Stallet

Blandade bilder

figaro565.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 46

M√•ndag 12/11: √Ąven idag blir en liten mellandag, mycket skrittarbete med skolor och s√• jobbar vi lite med √∂verg√•ngar! Det h√§nde egentligen inte mycket men vi fick till en bra avslappnad galopp!

Tisdag 13/11: Idag var det dax för ett litet seriösare ridpass, efter uppvärmning så övar vi på skolorna, övergångar och enkla byten! Vi jobbar lite med att oavsett varv ställa lite höger resp vänster och Matte upptäcker att yttersidans bogen halar iväg lite varje gång vi byter ställning.... hmmmm, här måste vi nog se till att rama in bogen lite mer! Galoppen gick bra idag och jag kunde få Figge att slappna av lite i nacke/hals. Känner att han blir mer fram till bettet och mjuk och följsam! Vi hade lite svårt att hålla avslappningen när vi red serpentinbågar i galopp men jag kände att det är på gång!!

Och så provade vi på att byta galopp! De första försöken gick inte alls och Figge sa: "Fattar inte"!!! Matte klurade och så provad vi igen och då lyckades vi klart mycket bättre! Så idag fick vi till ett par byten! Medans jag red funderade jag lite på om man ska lära in ett håll i taget eller om man ska öva åt båda hållen samtidigt!! Idag så provade vi åt båda hållen och det gick ju bra, i alla fall idag! Tralalalalaaa..!

Onsdag 14/11: Vattenkriget fortsätter.... Matte köpte i lördags två nya spannar! Den ena läckte redan från start för den var feltillverkad..! Den andra fick inte ens hänga uppe en enda natt....! Notera att bajshögen som ligger strax under där hinken hängde!! Denna hink gick inte sönder, det var bara handtaget som var lite buckligt men den stora frågan är hur i hela värden kunde han få loss hinken?? Den satt fast med en typ kabinhake!!

Fick tips från en kompis som hade haft samma problem att jag skulle prova med att ställa en hink i ett däck på golvet! Matte rotade i måndags fram ett däck och en hink som passade perfekt!! Och Figge har inte rört den på två nätter, bara druckit!! Håll tummarna!!!

 

Vi har även hunnit med att rida lite! Idag blev det ganska mycket galopparbete där vi flyttade oss i sidled, samlade, ökade, tempoväxlingar och Figge gick så bra så bra!! Vi provade även att göra ett par byten, vid det första så fattade inte Figge vad jag ville (det gjorde inte Matte heller när hon tänkte efter...), sedan så hamnade han i korsgalopp och bara bytte fram, men de två sista gångerna så fick vi till det!! Tycker det är kul för nu tror jag att han fattar att vi ska byta men vi får liksom inte riktigt till det!

MEN, n√§r vi sedan kom i galopp och Matte ville ha en liten sluta p√• diagonalen s√• t√§nkte Matte helt pl√∂tsligt... "Jag provar ett byte"... och s√• st√§llde jag om och √∂nskade ett byte OCH FICK ETT J√ĄTTEFINT BYTE!!! Yhiiiiiii!!! Det blev verkligen en perfekt avslutning p√• dagens ridpass!!! Trallalal...!!

Torsdag 15/11: Torsdagsträning med EF! Så kul och Figge går super! Vi joggar igång i alla gångarter och så övar vi lite på att i galopp gå in på en jättestor volt och minska den lite med en liten sluta, och så ökar vi genom öppna. Vi vänder ofta igenom volten i både trav och galopp, är det igalopp ska vi göra ett enkelt byte. Vi övar lite skänkelvikningar, lite framåt, lite samla!

Matte försökte även bitvis att försöka engagera traven lite... det kändes som om vi lyckades några steg men det vet i tusan om det syntes!!

På slutet så vänder Matte snett igenom och frågar om ett byte, Figge säger OK, och så får vi inte till det riktigt... MEN idag förstod han vad MAtte ville även första gången jag frågade! Vi gjorde om och så gjorde vi mer rätt :)

Fredag 16/11: Idag skräpar vi och leker lite på ridbanan. Det var 13 grader så vi hade ingen jacka någon av oss!

Lördag 17/11: Idag drar vi med Taggie och Front på uteritt och de två går iväg i ett rysligt tempo och Figge hamnar på efterkälken! Det bryr sig Figge inte om utan han lunkar på i sin takt! "Jag hinner i fatt sedan: säger han"! Och ja det ska gudarna veta! När han idag tyckte att han var uppvärmd så startade han upp V8:an och hej och hå vad det gick!

Figge och Matte fick idag vara sist.... och det vet vi ju hur det brukar vara! Det fanns mycket krut i de d√§r bakbenen idag.... i hela kroppen om man ska vara noga! J√ĄTTEKUL sa Figge med stora bokst√§ver!!

Figge bytte idag galopp flera gånger när Matte önskad ett byte!! FATTAR skrek Figge och så bytte han! Sedan så bytte han galopp lite när han tyckte det passade! Han tyckte det var jätteroligt! Han bytte även när Matte inte bad om det.... eller det kanske jag gjorde utan att veta om det :o)  Det gick ju lite fort bland....!

En gång så bockade han i en nedförsbacke för han tyckte vi skulle galoppera iväg..... Som straff fick han galoppera sakta sakta i nästa uppförsbacke!! Sedan höll han sig i skinnet i alla fall en liten stund! En härlig runda!!

Söndag 18/11: Vattenkriget verkar lida mot sitt slut. Figge har fortfarande inte rört däcket och spannen! Däremot så har vi fått inneboende istället! Idag när jag skulle byta vatten och tog hinken så såg jag att Musse hade flyttat in i däcket! Tog en bild på honom och nu när jag kommer hem så visar det sig att även en blyg Mimmi flyttat dit! Jag jagade iväg Musse som slank in i väggen och försvann... och jag kan meddela att Musse kommer i alla fall inte tillbaka det hållet för där har jag stoppat in stålull!! Och när jag fortsatte städa runt däcket så såg verkligen ut som om de skulle sätta bo!! Inte bra!! Men de är faktiskt lite söta...!!

Idag drog vi uteritt igen! Det blev en lång runda som tog över 2 timmar! En härlig ritt!!

eXTReMe Tracker