Stallet

Blandade bilder

figaro300.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 13

Måndag 24/3: AC-träning inställd på grund av sjukdom och det fick vi reda redan i helgen så därför drog vi på en ordentlig tur igår. Så idag tar vi ett lätt pass och jobbar bort eventuell träningsvärk från gårdagens konditionspass. Vi börjar passet med att frimodigt i bästa vilda västernstil rida i alla gångarter på lång tygel! Där efter så checkar vi av lite blandat bandat utan några större krav. Vi avslutar med att öva på lite övergångar mellan trav-samlad trav- halva steg- samlad trav - trav. Ställde inga stora krav men fick känslan av att Figge sa: "Jag har fattat!" Stort gilla på det!!

Tisdag 25/3: Bomträning för EO. Det gick så bra så! Nyttigt och det blir dressyr på ett annat sätt! Idag när vi värmde upp så skulle vi göra massor av övergångar och det passar ju oss lysande. Och sedan så hade vi en lång bomserie med trianglar som verkligen tvingade oss att vara raka och att länga oss lite, skitbra. Sedan skulle vi "hoppa" klockan på volten med 5 galoppsprång mellan varje åt båda varven. Här passade Figge på att busa lite med sin Matte.... han tyckte nog att det här var för mesigt.... och gick för sakta! Hade jag haft massa pengar så hade han fått hoppa med FK oftare men nu är det tävlingssäsong och då lägger vi pengarna på dressyr istället!! Det kommer ju en vinter igen :o)

Onsdag 26/3: Dressyrar på utebanan! Vi leker med lite allt möjligt och det känns lysande bra! JA satt där på pallen så hon fick filma lite. Det är alltid kul att ha!!

I morgon är det exakt 5 år sedan jag köpte Figge!! Det har hänt lite under dessa åren!!

Foto från en den första månaden tillsammans

Foto från ca 2-3:de månaden tillsammans

Dagens nytagna foto!

Torsdag 27/3: Uteritt

Fredag 28/3: Vila/skrittrunda..

Lördag 29/3: Träning med IJ. I helgen har vi tränat för Ingrid Jerlin! Det var en riktigt bra och rolig träning! Hon låg på oss som en igel och här gick det minsann inte att lata sig! Första dagen checkade vi av lite grunder, start, stopp, sidförande och volter. Hon kollade av våra sitsar och la sin sin stöt där det behövdes bäst.... Gissa vad jag fick träna på ........ ;) Mitt nya mantra är nu "Fram och ihop med handen och se framåt!" Jag skulle även se till att hålla koll på vänstersidan och se till att rumpan inte slank ut lite till vänster i höger varv! Och aktivera, aktivera och åter aktivera!!

Vi gick ut från träningen med ett leende på läpparna både jag och Figge och han såg duktigt nöjd ut! Han fick vara kvar inne och sova i pyamas och natt-tofflor som en värsting till dressyrhäst!!

Söndag 30/3: Dag två med Ingrid, och redan kl 08,00 skrittar vi fram i ett kyligt ridhus!

Denna dagen blev ännu lite bättre än gårdagen! Idag fick vi jobba med volter, skänkelvikningar, öppna, sluta, mellantrav och ett härligt pass i galopp! Vi var mycket glada och nöjda! Här får ni se de sista ca 10 minuterna

eXTReMe Tracker