Stallet

Blandade bilder

figaro38.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 45

MÄndag 5/11: Matte har ju haft en liten plan om att nÀr tÀvlingssÀsongen Àr slut sÄ ska vi prova pÄ att byta galopp! SÄ idag provade vi och det var det Ànda mÄlet vi hade under dagens trÀning. SÄ vi vÀrmer upp oss i alla gÄngarter och med A:s instruktioner i huvudet sÄ provar vi.... vÀldigt enkelt förklarat - gör en volt tillbaka och byt galopp nÀr du kommer ut pÄ spÄret!

SÄ, vi börjar först en gÄng frÄn höger till vÀnster och Figge sa: "Que??". Vi provade dÄ andra hÄllet, frÄn vÀnster till höger och dÄ sa Figge: "Que?? SÄ hÀr?" Och sÄ bytte han!! Massa beröm och godis!! Vi provar igen, samma hÄll frÄn vÀnster till höger och Figge sa: "Aha.... sÄ hÀr?" JAAAA skrek Matte lyrisk och sÄ proppar hon i Figge godis!!

Och sÄ bytte vi och försöker frÄn höger till vÀnster och Figge sa: "QUE??? Vi tog ett travsteg och fattade rÀtt galopp..... och sÄ provade vi igen och Äter igen sa Figge: "Que??". DÄ pausar vi och Matte försöker klura pÄ vad hon gjorde för fel.... hmmmm..... kanske sÄ lutar hon sig lite framÄt innÄt.... och bestÀmmer sig för att sitta mer stilla!

Återigen sĂ„ provar frĂ„n höger till vĂ€nster och Figge sa:"Que?... SĂ„ hĂ€r?!" Och sĂ„ bytte han!! Massa godis och beröm! Efter en liten pust sĂ„ provar vi ytterligare en gĂ„ng frĂ„n höger till vĂ€nster och Figge sa:" Aha... sĂ„ hĂ€r?" Och sĂ„ bytte han igen! DĂ„ ylar en lyrisk Matte bland allt folk pĂ„ uteridbanan av lycka och proppar i Figge godis!! Och Matte hoppar raskt av och sĂ„ var det ridpasset slut och sedan sĂ„ stĂ„r Figge nöjt och solar sig i allt beröm och smaskar pĂ„ godis!

Trallalalala.....!! Tusen Tack för hjÀlpen A9!!

Tisdag 6/11: Matte Àr lite sur pÄ Figge.... han har hittat pÄ en hobby!! Han demolerar vattenhinkar!! Hans första hobby var att sikta in rumpan sÄ han kunde bajsa i vattenhinken.... det försökte Matte lösa genom att höja upp hinken...... dÄ kontrade Figge med att "stÄ pÄ hÀnder" och ÀndÄ trÀffa hinken. Matte började dÄ flytta runt hinken för att hitta ett stÀlle dÀr han inte nÄr... och lyckades med detta i flera veckor!! Nu har han tröttnat pÄ att misslyckas sÄ nu backar han helt sonika in i hinken och trycker till sÄ den gÄr sönder och vattnet rinner ut pÄ torven....!!! I lördags natt demolerade han en trekantig murarspann av rejÀlt material och dÄ köpte jag i söndags denna hinken som oxÄ Àr av rejÀlt material.

SÄ, nu fÄr han ett tag ÄtergÄ till att dricka i vattenkoppen som han inte gillar!! Och jag Àr sÀker pÄ att i morgon bitti nÀr jag kommer för att slÀppa ut hÀstarna sÄ Àr antingen vattenkoppen eller krubba full med bajs!!!

Skulle behöva ett slags stÄl-skydd runt hinken sÄ han inte kan trycka till och sprÀcka den....! Undrar om man kan be hovis tillverka en sÄdan??

Dagens trÀning gick bra! Vi övade pÄ att i galopp jobba nÄgra steg i öppna och sluta! Och sÄ hade Matte fickan full med godis för vi repeterade att byta galopp! Idag tog det en stund innan poletten ramlade ner sÄ vi fick göra om - göra rÀtt nÄgra gÄnger men vi klarade nÄgra byten i bÄda varven!! Duktig Figge!!

Onsdag 7/11: Leker lite pÄ sandbanan i lina och lös och ffterÄt fick Figge lite massage!

Torsdag 8/11: TorsdagstrĂ€ning! Som alltid Ă€r det kul! Figge jobbar verkligen pĂ„ villigt och sĂ€ger aldrig nej, han kan sĂ€ga jag förstĂ„r inte eller jag kan inte, men aldrig nej! Om inte Matte gör en rejĂ€l tabbe och tex lutar sig framĂ„t innĂ„t nĂ€r vi ska fatta galopp.... dĂ„ sĂ€ger han NÄJJJ med stor bokstĂ€ver!! Fast det Ă€r ju bra!

Idag jobbade vi med öppna och sluta i bÄde trav och galopp och sÄ försökte vi fÄ Figge att sÀnka halsen/nacken lite lite. Vi tog ett litet pass och sÄ pustade vi ofta! Matte kör ju liksom sitt eget lilla race trots att vi rider för trÀnare, det Àr Figge som bestÀmmer nÀr det Àr paus, inte jag eller trÀnaren! Och jobbar man med svÄra och anstrÀngande övningar sÄ ska man pausa ofta ofta!! Naturligtvis sÄ bestÀmmer inte Figge helt, man mÄste sÄ klart avsluta övningen pÄ rÀtt sÀtt och sÄ blir det paus!! Men Figge ska ha en Àrlig chans och jobbar man sÄ villigt sÄ mÄste man lyssna pÄ vad han sÀger!!

Fredag 9/11: Idag hade Matte garrocha pÄ schemat! Har Äter igen fÄtt frÄgan om jag vill vara med pÄ Lucia-showen men jag tycker inte att vi Àr tillrÀckligt bra! NÀsta Är, sa jag!! Det sÀger ju du varje Är.... sa de dÄ! :o)

Men Matte fick i alla fall lite blodad tand och tÀnkte att nu ska vi minsann öva lite oftare. Figge har blivit sÄ mycket starkare och vi kan faktiskt nÄgra övningar! Först sÄ red Matte fram en lÄng stund, det var mÄnga i ridhuset, och det vÄr sÄdana hÀstar som man INTE ska raca omkring med en lÄng garrocha-pinne . . .  SÄ Matte gick ut pÄ sandbanan nÀr vi var uppvÀrmda! Nja... det blev hyffsat bra men tÀnk vad kul vi ska ha nÀr vi lÀrt oss byta galopp!! Men det tar som sagt en stund tills vi i Àr dÀr!!

Lördag 10/11: Uteritt! ÄNTLIGEN sa Figge!! Det var ju tre veckor sedan vi var ute pĂ„ en redig uteritt! Figge var pigg.... jĂ€ttepigg! Men pĂ„ hemvĂ€gen efter nĂ€stan 1Âœ timma sĂ„ var han sĂ„ avslappnad sĂ„Ă„Ă„Ă„! Vi kunde galoppera sĂ„ fint i arbetsgalopp och samtidigt kunde Matte be om att Figge skulle sĂ€nka hals/nacka lite lite!!

Sedan sÄ Äkte Matte och tittade pÄ dressyrtÀvlingar, vi tittade pÄ MsvB:4 och MsvA:1 och blev sÄ inspirerad och fick lite blodad tand!! Det var extra kul för det var med en vit Spanjack som Matte tittade extra noga pÄ!!

Söndag 11/11: Idag blir det en liten mellandag, vi joggar lite lÀtt i alla gÄngarter utan större krav för att jogga bort eventuellt stela muskler! Matte hittade inte en enda och Figge kÀndes sÄ mjuk och go!

eXTReMe Tracker