Stallet

Blandade bilder

figaro126.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 44

Måndag 29/10: Idag försöker Matte väcka upp sin kropp lite försiktigt genom att rida lite dressyr. Vi vinglar först omkring lite i skritt och då bestämmer sig Matte för att "tio-övningen" är en bra övning! Under hela passet så rider bara 10 steg och så byter vi övning.... 10 skritt-10 trav - 10 öppna... osv! Det gjorde susen för Figge blev mycket uppmärksam.

Tisdag 30/10: Idag tar vi minsann i lite och väcker upp Mattes kropp lite mer!! Visserligen så stack både Figges bakben och bogar ut och lite olika håll med jämna mellanrum ibland så var dom på rätt ställe :o) Det tar sig och det finns hopp om att vi ska orka på lördag!!

Figge laddar upp på eget sätt.....!

Onsdag 31/10: Tidig morgon ritt planerad...! Matte ska i kväll gå med jobbet på årets sedvanliga hockey-match! Så 6,30 sitter Matte i sadeln! Då har Figge hunnit äta en lätt frukost medans Matte släpte ut alla de andra hästarna! Figge var något upprörd över att han fick stå kvar...!

Tidiga morgonritter är rätt trevliga! Figge är ren och så är han pigg och har hela kroppen full med spring! Idag försökte vi oss på att väcka Mattes kropp så att hon orkar rida öppna, sluta och ökad galopp! Alltså, vi ramlade ihop i en hög rätt många gånger när vi skulle återgå till samlad galopp från ökad galopp...! Men efter att gjort om några gånger så gjorde vi till slut rätt!!

Vi filade även på att Matte skulle dra in rumpan ordentligt och det visade sig att det gjorde att vi fick till i alla fall ett "mycket" bra enkelt byte!

Matte måste mjukna och slappna av mer i den förvända galoppen, hon måste korta upp tyglarna och hela tiden tänka på var skänkeln ligger!

Vi fick i alla fall till ett bra pass och vi kände oss mycket nöjda med oss själva och så högg vi in på en andra frukost!!

Torsdag 1/11: Torsdagsträning med EF! Det går bra och Matte orkar rida hela lektionen utan problem! Orken är tillbaka!! Matte hade önskningar om vad vi ville skulle ingå under dagens träning, dvs skolor, enkelt byte och bakdelsvändningar! Och så passade vi på att rida igenom programmet!! Mycket nöjd med träningen!!

Fredag 2/11: Figge var först loj och lat, Matte grälade på honom en stund och sedan piggnade han till jättemycket! Så mycket att han till och med blev tittig och fjantade sig för reklamen som hänger kvar sedan tävlingarna på sargen. Den har han inte brytt sig om en enda gång på 14 dagar!! Matte fortsatte då en stund med att gräla på honom och säga att nu får du minsann skärpa till dig!! Det gjorde han!!

Figge bjöd sedan Matte på en bra och rolig energi, han låg på gränsen till att få "pshykbryt" för reklamen men höll sig hyffsat bra i skinnet! Vi red igenom båda programmen och det kändes riktigt bra! Tänk om jag kunde få just denna energi på banan i morgon! Det ska bli riktigt kul att spänna bågen och prova! Jag kommer att vara nöjd oavsett vilken % jag får för att över huvudtaget starta en Msv:C är för mig ett något som har varit helt otänkbart i hela mitt liv!! I morgon kör vi så det ryker!! Tralalalaaaaa.....!!

Lördag 3/11: Tävla :) Så äntligen är dagen här då Figge och Matte ska spänna bågen och prova på att rida en MsvC. Det hade jag nog inte gjort om inte A-LH tjatat om det :o) Tack för det A-L för det var riktigt kul!!

I LA:3:an tyckte Figge att det bodde en jagular i ena hörnan där det inte fanns någon sarg och han tyckte väl egentligen att vi kunde gott ridit en annan väg. Men jag tycker han tar det hyffsat bra och är bara spänd just där och sedan så släpper han det och jobbar vidare. Dock så rider man verkligen förbi just den hörnan många gånger i båda programmen. Tycker jag hade en ganska bra energi på banan, han var inte alls seg och tjäran jag brukar prata om har tunnats ut!

Vi fick i LA:3:an 59.667% och hamnade precis utanför placering, en 4:de plats av 12 startande!

Och så kom vi då till vår debut i MsvC:2!! Jag är jättenöjd och jag tycker vi gjorde en godkänd runda! Det är ett roligt program och det händer saker hela tiden och det är mycket att tänka på! Vi har massor att öva på!

Vi hade i båda klasserna samma domare och hon tyckte Figge var spänd mest hela tiden, det kändes inte så i alla fall. Han var bara spänd när vi kom i närheten av den där hörnan där jagularen bodde! Domaren var inte alls givmild med sina poäng men hon dömda alla lika hårt! Vi fick i MsvC:2 57,556 %, en 5:e plats av 7 startande. Vinnande ekipage fick 60.667%. Så här såg vår MsvC:2 debut ut!

Nu är tävlingsterminen slut för denna gången! Nu ska Figge och Matte roa oss med annat ett tag!

Söndag 4/11: Idag drar vi på uteritt! Matte hade planera att vi skulle rida lite längre men av någon mysko anledning försvann tiden! Kan bero på att Matte var tvungen att skaffa ny vattenhink och att det tog så lång tid att skotta fram Figge eftersom han var täckt av lera! Figge hade verkligen jobbat på att ta igen den lera han missade igår då han inte ens fick gå ut...!

Men vi hann i alla fall en liten runda och vi halkade s√• klart in p√• v√•r underbara racer-str√§cka! Inte en enda m√§nniska s√• l√•ngt √∂gat kunde n√• s√• vi drog p√• ordentligt!! H√ĄRLIGT sa Figge och Matte k√§nde verkligen hur han nj√∂t av att f√• str√§cka ut ordentligt p√• bra underlag!! Har man f√•tt g√• och samla ihop sig s√• l√§nge s√§ √§r man v√§rd att f√•r str√§cka ut och k√§nna vinddraget!! Det gick s√• fort att manen blev avdammad och s√•g n√§star ren ut n√§r vi var hemma! B√§sta Figge Spanjack!!

eXTReMe Tracker