Stallet

Blandade bilder

figaro386.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 47

MÄndag 19/11: Sladdar in pÄ gÄrdsplanen och FS frÄgar om jag vill ta hennes trÀningstid som börjar 50 minuter senare! Nej... svarar jag, Figge har fÄtt gÄ rÀtt tufft i helgen med totalt 4 timmar i friskt ganska vilt tempo sÄ det Àr ju inte schysst! Men du fÄr tiden, jag mÄste ÀndÄ betala och dÄ Àr det inte helt bortkastade pengar sÄ rid sÄ mycket du vill! Och just dÀr blev Matte tvÀrt övertalad och tackar sÄ mycket och galopperar ivÀg för att hinna!!

SÄ Matte skrapar av den vÀrsta skiten av Figge och klÀr pÄ oss i en ryslig fart! Och vi hinner till och med rida fram lite innan det Àr vÄr tur! Matte berÀttar lÀget för AC och hon nickar och sÀger dÄ krÀver vi bara lagom! SÄ lÀngs fyrkantsspÄret jobbar vi mycket i skritt, vi rider öppna - vÀxlar över till förvÀnd sluta och sÄ vill vi att Figge ska slÀppa loss och mjukna i nacken och tÀnka större steg och pÄ kortsidan ökad skritt!

Vi fortsÀtter och sÄ lÀgger vi till att nÀr vi övergÄr till förvÀnd sluta ska vi börja trava, tÀnka framÄt i slutan, rÀta ut och be Figge skjuta pÄ nÄgra steg, övergÄr till skritt och sÄ börjar vi om! HÀr tryckte Figge pÄ riktigt bra ibland!! Kul!!

Vi fattar mot slutet lite galopp dÀr Matte ber Figge om en svag öppna dÀr han ska tÀnka framÄt med stora steg, och sÄ ska vi samla ihop galoppen i öppnan, rakrikta samla ihop oss till trav eller skritt. Det hÀr gick riktigt bra höger galopp för dÀr kan Matte hÄlla koll pÄ sin egen kropp.... i vÀnster galopp blev det mest katastrof pga Matte. Jag har riktigt svÄrt för öppna i vÀnster varv oavsett gÄngart. Nu har det blivit mycket bÀttre i skritt och trav sÄ jag har en förhoppning om att jag sÄ smÄningom ska fÄ ordning pÄ min kropp Àven i galoppen!

Vi tog det lugnt men Figge kÀndes jÀttefin och man kan inte alls tro att han gÄtt sÄ tufft i helgen!! Det blev ett lagom och perfekt pass som mjukade upp eventuellt stela muskler!!

Tisdag 20/11: Tar ett pass pÄ uteridbanan och vi tÀnker fram, fram och Äter fram!! Tycker jag fick till det bra men det Àr inte lÀtt att veta! Ska se om jag kan filma sÄ jag har nÄgot att jÀmföra med lite lÀngre fram! Hmm....!!

Onsdag 21/11: Med nyvÀckt inspiration sÄ jobbar vi vidare med fram, fram och Äter fram tÀnket! Tycker att vi fÄr till lite bÀttre bakbensaktivitet, lite lÀngre steg utan att det blir springigt! Men tyvÀrr sÄ ramlar vi ibland ivÀg och tappar balansen, dÄ backar vi bandet och börjar om! Tycker Àven att Figge denna höst har blivit mer sjÀlvgÄende, mÄste fortfarande pÄminna om att det Àr fram som gÀller men han har fÄtt ett litet mer eget driv!

Skritten Ă€r oxĂ„ bĂ€ttre, och nĂ€r vi skrittade fram sĂ„ frĂ„gade idag ÅB som var dĂ€r om hur stort övertamp han hade och hon svara ca 2 dm. Och det var inte fri skritt utan det var med lite mer kontakt. Vet ju att han tidigare kortat upp sig sĂ„ fort man tar minsta lilla kontakt! Skritten har ju som ni vet inte varit alls bra sĂ„ jag Ă€r jĂ€ttenöjd med detta!

Vi jobbade idag Àven med skolor i trav och galopp, med enkla byten och sÄ ryggade vi! Vi lÀgger just nu mycket tid pÄ att kunna vÀxla om till att rygga utan att Figge ska börja motvilligt, han ska lyssna pÄ smÄ hjÀlper och Matte ska lÀra sig att ge smÄ renodlade hjÀlper! NÀr Figge mentalt vÀl vÀxlat över till att rygga gÄr det riktigt bra!

Torsdag 22/11: TorsdagstrÀning för AC. Idag jobbar vi med boksatavsridning dÄ vi frÄn trav ska göra halt vid varannan bokstav, jÀttebra och vi blir bÀttre och bÀttre pÄ att fÄ till en bra halt, och det Àr perfekt att man direkt fÄr reda pÄ om halten Àr bra eller dÄlig. Vi övergick sedan till galopp- halt - rygga - galopp och sÄ vidare. Figge jobbar pÄ superbra..... det var vÀrre med hans matte ibland som glömde att rida hela vÀgen in i halten.

Vi provar Àven pÄ att göra nÄgra byten, idag fick vi till ett klockrent frÄn vÀnster till höger.... vi hade lite svÄrare Ät andra hÄllet och det Àr helt och hÄllet Mattes fel. Det intressanta Àr att sist sÄ fick vi till det klockrena Ät andra hÄllet, dvs frÄn höger till vÀnster. Det oftast det allra första försöket som fungerar bÀst!

Fredag 23/11: Garrocha...?? Kanske, ja det blev lite lite garrocha i skritt. Vi jobbade med snurr och att rygga. Han Àr lite rolig för han vet vad vi ska göra och i stÀllet för att rygga klart sÄ duckar han eller tacklar pinnen för att fÄ över huvudet pÄ andra sidan pinnen. Han fuskar den skurken :o)

Lördag 24/11: Uteritt blev det ingen för Matte mÄdde pyton i natt. NÄgon form av lindring maginfluensa eller sÄ har jag bara fÄtt i mig nÄgon olÀmpligt eller sÄ tÄlde jag inte att dricka nÄgra glas rött...!! Men jag sliter mig frÄn filten och soffan för att Äka till Figge. Vi tar en liten oorganiserad ridtur i ridhuset. Vi passar pÄ att utnyttja de bommar som nÄgon lagt ut, vi leker slalom mellan hinderna och det Àr vÀl det Matte orkar med.

Klurar vidare pÄ det hÀr med sadel och tog idag ett kort pÄ Figges rygg och nu undrar jag i vilken grupp den hamnar? SvÀngd, rak eller mitt emellan!

Söndag 25/11: Uteritt! Det blev en mindre sÄdan, det började regna nÀr vi var typ 200 meter frÄn stallet! Men vi var hyffsat vÀl klÀdda sÄ vi var i alla fall ute i 1 timme. TyvÀrr en lite trÄkigare runda och Figge tyckte det var en urursel runda, han var sprattlig och full av racing-energi. Det blev inte mycket till racing idag! Figge hade verkligen behövt gÄ den vi tÀnkt rida men det blir inte kul nÀr man blir dyngblöt...!

NÀr vi kom hem fick Figge stanna kvar inne med en mjuk och fluffig pyamas! Han var inte helt överens med Matte om detta beslut för hans kamrater hade inte kommit in Ànnu. Men det var inte vÀrre Àn att lite eftermiddags-fika fick honom att tystna!!

eXTReMe Tracker