Stallet

Blandade bilder

figaro615.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 11

Måndag 10/3: AC-träning! AC som dömde gårdagens båda klasser undrade hur det kändes igår. Matte svarar: Figge lämnade V8:an på framridningen och hade bara med sig en mopedmotor in på banan...! Fick ett tips om en liten övning i galopp som man kunde passa på att göra när man kommit in på banan för att kanske få igång motorn igen! Får väl testa nästa gång! Den fungerade i alla fall idag när vi red...!

Idag kändes Figge super, pigg och kvick i fötterna.... precis som han brukar vara och Matte kunde rida som vanligt! Vi jobbade lite extra med att se till att vänsterbogen låg på plats.... den måste jag verkligen se till att vakta noga för den skicka han ut direkt! Vi övade lite på att rygga.... alltså rygga... inte lusa sig bakåt i snigeltakt och så övade vi på att börja trava direkt från ryggningen! Efter det så var Figge på uppstartad att vi fick ett par fina längningar i trav.

Sedan så avslutade vi med att göra några galoppombyten.... de gick inte bra alls... hon ville att vi skulle rida framåt och då göra bytet så att han fick bytet genom  hela kroppen.... Men då kunde inte matte hålla reda på sin kropp så då blev det helt fel....! Nä, sa Matte... jag får inte ihop det. Men Matte gjorde på sitt sätt så gick det bättre.... hon har säkert helt rätt att jag måste rida framåt för att bytet ska gå genom hela kroppen så att bakbenen hamnar rätt i bytet.

Nåja, är mycket nöjd med dagen träning!

Funderar skarpt på att åka på Pay&Ride den 22 mars, det står att man kan ringa och boka in andra program än angivna och det är en riktig domare som dömer. Man skulle kanske anmäla sig för att provrida MSV:B2..... hmmm.... ska klura på den!!

Tisdag 11/3: Rider ut och in i solnedgången!!

Onsdag 12/3: Figge vilar och Matte mockar i hagen..... det som göms i snö kommer upp i tö!! Det blir några fler vändor innan det är klart!!

Torsdag 13/3: Tog ett ganska lugnt pass på en lite kylig och blåsig uteridbana..... vi hade tänk oss ett "skräp-pass". Figge hostade några gånger i onsdags så Matte ville ta det lite lugnt. Nu tror matte att det är höet som kan ha orsakat detta så vi har övergått helt till hösilage. Figge verkade dock inte alls vara påverkad av detta utan hade idag verkligen startat upp V8:an och gick så jäkla bra!! Typ med byte på volt... tralalala...!

Fredag 14/3: Idag när Figge stod och väntade på sin tur för att bli vaccinerad så lät det som om han högfärdshostade några gånger (han var sist och fick vänta en stund) för att få veterinärens uppmärksamhet. Och det fick han. Ojojoj sa hon, det där måste vi lyssna på! Men hon konstaterade raskt att hon var helt inne på Mattes linje om höet. Han lät fin, inga svullna lymfkörtlar och inget näsflöde! Nu blev han ju vaccinerad så då sak vi ju ändå ta det lite lugnare.

Lördag 15/3: Blåser storm men solen skiner! Figge är ute med dubbla täcken och mat i matlådan så jag tro inte det gå någon nöd på honom! Han får dock vila idag, Matte ska ha kalas och Figge ska ändå ta det lite lugnt!!

S√∂ndag 16/3: Drar p√• en 1¬Ĺ timmes skrittrunda!! F√∂r √∂vrigt var Figge mycket n√∂jd med dagens kreation!!

 

eXTReMe Tracker