Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro401.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 38

Måndag 17/9: En vilodag. Vi skrittar ut en runda på ca 90 minuter!! Härligt!! Upptäckte att idag skrittade Figge iväg från gården utan att åla sig en enda gång!! Visserligen gick han inte fort men han gick rakt!! Tror att Figge var lite trött i både kroppen och knoppen så han fick faktiskt själv välja tempo och den långsamma skritten övergick efter en stund till en bra vägvinnande skritt!

De har varit och röjt i skogen!! Och som tur är så hade de inte fördärvat stigarna!!!

Tisdag 18/9: Börjar med att skritta E:22:an för att sedan gå ner på ridbanan för att jogga runt lite i trav och galopp! Vi tog ett enkelt kort pass, checkade bjudning, förhållning och så tränade vi halt - rygga! Vi ska ju rygga nu till helgen på tävling....! Och den övningen är det lite si och så med...! Matte jobbar med att tänka på sitsen! Speciellt händerna....!!

Onsdag 19/9: Idag fick Figge en riktig skräpdag. Vi longerade lite över en bom i alla gångarter och så övade vi på lite med arbete för hand. Svårt är det och vi vinglade tillsammans omkring i en salig röra. EO som byggde banan inför hoppträning undrade vad vi höll på med :o) Hehe...!

Torsdag 20/9: Torsdagsträning med EF, första gången för denna terminen!! Idag jobbade vi med grunderna, förhållning, bjudning, öppna, sluta, förvänd öppna och sluta. Ett lagom bra baspass! Figge var lite loj.... fast det har jag ju lärt mig att han oftast är när vi skräpat några dagar. Han går bäst när han får jobba ordentligt varje dag!

I morgon kommer hovis och det är verkligen tur! Figges hovar har växt som ogräs denna rundan och idag tycker jag att det kändes. Kunde först inte idetifiera känslan!

Fredag 21/9: Bomträning för EO! Det var längesedan och så roligt! Figge kändes super, lite loj men super! Känslan jag hade igår är helt borta nu när han har nya pjäxor!! Funderar på att klippa Figge redan nu för jag tror det är därför han är lite extra loj! Vi får se hur jag gör imorgon!!

Bomträningen gick riktigt bra! Figge snubblade bara en gång!! Det är lite av ett rekord faktiskt!! Matte hade tänkt att vi inte skulle vara med hela tiden men Figge verkade inte ens tycka det var jobbigt, var knappt svettig!!  Vi hoppade bara av vid det sista då bomträningen övergått till hoppträning och bommaran låg högre än sockerbitshöjd! Matte har blivit mesig!!

Lördag 22/9: Genrep! Ryggningen kollade vi av och det tar en liten stund att ställa om Figge till att rygga utan motstånd. Jag tänker ta tid på mig i morgon, heller att vi får avdrag för för lång tid än att han ryggar motvilligt.

Figge har varit lite lite lojare denna veckan, men å andra sidan så sätter han päls i rekordfart.... tycker jag det ser ut som! Blir nog en klippning inom kort!!

Resten av genrepet gick bra, vi har lite svårt med vänd snett igenom i galopp.... att vi kommer ut i förvänd galopp är inget problem, det är själva svängen vid A där vi får för bråttom och tappar böjningen, skänkelvikningarna tycker tappar tyvärr lite energi på slutet, men det är så roligt att det börjar hända lite med våra ökningar i trav..... fast bara när jag rider lätt!!

Starttiden har blivit framflyttad en hel timma!! Skönt, då slipper Matte stiga upp okristligt tidigt i morgon!!

Söndag 23/9: Tävling! Drar idag iväg på en liten mindre tävling och jag tror vi körde fel minst 3 gånger innan vi kom rätt!! Hade aldrig varit i närheten av denna lilla fina håla där alla var trevliga och vi slapp regnet!! Idag red vi två klasser, en LB:1 och en LA:1 och trots att jag startade näst sist i LB:1:an och hade bara 3 ryttare tills jag skulle in igen så kom jag ihåg programmen!! YES!! Var faktiskt lite orolig över just det!

Det gick bra idag, vi fick ihop 66,55% i LB:1 och en 2:a plats, 67.11% i LA:1 och en 1:a plats!!

I LB:1:an var Figge nödig.... och då är det svårt att trava samtidigt....!!

I LA:1an gör vi en repris och går på toa igen....!!

 

eXTReMe Tracker