Stallet

Blandade bilder

figaro95.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 43

Måndag 22/10: Råkar komma över en ledig tid för AC så den snor jag åt mig med blixtens hastighet!! Det är perfekt att man ibland kan rida för en domare för då kan man verkligen fråga alla de där frågorna som ploppar up mellan tävlingarna, och så kan man får reda på "när" en rörelse är bra och hur det ska kännas när det klaffar!

Idag övade vi skolor med övergångar mellan trav och skritt! Att samla ihop oss till skritt går ganska bra men att börja trava igen i form i skolan det är jobbigt!! Men Figge jobbar på och försöker verkligen göra sitt bästa om hans Matte sköter sina kort rätt!!

Vi övade bakdelsvändningar, ibland ett halvt varv och ibland ett helt. Här tycker jag att vi har blivit bättre för vi har bättre energi och vi hakar inte upp oss lika ofta! Iband får vi till det riktigt bra!!

Vi checkade av galopp- halt på medellinjen medan AC står mitt framför oss för att se så vi är raka och får till en bra halt. Här måste jag säga att Figge ställer upp sig rätt oftare och oftare! Kommer vi in med höger galopp är vi riktigt raka men om vi kommer in från vänster varv så behöver jag tänka på att framdelen hamnar lite till vänster! Men på tävling kommer vi så klart in från höger varv eftersom det är vårt bästa håll :o)

AC sa innan tiden var slut att nu är Figge klar för han har jobbat på bra, och så sa hon att Figge och Matte är helt klart på rätt spår och kommer hela tiden framåt! Och Matte höll med om att nu räcker det för idag!! Bästa Spanjacken har jobbat på så bra så bra!

Tisdag 23/10: Figge får idag vila för idag åkte klippmaskinen fram och det tar ju som sagt ganska lång tid att klippa hela Figge! Alltså, det är med att klippa är inte Mattes starka sida, det blir randigt och fult!! Jävla skit!! Förstår inte vad jag gör för fel! Det blev ju inte så första gången jag klippte!! Om någon har ett trix för hur man gör för att det INTE blir randigt är det läge att berätta detta nu. Skulle blir så tacksam!!

Onsdag 24/10: Matte däckade inatt med hög feber, ont i halsen och hela kroppen...!

Torsdag 25/10: Matte är fortfarande däckad...

Fredag 26/10: Matte är fortfarande däckad....

Lördag 27/10:  Matte mår fortfarande kasst men idag tvingar Matte med sig Husse som får leka lite med Figge i ridhuset! Figge var så engagerad att han började visa sina konster redan innan vi kom in i ridhuset!! Matte orkar oxå leka lite, här får vi till en buga på höger ben, vilket vi inte alls kunnat innan!

Husse och Figge övar på sina övningar!!

Eller så bara står de still .....

Figge fick även lite bus i benen och hoppade runt i olika alternativa mysko gångarter....!! Vilket Matte kan förstå att han tyckte var kul!!!

Söndag 28/10: Idag lyckas Matte vakna utan feber och med viljestyrka kravlar hon sig upp på Figge så att vi kunde gå på en nästan en timmes skrittrunda! Det var kallt!! Men det var så skönt att sitta på Figgeryggen igen! Nu tänker Matte bestämma sig för att hon är frisk!!

eXTReMe Tracker