Stallet

Blandade bilder

figaro245.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 15

Måndag 7/4: Figger får nya skor! AC-träning! Idag fick vi jobba, vi fick rida själva eftersom AHs häst inte var helt ok. Vi fick jobba med energi, aktivera och vi jobbade med halva steg och samtidigt mjukna i nacken. Vi fick igång V8:an och sedan så jobbade vi lite mot galopp-piruetter och jäklar vad vi fick jobba!! Men Figge var så läckert fin efteråt och han såg minsann ganska nöjd ut!!

Tisdag 8/4: Skulle ösregna och då vill man ju inte vara på uteridbanan så Matte fixar in oss på bomträning! Kul!!

Onsdag 9/4: Vilar!

Torsdag 10/4: EF-träning! En jätterolig och bra träning!

Fredag 11/4: SK passar Figge för Matte ska på äventyr!

Lördag 12/4: SK passar Figge för Matte ska på äventyr!

Söndag 13/4: SK passar Figge för Matte ska på äventyr!

Ja, Matte var på äventyr i helgen, jag var på Dressyria och fick rida L.s häst BB. En mycket känslig herre som förmodligen hade hystat av mig om jag hade varit för burdus, okänslig och obalanserad.

Nu gick jag ut mycket lugnt och försiktigt och försökte mest göra mig osynlig där uppe på ryggen och med bara små små hjälper börja fråga om olika saker! Det verkade vara en bra taktik för han var glad och positiv och innan första lektionen var slut så kunde vi snacka ganska bra med varandra i alla gångarter.

Dag två förmiddag jobbade vi vidare med detta medans Matte fick sina fiskar varma... mjuka händer, ta inte handen bakåt, mjuka armbågar, var jämt viktfördelad och trampa mer i åt höger, se framåt, kolla bröstbenet... om och om igen!! Gillar verkligen när de är på mig hela tiden och tjatar så jag inte får en lugn stund!! Och under detta pass fick jag för första gången prova lite piaff!! :)

Dag 2 eftermidddagen blir en repetition på förmiddagen med tillägg om att jag även fick prova lite passage...!!! Tada..!

Dag 3, det blåste mer eller mindre storm så vi tog ett längre pass vid lunchtid och så att jag kunde åka hem utan att stormen blev för stormig. Idag repeterar vi allt och idag så får jag även prova på att göra galoppombyten och så avslutar vi även med att göra lite mer piaff och passage!! Så jäkla häftigt var det!! BB och Dressyria gav mig en härlig upplevelse!!

Fick med mig en hel del, lite nytt och lite "gammalt" som jag ska öva vidare på!
1. Ett speciellt tygeltag som hjälper mig att vara mjuk och får mina armbågar att ligga mer på rätt ställe

2. Vikthjälperna, jag avlastar min skadade fotled och måste försöka att komma mer i jämnvikt!

3. Blicken, bröstbenet och inte handen bakåt!! Repetera, repetera, repetera....!

4. Ska studera utbildningstrappan mer ingående, dvs Takt, lösgjordhet, stöd, rakriktning, schwvung, samling.

5. Och så var det något mer men det kommer jag inte på nu..... hmmmm!!

eXTReMe Tracker