Stallet

Blandade bilder

figaro220.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 42

Måndag 15/10: Tar ett lugnt pass på sandbanan då det inte regnar!! Idag jobbar vi med att korta upp tyglarna och att flytta fram skänkeln lite.... det känns helskumt och det är stört omöjligt att ha kvar skänklarna där....! Och så jobbade Matte med att få in både sin egen och Figges rumpa tillsammans med bakbenen! Det gick riktigt bra bitvis faktiskt! Jobbigt sa Figge.... och Matte men Figge blev uppmärksam och alert!! Vi kunde till och med få till några riktigt bra bakdelsvändningar och några avbrott från galopp-skitt!!

Tisdag 16/10: Tralalalaaa! Alltså, idag gick Figge superbra! Det kändes som om jag styrde Figge med en "joystick" som satt i magen! Han var så uppmärksam och med, tror inte han någonsin varit så med på noterna!! Så underbart!!

Vi började efter en sedvanligt fri skritt med att jobba i skritt med lite öppna, sluta, halt, rygga och bakdelsvändningar. Vi joggar igång i trav och galopp och när vi är varma i kläderna gör vi typ 1 miljon övergångar, tempoväxlingar och så växlar vi med att ställa utåt/inåt. I galoppen jobbar vi i förvänd galopp då även här ska vi ställa oss lite åt båda hållen, vi gör tempoväxlingar i förvänd galopp på stor volt.

Matte försökte rida med lite kortare tyglar och med skänklarna något längre fram! Vet inte om jag lyckades för jag satt mest och njöt av att kunna rida med min energi i magen.....!! Tralalalaaa....!!

Onsdag 17/10: Idag var det full rulle och liv och rörelse precis överallt eftersom det ska fixas till tävlingarna. Stora maskiner körde lite här och där, stegar som bars omkring, elkablar som skulle dras, boxar som byggts osv.... Så när Matte var koncentrerad så var inte Figge det.... och så vice versa!! Idag hade vi var sin "joystick" och de sammarbetade inte alls hela tiden! Men det gick aboslut inte dåligt :o) Ser det hela som träning på att kunna fokucera öven när det händer en massa runt omkring! Idag hade vi lite mer focus på öppna, sluta och bakdelsvändningar! Idag var han inte riktigt lika pigg som igår... skulle verkligen vilja ha en tydlig av/på-knapp till Figges energi!

Torsdag 18/10: Idag blir det en vilodag, vi går bara ner till uteridbanan och leker på linan. Vi passar på att skutta över ett litet krysshinder och så bugar vi snyggt!!

Fredag 19/10: Matte stiger upp tidigare än tuppen och väcker Figge med frukost på sängen! Så efter en lätt frukost går vi kl 06.15 ner på uteridbanan för att träna lite!! Det gäller att passa på innan tävlingarna börjar!!  Alltså, sa Figge.... det är en massa mysko figurer som dyker upp överallt... det känns lite läskigt!! Det blev då rakt ingen seriös träning men vi blev i alla fall motionerade!

Snäälllaaa..... kan jag få lite mer mat?? Den där mulen är flink och han har blivit en mästare på att pilla ut maten genom slowfeedingnätet! Nu snart, när paketet med fler nät kommer ska vi prova med två nät!! Gissar att Figge inte kommer att bli glad men så kan det gå när man är skicklig med mulen!!!

L√∂rdag 20/10: Nationella t√§vlingar och √§ven idag drar vi iv√§g p√• en tidig morgonritt. Den varar i 1¬Ĺ timme och Chico f√∂rs√∂ker v√§lja hastighet. Nu tyckte inte AO att han skulle raca p√• s√• fort men med hans l√•nga ben g√•r det √§nd√• undan! Det var s√• h√§rligt att mascaran rann... mest pga det var s√•dan dimma att jag fick dagg p√• √∂gonfransarna s√• jag var mycket svart runt b√•da √∂gonen n√§r vi kom tillbaka!! Inte speciellt snyggt! Men det var en mycket enerigp√•fyllande ritt! Och det d√§r med sm√• dressyrhj√§lper med hj√§lp av energin i Mattes mage..... fungerade INTE idag! Fy f√∂r tusan av han knep tag i bettet och fullkomligen drog....!

Söndag 21/10: Nationella tävlingar som slutar hyffsat tidig så vi hinner ta ett dressyrpass! Vi värmer upp i skritt ganska länge, vi gör sedan massor av övergångar.... 10 skritt-10 trav - 10 skritt - 10 galopp - halt - rygga - 10 trav.... och så höll vi på en lång stund. Kände att det var lika bra att repetera ordentligt efter gårdagens tokbus då små förhållninger med magens energi var ett hel omöjliga!!

Vi passade även på att rida igenom dressyr-programmen och tycker vi fick till det riktigt bra!! Förutom när Matte fick hjärnsläpp och inte kom ihåg LA:3 programmet....!! Det blev svettigt och Figge behöver få en omgång med saxen igen!! Det är varmt att jobba med ytterkläderna på!!

eXTReMe Tracker