Stallet

Blandade bilder

figaro27.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 8

Måndag 17/2: Vilar

Tisdag 18/2: Idag försöker vi oss på lite dressyr.... Mattes kropp var utspridd lite överallt och det var även Figges! Vi försökte samla ihop oss och utföra lite seriösa och vettiga övningar! Det satt hårt inne man vi avslutade så bra som vi kan vara just nu med en ännu ej frisk Matte!

Onsdag 19/2: FK och Figge ska hoppträna!

Figge började dagen med att rulla sig ordentligt!!

Figge tycker det är jättekul att hoppa! Det tycker även FK som tur är! Idag hade Matte svårt att inte fnittra när Figge fräste på och stormade hindrena! Men minsann, jag tror han börjar se avstånd och tangerar själv!

Lite stilbilder....!!

Torsdag 20/2: EF-träning! Och Åhhh... vad roligt och vad bra det gick! Mattes önskan idag var skänkelvikningar, volter, öppna och sluta, lite repetition inför kommande tävling! Och att E skulle tjata på att Mattes armbågar ska vara mjukna, ligga framför höften och vara framåtsträvande hela tiden!

Alltså, vilken skillnad det blir när jag flexar på rätt sätt i armbågarna! Figge blir så mycket mjukar i hela kroppen! Matte måste tjata sönder sig själv för att få in detta i ryggmärgen!

Jag har även nu tejpat på ytterligare en vit rand på tyglarna, ett snäpp närmare munnen och målet att kunna rida med kortare tyglar! Känner att jag ofta hamnar runt den första vita markeringen men nu ska hoppas jag på att jag omedvetet kommer att sträva vidare mot andra markeringen. Och jag tror att när jag väl regelbundet börjar flexa i armbågarna så kommer markering nummer två att nås helt automatiskt!

Vi fick idag till en riktigt bra mellantrav (den enda under ridpasset) där E sa att här orkade ni hålla balansen och uppförsbacken ända till medellinjen!!! Har ett tag tillbaka använt mig av ordet "låånga" när jag vill att Figge ska länga sig i både trav och galopp och det verkar fungera riktigt bra!!

Vi jobbade på stor volt med att i skritt, trav och galopp växla mellan att ställa utåt/innåt! Figge och Matte fick även växla mellan att trav och galopp medans de andra travade. Vi gjorde riktigt bra övergångar!! Mjuka och fina med bibehållen avslappning i nacke/hals!!

För övrigt så fungerade den förvända galoppen och mellangaloppen oxå riktigt bra!

Vi fick till några riktigt bra byten, kändes ganska rena och raka! Och så avslutade vi på samma sätt som förra gången då vi jobbade lite mot piruettgalopp med liten tagen bakdel! Figge jobbade super!

Ja, har inget annat att säga än att jag har världens bästa Figge!!!

Fredag 21/2: Dressyr på uteridbanan! Tappade sugen lite när vi började rida, så Figge och jag kom överens om att vi skräpar runt och leker lite! Så det gjorde vi..... vi lekte galoppombyten......tralalalaaa...... vad vi är bra!!

Lördag 22/2: Uteritt!

Matte har idag jobbat med att duvsäkra stallet och när jag stod högst upp på stegen så ser jag att Figge ligger raklång i sin hage!! Man börjar ju alltid fundera på varför! Men det visade sig att det var ingen fara!!

Söndag 23/2: Figge ska testa Pay&Jump med FK!

Ojojoj.... vad Figge taggade till. Han var mer vild än tam på framridningen där han nästan visade skolorna ovan mark. Och så bockade han, racade på..... och blev "jätterädd" när det kom ut färdighoppade ponnysar från ridhuset! HÅLL I DIG , ropade jag till F och så tog vi bort tofsarna i Figges man så det skulle vara lättar att ta tag i manen! Matte sa till F att om du tycker att han är för vild så skiter vi i det!! Men F bara flinade och att vi kör på!! Ack ja.... det blev lite jobbigt för Mattes nerver....!!

Men, väl inne på banan så gör Figge och F sitt allra bästa!! 50 cm fixade de galant! Andra rundan..... då sa F att det kändes som om han kunde banan och så la han in högsta växlen och så sa han till F:"Nu kör vi!" Och ja, det gjorde de! Så det gick lite väl fort ibland, och då hinner man inte riktigt med att få med sig benen så det blev 8 fel!

Det går i alla fall inte att ta miste på att Figge tyckte det var kul.... och F med för hon sken som en sol!! Heja Figge och F!!!

eXTReMe Tracker