Stallet

Blandade bilder

figaro629.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 39

Måndag 24/9: Idag tar vi en vilodag och skrittar E:22:an! Vi fick oväntat trevligt sällskap av CL och Lotus! Tycket Figge vinglade mest och omkring och snubblade på allt möjligt för ha var hela tiden mycket upptagen med att jobba extra som skogsröjare och klippa av allt utskjutande växtlighet som stör hans framfart.... suck!!

Tisdag 25/9: Det har verkligen regnat en hel massa och NU är uteridbanan riktigt bra!! Den har varit så torr och eländig! Idag stod det styrketräning på schemat! Vi övade öppna, trav slutor på diagonalen, bakdelsvändningar, samlad galopp, galopp öppna, galopp sluta, fattningar direkt från bakdelsvändningar, vi gjorde travsaxar, galopp-halt-rygga-galopp.... jag vi provade nog allt vi kunde! Allt gick så superbra och Figge känns riktigt fin! Men Matte måste vara noga med att komma ihåg att även jobba med framåtbjudningen och ofta ofta be om att han ska gå lite framåt när vi jobbar med samlande övningar.... annars kan vi lätt fastna och så kommer vi ingenstans...!! Idag hade han en bra energi när vi väl diskuterat lite om hur Matte vill hade det! Det är märkligt att vi ska behöva prata om detta varje gång!! Men... en får vara glad att Figge går att veva igång!

I alla fall så tror jag att vi snart är redo för lite nya utmaningar!! Både Figge och Matte gillar ju när det är lite svårt och klurigt! Tror minsann att efter nästa tävling vi ska börja med att försöka lära oss att byta galopp :o) Och det blir verkligen en utmaning för oss båda för Matte är rent ut sagt hel kass på att byta för hon har aldrig fått lära sig hur man gör och har heller inte haft en häst som kunnat byta!! Och med denna ringa erfarenhet ska Matte ära Figge att byta....!! Det kommer att gå lysande för jag är säker på att det i slutändan är Figge som kommer att lära Matte.... och måste säga att det känns tryggt!!

Onsdag 26/9: Idag klippte jag Figge! Och det gick så bra så, hade en magväska med godis och så fick jag klippa överallt! Nu är jag inte så skicklig så det blev inte snyggt! Undrar vad man gör för fel när det blir randigt! Klippmaskinen jag har är ny och användes endast en gång förra året, samma med skären!

Och fy vad skitig han var när han var klippt.... så han fick minsann gå och bada oxå!! Tänkte att jag till helgen ska finputsa och försöka att snygga till allt jag inte fick till idag!!

Torsdag 27/9: Torsdagsträning för AC!! Det går bra för oss nu! Idag jobbade vi med att veva igång vänster bak och koll på vänster bog! Och när vi väl fått ordning på det så snurrade allt på jättebra!! Vi fortsatte med att jobba med några steg i förvänd sluta i galopp, några steg skänkelvikning i galopp, vi gjorde 8-meter-volter i galopp blandat med stora volter där jag skulle tänka lite undan för inner skänkeln.

Vi övade på massa bakdelsvändningar och efter några gånger så fick vi även till den till höger utan att ytter bak slinker iväg och leker på egen hand! De blev riktigt bra, bästa hittils!! Som sista uppgift fick vi öva på att göra halt - rygga - och så fram i trav! Här var vi inte helt överens, Figge tryckte bara upp nacken när vi skulle trava igång och glömde veva igång bakbenen! Gör om - gör rätt - flera gånger innan han insåg hur Matte ville ha det! Här får vi öva, öva, öva...!

Fredag 28/9: Drar på ensam på tur och vi är borta ca 80 minuter! Vi tar en välbekant runda, den vi brukar använda när vi försöker slå hastighetsrekord! Idag var vägen fin, det har regnat mycket så den var lagom mjuk! Figge laddade långt innan och talade vänligen om att han tycket gott vi kunde raca på lite! Vi hade ju bara skrittat och joggat lite i typ en helt timme!! Vi fattar galopp.... Figge ligger på men lyssnar på Matte.... vi kommer till kurvan..... som vi måste kommar runt så vi ser ordentligt innan vi drar..... vi är igenom kurvan...... Figge frågar snällt, Matte säger vänta..... och så säger Matte.....GOOOO!

Alltså, gladare öron har inte Matte sett på länge!! Figge var så glad hela vägen hem och gick och gjorde små tjolahoppsa-steg både nu och då!! Det är tur tävlingssäsongen snart är över så vi kan busa lite oftare igen. Men på söndag är uteritt inbokad... och då ska vi minsann inte skritta!!!

K√∂r en repris.... det l√§t s√• h√§r n√§r Figge √ĄNTLIGEN fick dra p√• lite!¬†Gl√∂m inte skruva upp ljudet!!

 

 

Lördag 29/9: Tar idag ett litet dressyrpass på en mycket mjuk och go Figge!! Alltså, har jag sagt att jag har världens bästa Figge!! Idag är han riktigt snuskigt dyr, inte för att han någon gång är billig!! Bästa Spanjacken!!

Det är underbart att få ha hela stora ridhuset för sig själv så idag passar jag på att rida fler att Annies övningar, tear drops, on topp, sax och serpentiner! Idag klarade vi i båda varven 6 bågar serpentiner i galopp!! Tralalala...!! Och så gjorde vi ca 8-10 meters tear drops!! Tralalala...!!

S√∂ndag 30/9: Uteritt och fick s√§llskap av Dawn och PH! Idag √§r det en h√§rlig h√∂stdag, solen skiner och vi har pigga h√§star! Rundan √§r var 13 km och vi var ute i ca 1¬Ĺ timme!! S√• underbart h√§rligt!!

eXTReMe Tracker