Stallet

Blandade bilder

figaro231.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 5

Måndag 27/1: AC-träning! Gick bra! Vi jobbade med övergångar, växla mellan att ställa höger och vänster i trav och galopp utan att Figge skulle spänna nacken! Det går bättre och bättre men det är inte helt bra på långa vägar. Vi fixar det ganska bra så länge vi inte ska ändra på något och det är det vi måste öva massor på!!

Tisdag 28/1: Rider ett ganska ordentligt pass med mycket galopp!! Det är många som rider samtidigt så det går inte att göra något vettigt...! Men det blev ett hyffsat konditionspass!!

Onsdag 29/1: Hoppsan.... vi hade en plan på att Figge skulle vila men vi halkar in på kvällens hoppträning!! Matte på marken och FK i sadeln! Figge verkar verkligen tycka att det är kul med hoppning. Idag så sa han: "Matte, nu jag har fattat hur det ska gå till!" Det gick verkligen lysande bra!! Och så har vi bestämt att den 23 februari ska Figge debutera på hoppbanan med en Pay&Jump, två rundor ska han gå. En 50 cm och en 60 cm!! Detta ska bli grymt roligt!! Under dagens träning hoppade de 70 cm!!! Det gäller att passa på nu så länge FK är kvar här hemma!! Tralalala...! Och här kommer ett litet klipp!!

Torsdag 30/1: Vi tar ett pass! Har lite svårt med inspirationen just nu. Nu känner jag mig lite gnällig för det är svårt att rida när det är sådant hårt tryck i ridhusen..... alla som kommer ner för att rida! Nåja, vi får hitta på lite roliga övningar i stället..... Matte gillar att öva byten för hon måste öva på att få inte känslan och timing i kroppen.... och Figge tycke att det är helt ok att  öva byten oxå! Vår nyaste skitsvåra övning är att leka med halva steg.... och det är minsann oxå jättekul!! Idag märktes det att Figge börjar fatta vad hans Matte ber om i ibland får jag massor av energi!! Skitkul!!!

Fredag 31/1: Vilar!

L√∂rdag 1/2: Rider ut med s√§llskap av Front och √ÖB. Det g√•r utm√§rkt och med broddar √§r det inte halt och sn√∂n √§r s√• "varm" att det blev inga klampar!! Vi var ute p√• en stillsammare runda som tog ca 2 timmar! Det var skottat p√• m√•nga st√§llen och d√§r var det s√• klart h√•rt att rida, MEN vi lyckades hitta en ca 1¬Ĺ km v√§g d√§r det inte var skottat och det var s√• mjukt och fint att galoppera fram i sn√∂n!!

Idag smälter snön i en rasande fart..... och i morgon ska det viss regna var det någon som sa!! Tråkigt.... hellre lite snö än blöta och leriga hagar!!

Söndag 2/2: Idag körde vi hela kittet!! Inga chaps på Matte, lindor på Figges ben och kandar! Inser att vi har inte haft ett seriöst dressyrpass med någon ordrdning sedan i måndags!! Nåja, det gick riktigt bra när vi blev varma i kläderna och hade vevat igång bakbenen som hängde och släpade en mil efter resten av Figges kropp!

Och vi hade tur, vi fick idag hjälp med att som avslutning leka lite med piaffen!! Gissa vem som var nöjd när vi var klara.... jo Figge!! TS skrattade och sa; titta på honom....!! Åh vad han tycker att han har varit duktig!! Man kan ju inte bli annat när man får en massa godisar hela tiden!! Kul är det i alla fall!!!

 

eXTReMe Tracker