Stallet

Blandade bilder

figaro391.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 4

Måndag 20/1: Joggar runt bra för att röra lite på oss! Inget speciellt seriöst! Kommer inte ens ihåg.... jo det gör jag nu! Ridhuset var upptaget och vi var en hel hög ryttare på volten... så vi övade övergångar i miljontals och samtidigt tänka på att vi ska ta lååånga steg i traven!

Tisdag 21/1: Vilar!

Onsdag 22/1: Figge får idag hoppträna med FK!! Jättekul! Men att hoppa "mur" sa han stort NEJ till! Nåja, efter några försök så gick det!

Han var pigg och full i fan och drog som en avlöning efter hinderna!! Jag är glad över att jag stod på marken!!

 

Torsdag 23/1: Joggar runt i ridhuset och det är många som rider samtidigt....! Motionsridning kan man kalla det.....!

Fredag 24/1: Hovis är här och Figge får nya fötter!! Därefter så tar vi ett lättare pass mest för att röra på oss lite. Matte hade nog helst åkt hem och lagt sig på soffan men.... se det gjorde hon inte!

Lördag 25/1: Tidigt morgon och vi siktar på att rida seriöst! Dock så förberedde ridskolan för bomträning så det låg tyvärr massa bommar ivägen...! Men vi hade klätt på oss lindor, tofsar i manen och kandar så det var bara att köra på!

Matte studerade Richard Davis igår och försökte memorera följande flödesschema:

1. Hästen är något ställd åt galopphållet
2. Aktivera pågående bakben (dvs vä bak i höger galopp)
3. Halvhalt på nya yttertygel
4. Byt genom att flytta tillbaka nya ytterskänkeln.
5. Sitt still och lyft inte rumpan i bytet

Och Japp, det gick bättre!!! Och det var inte bara bytena som gick bra, nu tycker jag att Figge svarar riktigt bra på att länga sig när jag ber om det, även första gången jag bad.... det brukar oftast ta några försök innan vi får till det!

För övrigt så övar vi vidare med övergångar, skänkelvikningar, öppna och sluta i alla gångarter för att bli starkare och bättre!

Som avslutning lekte vi lite med övergångar mellan skritt - "piaff-jogg" - trav - "piaff-jobb" - trav - skritt osv...! Här försöker jag/vi lära oss en bra kommunikation mellan varandra för att vi båda ska förstå/uppfatta vad vi ska göra! Matte försöker smala ihop oss med lätt kontakt med munnen och ber om lite energi och lättar lite i sitsen för att ryggen ska bli fri. Min önskan är Figge när jag samlar ihop honom ska vara mjuk i kontakten, vara mjuk i hals/nacke, höja energin och börja "trampa" lite.

√Ąr mycket n√∂jd med v√•ra √∂vningar och efter n√•gra f√∂rs√∂k s√• blev det riktigt bra! Det √§r inte sj√§lva "piaffen" som √§r det viktiga utan att det √§r kommunikationen och √∂verg√•ngarna. Piaffen f√•r vi p√• "k√∂pet" n√§r vi √§r redo f√∂r det! S√• tror jag i alla fall ;)

Söndag 26/1: Oj vad många det var i ridhuset samtidigt.... och några hoppade på hinderna som stod kvar efter kusen. Jaja... vi motionerade i alla fall en ganska långstund,!

eXTReMe Tracker