Stallet

Blandade bilder

figaro435.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 10

Måndag 3/3: Idag fokuserar vi på sitsen så vi joggar runt i slapptempo.

Tisdag 4/3: Dressyr, idag jobbar vi med uppmärksamhet! Figge var allt lite väl slapp efter gårdagens slappjobb. Men efter massor av övergångar och tempoväxlingar så piggade han på bakbenen! Det blev ett ganska kort pass på en blåsig uteridbana vi är nöjda!

Och så var jag tvungen att putsa upp och använda ridstövlarna... kan meddela att de var inte ett dugg bekväma, klämde och gjorde ont på min fotled. Men det rätar nog till sig när de börjar mjukna igen....! Jag vill inte tävla i shortshaps på söndag..!

Onsdag 5/3: Vila! Passade på att mocka lite i hagen medans CH pratade in fickan och då blev det lite roligare!

Torsdag 6/3: EF-träning! Idag var vi många, 5 st!! Figge gick som vanligt bra. Alltså, man är bortskämd när man har en häst om alltid gör sitt bästa! Och mer kan man faktiskt inte begära!!

Idag var det mycket galopp på schemat, öppna, sluta, skänkelvikningar, byten, övergångar mm...!

Så nöjd så nöjd!!

√Ąr √§ven n√∂jd med att mina st√∂vlar k√§ndes b√§ttre idag! Jag hade tejpat och f√∂rst√§rkt huden p√• just det st√§llet som skaver och d√• gjorde det inte s√• ont! Jag kan kanske ha mina st√∂vlar ett tag till!! De h√•ller nog allt en typ 20 √•r till!!!

EF vill veta alla sina elevers mål så här kommer våra!

Mål för Evisen & Figge under våren 2014

Ryttarens mål:

‚ÄĘ Jag vill konstant jobba mycket med sitsen och dess inverkan.

‚ÄĘ Framf√∂r allt att d√• kunna l√§nga ut/vara flexibel i mina armb√•gar s√• jag kan rida med kortare tyglar.

‚ÄĘ Se till att mina sk√§nklar ligger p√• r√§tt plats, dvs n√§rmare sadelgjorden.

‚ÄĘ Att se fram√•t mellan h√§stens √∂ron!!

‚ÄĘ Att str√§cka p√• mig!

Utbildningsmål Figge:

‚ÄĘ Sl√§ppa sp√§nningar i nacka/hals och kunna utf√∂ra olika √∂vningar och r√∂relser utan att sp√§nningarna ska komma tillbaka.

‚ÄĘ F√∂rb√§ttra v√•ra skolor och v√•r samlingsgrad.

‚ÄĘ √Ėva vidare p√• v√•ra galoppombyten.

‚ÄĘ P√• ett lekfullt s√§tt leka med piaff och passage.

Tävlingsmål:

‚ÄĘ F√∂rb√§ttra oss n√§r vi t√§vlar LA:3 och Msv:C

‚ÄĘ Starta en Msv:B2 bara f√∂r att vi f√•r!!

Fredag 7/3: Uteritt! Skruttar iväg för att dra på lilla racingrundan i trevligt temp. Figge inleder med att kännas seg... fast det gör han oftast när vi drar på tur. Han värmer upp! Och det är rätt intressant för vi kommer ungefär alltid till samma ställe och där meddelar han att "NU DRAR VI PÅ"....! Så även idag!

Hästarna blev så pigga och glada att vi sa att idag får nog ta det lite lugnt och inte dra på från skritt utan mer rulla över i galopp från trav! Dvs inga startbox-starter!! Kan meddela att det gjorde dom själva..... från fin trevlig galopp.... till racer-galopp på 0,02 sekunder!! Och så bockade de på det.... fast det var snälla bus de hittade på och de var noga med att "ta med ryttaren" när de busade!! Bus-hästarna!!

Men när vi väl kom till vår racersträcka så kände jag att här är Figge endast intresserad av att galopper fort rakt fram utan bus!! Han fick inte gå för fullt idag heller!! En annan dag när vi är själva eller när Front är redo!!

Lördag 8/3: Dressyr! Vi red igenom programmen några gånger, först i skritt och senan i trav och på slutet på riktigt!! Vårt bästa pass....

Söndag 9/3: Tävling! Figge kändes fin på framridningen men när vi skulle in på banan så lämnade han kvar motorn på framridningen ... :( Men en vacker dag så kanske han tar med sig den in och då vet jag en som blir glad!!

Fast det är ju Figges sätt att visa sin nervositet! Och jag har det hellre så än att ha en häst som blir "skogstokig" på framridningen och så går det inte att överhuvudtaget att kommunicera med hästen! Idag var det en som blev helt avstängd och slängde sig åt alla håll och väderstreck, helt livsfarlig att sitta på. Till slut så hade den backat in i ett hörn i ridhuset och kom ingenstans... och hade den rest sig där så hade ryttaren slagit ihjäl sig..... Figge fick då rycka ut som snälla trygga farbrorn.... Matte frågade om jag skulle komma fram och se om Figge kunde smitta av sig med sitt lugn som hon om ur hörnet ...... JA TACK  sa hon desperat.... och så följde hästen med ut från hörnet.... sedan så kändes det som om de höll sig nära oss ett tag... :o) Hoppas det lugnade ner sig för dom, vet inte hur det gick för vi gick in på banan lite efter det!

Nåja, LA:3 tycker jag gick hyffsat bra ändå. Vi skrapade ihop 63,857% och det räckte minsann till en 4:e plats!!! I MSV:an så gjorde vi ett rent byte (så skev domaren) fast kruxet var ju att vi skulle rida förvänd galopp just där....! Och sedan så slängde Figge in ett byte mitt i den avslutande ökade galoppen så den och tillhörande moment övergångar fick taskiga betyg! Så där blev det endast 60%

Dagens bästa.... jag tror minsann att mina tyglar är lite kortare än de brukar i LA:n..... tyvärr har jag ramlat tillbaka till gamla ovanor i MSV.... men bättre än inget!!

Det är inte alltid som de stora långbenta får gå på prisutdelning :)

eXTReMe Tracker