Stallet

Blandade bilder

figaro189.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 50

MÄndag 10/12: Matte Àr förkyld och klen sÄ vi motionerar oss lite lÀtt i ridhuset utan större krav och kluriga övningar! Började ridpasset med att försöka rida olika vÀgar och byta tempo i alla gÄngarter pÄ lÄnga tyglar! Det gick faktiskt bÀttre Àn vad jag trodde!

Tisdag 11/12: Vila

Onsdag 12/12: Motionerar och vi tÀnker tempo, bjudning, tempo bjudning osv..! FÄr akta mig lite sÄ det inte blir stressat/springig i stÀllet för det blir det ibland just nu. Men det Àr kanske en övergÄngskulle som man ska över för nÀr vi vÀl fÄtt in tempo/bjudning i "ryggraden" sÄ kan man börja be om lugnare och lÀngre steg utan att tappa tempo och bjudning! Tycker att vi bitvis faktiskt kan bibehÄlla tempot!

Dagens bÀsta var idag bytena, vi gjorde ett enda Ät varje hÄll och de satt direkt bÄda tvÄ..... tralalalalaaaa!! Idag provade jag att göra dom nÀr jag vÀnde igenom volten och mot kortsidan!!

Torsdag 13/12: TorsdagstrÀning med EF. Idag hoppar vi in i en tidigare grupp för flera hade gett Äterbud och eftersom vi var bara 2 i vÄr grupp sÄ kunde hela vÄr gruppen hoppa in. Det Àr kallt och det tar en stund för oss att vÀrma upp, trots att vi började skritta 20 minuter innan utsatt start-tid!

SÄ i början joggar vi mest för att komma loss och bli varma och goa bÄda tvÄ! Efter hand sÄ jobbar vi i trav med att till och frÄn spÄret rida sidvÀrtsrörelser, hÀr Àr det noga att jag sitter om ordentligt Ät bÄda hÄllen. Slarvar lite nÀr jag sitter om nÀr vi jobbar undan för vÀnster skÀnkel, vi vÀxlade mellan skÀnkelvikning, öppna och sluta. Det var bara nÄgra fÄ steg Ät varje hÄll och det var en bra övning för oss bÄda! Tycker att vi bibehöll ett bra tempo hela tiden och trots att jag bad om en sidförande övning sÄ tappade vi inte tempo!

I galoppen sÄ skulle vi rida engagerat med lite sting, vi skulle samla oss nÄgra steg, rida fram nÄgra steg! Dagens bÀsta var nÀr vi vÀnde igenom volten och vi skulle vÀja om vi skulle göra ett enkelt byte eller byta, vi provade att byta och japp, bytet satt! Avslutningsvis sÄ övade vi lite pÄ att lÀnga steget, vi laddade i hörnan och ja, vi fick nÄgra bra inledande steg.... sedan ramlar vi ihop i en hög men Matte försöker avsluta lÀngningen innan vi hamnar dÀr! 45 minuter gÄr fort, speciellt nÀr man har kul! Nu Àr det uppehÄll i trÀningen över jul och nyÄr.... trÄkigt!!

Fredag 14/12: Hovis kommer och idag fÄr vi snösulor och 4 brodd pÄ varje hov! Skönt! TyvÀrr sÄ verkar det som om snön ska regna bort de nÀrmaste dagarna....! Hoppas inte det!

Vi var lata idag, vi gick bara till ridhuset och lekte lite och dÀrefter sÄ höll vi fredagsmys bÄda tvÄ! I morgon sÄ ha vi en plan pÄ att rida ut.... men vi fÄr se om vÀdrets makter har en annan plan!

Lördag 15/12: NÄgon uteritt blev det inte, det regnade blytung blötsnö. Vi stÄr ut med mycket men det hÀr var lite vÀl mycket, vi gör ett nytt försök i morgon!

SÄ, det blev ett pass i lilla ridhuset! Vi vÀrmde upp med bokstavsridning och massor av tempovÀxlingar. Och sÄ övade vi i skritt och trav vidare pÄ sidvÀrtsrörelser till och frÄn spÄret med bibehÄllet tempo och idag gick vi högsta betyg pÄ att bibehÄlla samma tempo under hela rörelsen! Ett - Noll till oss!!

Vi fortsatte med tempovÀxlingar i galopp, nÄgra steg fram, nÄgra mer samlade och sÄ skulle vi slappna av och sÀnka hals och nacken nÄgra centimeter. Vi galopperade snett igenom i en svag skÀnkelvikning med mÄlet att inte tappa tempo, vi provade Àven i sluta men hÀr fÄr vi lite problem frÄn höger varv snett igenom dÄ vi inte lyckas bibehÄlla böjningen och Figge svarar inte pÄ de sidförande hjÀlperna. Matte vet att felet Àr Mattes och försöker fÄ kroppen att lyda MEN.....!! Vi flyttade övningen till lÄngsidan i hopp om att vi skulle fÄ till det bÀttre dÀr men nej...! DÀremot sÄ fick Matte till sin kropp i vÀnster öppna i trav!!! Och DET Àr nÄgot Matte Àr mycket glada över!!

Vi provade Ă€ven ett par byten! Vi tycker det Ă€r sĂ„ roligt att vi har nĂ„got helt nytt att öva pĂ„! Vi fick till det pĂ„ första försöket idag oxĂ„!!! Jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att ni hade skrattat Ă„t oss, och det hade vi gĂ€rna bjudit pĂ„! Det ser verkligen kul ut ibland, men vi har sĂ„ kul nĂ€r vi provar oss fram! Idag nĂ€r vi skulle byta i det svĂ„ra varvet, frĂ„n höger till vĂ€nster, sĂ„ nĂ€stan stannar Figge, gör ett byte, och sĂ„ galopperar han MYCKET NÖJD ivĂ€g i rĂ€tt galopp... medans Matte har oerhört svĂ„rt för att hĂ„lla sig för skratt!! Figge fick beröm för högsta möjliga engagemang!

Vi jobbade av oss med lite förvÀnd galopp för att vÀnda tillbaka Figges "byta, byta byta"-tjat som numera Àr ganska snabbt övergÄende för han ÄtergÄr till nÀsta uppgift nÀstan direkt. Det Àr bara i ena varvet som tjatet kan vara kvar nÄgot lÀngre!

Nöjda och glada skrittar vi av och inser att vi blivit lite svettiga bÄda tvÄ... det var ju plusgrader!!!

Söndag 16/12: Jaaa! Idag blev det en uteritt med sÀllskap av TS och Taggie! Vi var nog ute ca 1 timme och vi kunde bÄde trava och galoppera!! Underbart!!

Bild frÄn vintern dec 2010 - Förra Äret var det pÄ tok för lite snö och i Är har Matte inte fÄtt tummarna ur **** sÄ vi har inte hunnet med att testa om vÄra tolknings-kunskaper Àr kvar! Nu hoppas vi pÄ minusgrader och ny frÀsch snö och sÄ ska Matte leta upp nÄgon som kan tÀnka sig att Äka med!!

eXTReMe Tracker