Stallet

Blandade bilder

figaro229.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 6

Måndag 3/2: Försökte uppdatera i tisdags och hade då skrivit massor.... datorn dog innan jag han spara....! Blev tvärsur och orkade inte skriva om. Idag red vi lite motionsdressyr i alla fal.l

Tisdag 4/2: Samma här, lite halvseriös tramsig dressyr.

Onsdag 5/2: Vilar

Torsdag 6/2: EF-träning för första gången denna terminen!!

Vi var bara två stycken och LH kände sig inte helt ok så hon slutade tidigare! Det innebar att vi fick slutet för oss själva!!! Det gillar Figge....."Hon kollar BARA på mig nu alltså....!" och så slår han nästan knut på sig själv för att göra allt så bra som möjligt.

Har kommit på att trots att Figge har ett tjockt täcke inklusive halstäcke kanske fryser och blir lite stel i sina muskler så nu går han med dubbla täcken och ser ut som en täckesboll! Han fick även ha dubbla ländtäcken och eftersom vi rider så sent idag hann Matte även med att massera, stretcha och köra med massageapparaten på Figge medan han stod och njöt.....! Nåja, nästan hela tiden.... han gillar inte massage överallt.....:) Tex inte på magen och mellan frambenen .... då "högg han (läs skulle bita lite på)" lite efter apparaten med det passade ju bra för då hörde jag hur hela halsen sträcktes och knakade!

Dagens träning började med "bokstavsridning" och det skulle hända något vid varje bokstav, lite fram, lite tillbaka, ställa höger, ställa vänster osv....! EF siktade idag in sig på Mattes sits och framföra allt mina armbågar...! Jag har sedan en tid tillbaka klistrat på ett vitt litet plastband på tyglarna för att jag lättare ska se hur för långa tyglar jag har. Och idag upptäckt jag att, utan att egentligen lagt ner en massa tankar på det, jag omedvetet har kortat upp tyglarna och ser nästan inte det vita sträcket speciellt ofta för det ligger i handen!!!

Och detta tillsammans med att armbågarna ska tänka framåt fick vi till en riktigt bra kommunikation!! Jag ska sikta på att mina armbågar ska ligga lite framför mina höfter och även om jag tar en förhållning så ska armbågen fram! Detta gjorde även att vinkeln i höfterna blev lite ändrade och ovanpå detta så skulle jag tänka på att slappna av i benen! Det kändes riktigt bra och Figge jobbade på för helt egen maskin och hans Matte kunde tänka på att sitta elegant!! Underbart!

Vi hann även med lite volter på medellinjen då vi skulle göra en volt åt var håll nästan som en oändlig 8-volt! Hoppsan vad de blev olika i början!!

Och som avslutning så jobbade vi lite med att samla ihop galoppen på en volt runt EF.... då vi var helt själva....! Vi gjorde 4 kortare men mycket intensiva pass och bytte varv ofta. Och det är inte sant vad Figge kommer ihåg, när vi kom tillbaka till höger varv så gjorde han (vi) vi helt rätt och Figge sa på en gång..."Jag har fattat.... så här ska vi göra"!... och så samlar han ihop sig så fint medan Matte sitter och ler!! Och han gjorde samma sak åt andra hållet..... hans (vårt) svåra håll. Och för varje gång EF ropar BRAAA... så svarar Figge..... kolla... kolla....jag kan lite till!!!

Gissa vilken Spanjack som gick hem till boxen med en högfärdigt stolt blick och stolt Matte!! Bästa Figge!!

Fredag 7/2: Matte håller på att bli sjuk.... vi utövar någon form av långsam jogg bara för att röra på oss lite....!

Lördag 8/2: Matte kallar in förstärkning och ring FK och lovar att motionera Figge idag!! Matte behöver bara åka ner och blanda mat!! Skönt! FK och Figge tog en tur i skogen!! Det var vårväder ute!!

Söndag 9/2: Har stalltjänst..... idag får minsann Husse följa med och hjälpa en svag och klen Matte!! Och så ska Figge få massage!!

eXTReMe Tracker