Stallet

Blandade bilder

figaro733.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 50

Måndag 10/12: Matte är förkyld och klen så vi motionerar oss lite lätt i ridhuset utan större krav och kluriga övningar! Började ridpasset med att försöka rida olika vägar och byta tempo i alla gångarter på långa tyglar! Det gick faktiskt bättre än vad jag trodde!

Tisdag 11/12: Vila

Onsdag 12/12: Motionerar och vi tänker tempo, bjudning, tempo bjudning osv..! Får akta mig lite så det inte blir stressat/springig i stället för det blir det ibland just nu. Men det är kanske en övergångskulle som man ska över för när vi väl fått in tempo/bjudning i "ryggraden" så kan man börja be om lugnare och längre steg utan att tappa tempo och bjudning! Tycker att vi bitvis faktiskt kan bibehålla tempot!

Dagens bästa var idag bytena, vi gjorde ett enda åt varje håll och de satt direkt båda två..... tralalalalaaaa!! Idag provade jag att göra dom när jag vände igenom volten och mot kortsidan!!

Torsdag 13/12: Torsdagsträning med EF. Idag hoppar vi in i en tidigare grupp för flera hade gett återbud och eftersom vi var bara 2 i vår grupp så kunde hela vår gruppen hoppa in. Det är kallt och det tar en stund för oss att värma upp, trots att vi började skritta 20 minuter innan utsatt start-tid!

Så i början joggar vi mest för att komma loss och bli varma och goa båda två! Efter hand så jobbar vi i trav med att till och från spåret rida sidvärtsrörelser, här är det noga att jag sitter om ordentligt åt båda hållen. Slarvar lite när jag sitter om när vi jobbar undan för vänster skänkel, vi växlade mellan skänkelvikning, öppna och sluta. Det var bara några få steg åt varje håll och det var en bra övning för oss båda! Tycker att vi bibehöll ett bra tempo hela tiden och trots att jag bad om en sidförande övning så tappade vi inte tempo!

I galoppen så skulle vi rida engagerat med lite sting, vi skulle samla oss några steg, rida fram några steg! Dagens bästa var när vi vände igenom volten och vi skulle väja om vi skulle göra ett enkelt byte eller byta, vi provade att byta och japp, bytet satt! Avslutningsvis så övade vi lite på att länga steget, vi laddade i hörnan och ja, vi fick några bra inledande steg.... sedan ramlar vi ihop i en hög men Matte försöker avsluta längningen innan vi hamnar där! 45 minuter går fort, speciellt när man har kul! Nu är det uppehåll i träningen över jul och nyår.... tråkigt!!

Fredag 14/12: Hovis kommer och idag får vi snösulor och 4 brodd på varje hov! Skönt! Tyvärr så verkar det som om snön ska regna bort de närmaste dagarna....! Hoppas inte det!

Vi var lata idag, vi gick bara till ridhuset och lekte lite och därefter så höll vi fredagsmys båda två! I morgon så ha vi en plan på att rida ut.... men vi får se om vädrets makter har en annan plan!

Lördag 15/12: Någon uteritt blev det inte, det regnade blytung blötsnö. Vi står ut med mycket men det här var lite väl mycket, vi gör ett nytt försök i morgon!

Så, det blev ett pass i lilla ridhuset! Vi värmde upp med bokstavsridning och massor av tempoväxlingar. Och så övade vi i skritt och trav vidare på sidvärtsrörelser till och från spåret med bibehållet tempo och idag gick vi högsta betyg på att bibehålla samma tempo under hela rörelsen! Ett - Noll till oss!!

Vi fortsatte med tempoväxlingar i galopp, några steg fram, några mer samlade och så skulle vi slappna av och sänka hals och nacken några centimeter. Vi galopperade snett igenom i en svag skänkelvikning med målet att inte tappa tempo, vi provade även i sluta men här får vi lite problem från höger varv snett igenom då vi inte lyckas bibehålla böjningen och Figge svarar inte på de sidförande hjälperna. Matte vet att felet är Mattes och försöker få kroppen att lyda MEN.....!! Vi flyttade övningen till långsidan i hopp om att vi skulle få till det bättre där men nej...! Däremot så fick Matte till sin kropp i vänster öppna i trav!!! Och DET är något Matte är mycket glada över!!

Vi provade √§ven ett par byten! Vi tycker det √§r s√• roligt att vi har n√•got helt nytt att √∂va p√•! Vi fick till det p√• f√∂rsta f√∂rs√∂ket idag ox√•!!! Jag √§r s√§ker p√• att ni hade skrattat √•t oss, och det hade vi g√§rna bjudit p√•! Det ser verkligen kul ut ibland, men vi har s√• kul n√§r vi provar oss fram! Idag n√§r vi skulle byta i det sv√•ra varvet, fr√•n h√∂ger till v√§nster, s√• n√§stan stannar Figge, g√∂r ett byte, och s√• galopperar han MYCKET N√ĖJD iv√§g i r√§tt galopp... medans Matte har oerh√∂rt sv√•rt f√∂r att h√•lla sig f√∂r skratt!! Figge fick ber√∂m f√∂r h√∂gsta m√∂jliga engagemang!

Vi jobbade av oss med lite förvänd galopp för att vända tillbaka Figges "byta, byta byta"-tjat som numera är ganska snabbt övergående för han återgår till nästa uppgift nästan direkt. Det är bara i ena varvet som tjatet kan vara kvar något längre!

Nöjda och glada skrittar vi av och inser att vi blivit lite svettiga båda två... det var ju plusgrader!!!

Söndag 16/12: Jaaa! Idag blev det en uteritt med sällskap av TS och Taggie! Vi var nog ute ca 1 timme och vi kunde både trava och galoppera!! Underbart!!

Bild från vintern dec 2010 - Förra året var det på tok för lite snö och i år har Matte inte fått tummarna ur **** så vi har inte hunnet med att testa om våra tolknings-kunskaper är kvar! Nu hoppas vi på minusgrader och ny fräsch snö och så ska Matte leta upp någon som kan tänka sig att åka med!!

eXTReMe Tracker