Stallet

Blandade bilder

figaro417.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 49

Måndag 3/12: Idag red vi ett vanligt motionspass. Mattes fokus låg idag på hur man sitter i en öppna. Enligt tips från Kryddan och A9 så flyttade jag tillbaka ytter höft, satt på inner sittben, axlarna rättar in bogarna på rätt plats och blicken riktad mot färdriktningen! Jag vet i tusan hur jag har tänkt tidigare men jag har haft svårt för öppna, speciellt i ena varvet. Nu kändes allt skumt och skevt när jag provade, speciellt första gången i varje varv. Och Figge fattade inte heller vad jag pratade om först. Men sedan så tycker jag att vi fick till det lite bättre, fick en bättre tvärning i det svåra varvet men tempo och energi blev inte bra. Men hjälperna sitter inte i min kropp och jag måste tänka och koncentrera mig noga så det är bara till att öva på!

Figge känns superfin! Det är så roligt att träna!! Idag hade jag turer att få vara själv i ridhuset en lång stund! Tralalalaaa...!

Tisdag 4/12: Motionspass! Man kommer ju inte ihåg vad man gjorde om man inte skriver på en gång :)

Onsdag 5/12: Vilar

Torsdag 6/12: Torsdagsträning! Kallt, vi går ner till ridhuset så vi har extra lång tid på oss för att skritta länge innan vi påbörjar uppvärmingen! Figge känns fin redan från start. Idag får vi jobba med att växla mellan öppna, sluta, förvänd sluta! Matte tänkte extra noga på tempo och framåtbjudning! Tycker nog att tipset om att dra bak ytter höft i öppna hjälper mig, tror inte att jag egentligen tar bak ytter höft så mycket men det placerar i stället inner höft på rätt ställe. Jag har liksom gjort en liten "check-lista" att gå igenom och då blir öppnorna oftast bättre.

Vi fick även prova på göra en liten "trav-piruett"! Har aldrig hört talas om detta, men det var en mindre volt med sluta-tänk. Här visade sig tydligt att Matte inte satt ordentligt, vi flöt ut och iväg åt vänster i höger varv. Efter att ha analyserat och tänkt så får Matte inte lätta på ytter sittben!! Och när vi fick ordning på ytter sitben så blev trav-piruetten klart bättre! När jag tänker efter så har jag liknade problem i bakdelsvändningarna....! Men nu vet jag ju vad jag ska rätta till även där :o)

I galopp jobbade vi med arbetsgalopp, samlad galopp och lite piruett-galopp på rakt spår. Vi var noga att Figge vara avslappnad i överlinjen, nacke och hals. Vi han även med att rida lite förvänd galopp och så gjorde vi några byten. Åt vänster till höger satt bytet på första försöket!! Åt andra hållet så är det svårare, misstänker skarpt(läs är säker på) att allt är Mattes fel och att hon har så dåligt timeing och rider riktigt dåligt! Figge tar det oftast med ro nu för tiden när vi gör om och försöker göra rätt! Precis som om han fattat att det är hans Matte som måste öva.....inte Figge!! För när Matte väl rider bättre så byter han!! Tror jag ska lägga två påsar i ridhuset, en med godis till Figge och en med Polly till Matte som vi kan ta av när det blir rätt!!

Vi var båda nöjda och glada när passet var slut!!

Fredag 7/12: Motionerar, det är lite tråkigt nu när det är fruset och kallt. Det blir mycket jobb i ridhuset! Idag får vi till två fina byten! Vill verkligen dra på en rejäl uteritt.....! Men det är bara till att vänta tills nästa vecka då hovis kommer och vi kan brodda på med 4 dubb på varje hov! Har visserligen 2 på varje så en lugnare tur är inga problem! Hoppas vädret tillåter en tur i morgon!

Lördag 8/12: Vi lyckas komma iväg på en uterunda i långsamt tempo men i alla gångarter! Figge frustade och pustade och tyckte det var skönt, det gjorde Matte med!! Nu ska det bara komma lite mer snö så att det inte är så hårt!

Söndag 9/12: Bomträning för EO, Matte är förkyld och allmänt klen! Men det var inte Figge, han körde efter uppvärmningen på som tusen! Speciellt när vi skulle hoppa sockerbitar på volt! Då drog han som en avlöning och la till lite mysko tjolahoppsa-steg!

eXTReMe Tracker