Stallet

Blandade bilder

figaro18.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 51

Måndag 17/12: Fick idag provrida samma sadel som jag provade för ett tag sen! Och idag gillade vi den ännu mer!! Så nu har Figge och Matte med hjälp av bästaste A9 bestämt sig för att vi ska leta reda på en Bates Innova!! Yhiiii vad glad jag är för det!!!

Tisdag 18/12: Idag motionerar vi och leker mest :o) Vi gör massor av övergångar, vi testar olika tempo i trav och så sprätter vi loss lite på långsidorna ibland!! Det är skönt att ha fast mark under fötterna i dessa halkiga tider! Men Figge är välbroddad så han går säkert även utomhus!!

Vi fick en kompis att leka lite med att filma med mobilen idag när vi red, vi tände upp hela ridhuset!! Så nu ska ni få se på lite tjolahoppsabyten :o) Och om ni kollar noga med öppet sinne och god vilja, visst kan man se att där finns en liten liten längning i traven nu!! Eller har jag helt fel?? Det går bra att prova att skriva i den NYA - gästboken!!

Men allvarligt talat, jag ser ju att Figge byter fram först, så ska det ju inte vara!! Jag behöver en lektion i hur man ska tänka för att få honom att byta rent!!! Och kan man känna det från ryggen om det blir rent eller inte?

Onsdag 19/12: √Ąven idag k√∂r vi lite kravl√∂s motionsridning! Men lite seri√∂sa m√•ste vi ju vara s√• vi provar n√•gra byten och med hj√§lp av A9:s tips k√§ndes i alla fall bytena b√§ttre!! Focus p√• bakbenen, rak h√§st och byt!! √Ąr j√§tten√∂jd med bytena idag!!

Och vi gjorde faktiskt flera stycken och vi passade på att använda oss av bommar och hinderstöd som höll på att byggas! Det byggdes en studs-serie och alla bommar låg på marken och vi passade på att byta mellan två bommar! De blev vi tvingade att vara raka och Matte kunde focusera på bakbenen!

Mutar du honom!!! Var det en som kommenterade idag när vi efter ett byte styrde direkt mot godishyllan!! Självklart sa jag, och det funkar!!! Trallalala!!

Torsdag 20/12: Varje gång jag tittar ut från sadelkammaren så står han där och tittar, och så muttrar han om att maten är slut!!

Tar en liten halvseriös tur i ridhuset! Vi jobbar lite med att få lite sting i traven, lite byten, lite skolor. Längtar till helgen och min julsemester så vi kan rida ut lite mer!!

Fredag 21/12: Vila!!

Lördag 22/12: Uteritt med sällskap av ÅB och Taggie! Kan meddela att idag var Figge pigg.... jättepigg! Ett par gånger drog han lite bock och bus så Matte fick gräla på honom! Men det hjälpte inte.... Figges öron plirad glatt och jag såg hur alla rävarna planerade mer bus! Vi siktar på uteritt i morgon oxå!! Figge skulle behöva rastas av ordentligt och på en lite längre sträcka!!

Men jäklar vilken trav vi hade på fältet!! Matte ropade till ÅB..."Vi kan inte galoppera här känner jag!!". "Känner samma sak svarade ÅB"! Figge hade sådan häftig energi att Matte försökte förklara för Figge att det är detta Matte vill ha i ridhuset!! Tror inte att han fattade för han hade fullt upp med att planera bus!!

Det blev en runda på ca 1 timme.... vi hade behövt vara ute i minst 2 för att Figge skulle vara nöjd i kroppen!!

Söndag 23/12: Vi han inte rida ut.... hade lite många julbestyr att klara av och så blåste det svinkallt!! Vi tog istället ett halvseriöst pass i ridhuset!! Vi jobbade med att bibehålla tempo, tempo och åter tempo!! Och så gjorde vi flera byten, en del riktigt bra och en del helt upp åt väggarna! MEN det bästa är att Figge inte längre jagar upp sig, bara lite ibland, så vi kan göra om och göra rätt! Mest är det Matte som måste koncentrera sig mycket noga!! Ett bra pass! Längtar tills på tisdag, då ska vi få låna en Bates Innova Extended och rida i! Och då jäklar ska vi rida!!! Tralalalaaaaa........!!

eXTReMe Tracker