programridningen! Sedan så fick han komma ut i solen igen och till natten så fick han extra tjockt täcke! Här ska vi inte ha några stela och kalla muskler inte!!

Söndag 4/5: Tävlingar på hemmaplan!

Första klassen, en Msv:C1, där fick vi 62,66 %. Här fick jag kommentar om att öppnan bitvis var skänkelvikning.... det är ingen kommentar jag fått tidigare, alltså fick vi bara 5,5 (i båda varven) på den som vi oftast har 6,5 - 7 på. Ska studera filmen, kan kanske hålla med om att den var lite tam men upplevde det inte skänkelvikning. Samma sak i slutorna  där vi bara fick 6 och 5,5 där vi vanligt vis oftast ligger på 6 - 7,5 för dom brukar vi vara "bäst på" och här skulle "bakdelen" lämna spåret mer....  ska även här försöka kolla filmen.... jag upplevde det i allla fall att vi red på 3 spår och det är ju det man ska göra.... om jag nu har fattat rätt! Nåja, vi kom i alla fall sist med våra 62,66% och vi hade tufft motstånd av rutinerade och duktiga ekipage.

I den andra klassen kom vi oxå sist :o) Och här hade vi ännu tuffare motstånd! Men vi förbättrade vårt personbästa i Msv:B2 och fick idag 61,512% !! Bytena kändes idag ganska bra och jag trodde att de var rena men de var de inte helt... tyvärr... men de var bättre än förra gången och idag fick vi helt klart till det enkla bytet mycket bättre, dvs 6,5.

Dagens bästa, syns inte så mycket filmerna men det kändes, var att vi fick lite lite mer engagemang i våra ökningar i trav

eXTReMe Tracker