Stallet

Blandade bilder

figaro306.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 48

Måndag 26/11: Idag blir det ett ordentligt träningspass på ridbanan. Vi styrketränar! I skolorna tänker vi tempo, tempo, tempo för att inte tappa bjudning. Vi red ganska mycket förvänd galopp idag och vi bli bättre faktiskt! Och då tänker vi i den förvända galoppen tempo, tempo, tempo för att vi inte ska tappa bjudningen. Figge tänkte rätt ofta "Byta? Byta? Byta?" - nej sa Matte, inte nu! Figge verkar tycka att det är rätt kul att byta, och han blir pigg av det! Ska sanningen fram så tycker Matte med att det är kul :o) Men det är ju Matte som bestämmer när, var och hur! Inte Figge!

Det svåra med träningen just nu är att man sällan får vara helt själv och kan skjunka in i A9;s övningar! Det var längesedan jag kunde göra dom utan att bli störd! Figge var idag pigg, glad och han var mycket arbetsglad! Bästa Figge Spanjack!!

Tisdag 27/11: Figge fick vila

Onsdag 28/11: Idag leker vi mest och busar mellan hinderstöden, Matte försöker även att hitta en massa olika sittpunkter för o lika övningar! Har en ideé om hur det går till men det vet i tusan om vi fick till det ens några steg eller om det var rätt! Ett tag kändes det som om något hände.... :o) Men vi tänker klura vidare! Vi övade så klart lite styrketräning via skolorna oxå!

Figge var i alla fall pigg, glad och arbetsvillig! Det gillar Matte! Idag hade han en riktigt bra egen motor!

Torsdag 29/11: Torsdagsträning! Vintertid känns det verkligen sent att träna kl 20.00 på kvällen.... det går mycket lättare sommartid! Men det är alltid lika kul när man väl är igång och 45 minuter går fort!

Vi jobbade med lite skolor, förvänd galopp men den mesta tiden gick idag åt att Matte ville ha hjälp med att EF skulle titta lite extra på när vi red arbetstrav, så att Matte vet hur hon ska rida och hur det ska kännas när arbetstraven får lite mer sting! Kul, svårt och jobbigt för oss båda!

Nu är Figge så uppmärksam att om jag råkar sitta lite fel en enda gång i galoppen så tolkar han detta som "byta?" och så är tjatet igång, "byta?, byta?, byta?". Det här är ju egentligen ganska bra, för Matte måste verkligen lära sig sitta still och hålla reda på sina kroppsdelar! Och så blir han jättepigg! Men Matte förklarar lugnt och metodiskt att "Nej, vi ska inte byta!" Inte så länge du går och tjatar om det!

Fredag 30/11: Fick idag l√•na och provrida en Bates innova av en kompis. Figge verkade gilla den f√∂r han hade inte en enda √•sikt! Och det √§r ett ganska bra betyg f√∂r han brukar var mycket snabb att p√•tala om n√•got inte st√§mmer! Och Matte gillade den ox√• faktiskt! Nu kommer jag inte ih√•g om det var en 18" eller en 17¬Ĺ"!

Vi red och provade nog på allt vi kunde komma på, plus lite nya övningar! Vi gjorde absolut inga byten för jag ville inte att Figge skulle gå och tjata idag. Och Matte måste ha ridit bra idag för Figge tjatade inte en enda gång om att vi skulle byta! Trots att vi verkligen red en massa krumelurer som innehöll både förvänd galopp, öppna, sluta...! Figge gick jättebra idag!!

Lördag 1/12: Tack för idag Matte! Du kan gå nu!!!

Ja han hade nog stått kvar där ett bra tag!! Idag hade vi tidig morgontjänst så Matte passar på att rida direkt på morgonen! Men det var kallt! Det tog en stund att veva igång Matte men Figge var på G och pigg redan i ryktspiltan! Figge gick bra idag med! Det gör han ju faktiskt nästan alltid! Vi jobbar vidare med styrketräning och dag blev det ganska mycket galopp! Vi övar skolor i alla gångarter och tänker fram, fram och fram och tempo, tempo och tempo! Vi lekte även lite med arbetstraven och idag passade jag på att fråga en som var där om hon såg någon skillnad, jag berättade inte vad hon skulle titta efter :o) Men hon tyckte det var mer energi och "sting" i traven bitvis! Kul!!

Söndag 2/12: Vi hade planerat in en uteritt men eftersom det ramlade ner en massa snö inatt fick vi ta det säkra före det osäkra! Att fixa broddhål på 4 veckor gamla skor kan ju gå lite som det vill och hade det kärvat så hade jag lagt tid på tråkiga broddhål istället för att kunna rida. Ridhuset skulle nämligen bli upptaget from 11.30 pga 170 starter i P&J. Och att rida efter var INTE ett alternativ! Så vi fick rida inne istället!

MEN OJ VAD FIGGE GICK BRA IDAG, SOM EN DR√ĖM OCH MATTE LER FORTFARANDE!

Alltså, jag vet inte var jag ska börja! Figge kändes fin från första sekunden! Mjuk och go och på G! Vi värmer upp och jobbar igenom alla övningar vi kan komma på, lite av varje! Figge känns stark och avslappnad. Jobbet vi lagt på att han ska slappna av i nacke och hals börjar ge resultat! Vi är lite mer avslappnade i den förvända galoppen, vi kan oftast samla galoppen utan att han spänner sig, vi känner oss mer stabila! Idag provade vi med tagen bakdel en rätt stor halv galopp-piruett och vi lyckades!! Figge var sååå stolt och nöjd efteråt!! Han gillar verkligen lite svårare utmaningar!

Vi kunde även byta galopp, bara en gång från höger till vänster, 3 gånger åt andra hållet innan vi fick till det rätt. Men den stora vinsten var att Figge inte hetsade upp sig utan vi kunde efter bytena fortsätta att jobba i galopp/förvänd galopp utan att Figge tjatade om att byta! Känns lite som om Figges polett ramlat ner om att byten kommer nu att ingå regelbundet i den dagliga träningen, inte märkvärdigare än att fatta en helt vanlig galopp! Förresten så satt nog Matte bra idag för Figge tjatade faktiskt inte en enda gång om att få byta!

Ryggningarna har lossnat och fungerar riktigt bra nu, Figge lyssnar uppmärksamt och ryggar mjukt utan mentalt och fysiskt motstånd! Vi har gjort om/gjort rätt många många gånger och NU äntligen så börjar det hända grejer :o)

Vi testade så klart att få lite mer sting i arbetstraven, detta känns svårast just nu! Vet inte om jag gör rätt men nog tycker jag att det händer lite! Och eftersom allt gick så lätt idag så passade även Matte på att fråga Figge om han kunde tänka sig lite halva steg! Japp det kan jag sa: Figge!!! Försökte komma ihåg vad Kryddan och A9 sagt.... jag flyttade fram överlivet lite, flyttade bak skänklarna, var mjuk i handen och sa till Figge ENERGI!! Vi föll platt i första försöket men sedan hände det lite! Och när jag ändå höll på och experimenterade så försökte jag bibehålla denna energi fast framåt!! Hihihi...Kanske med god vilja och fantasi så fick vi något litet störra steg som kan kallas passage.... hihi!!

Figges egna motor puttrar på så fint så just nu! Tralalalaaaaa!

eXTReMe Tracker