Stallet

Blandade bilder

figaro300.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 36

MÄndag 3/9: SitstrÀning och dressyr! Vi har mest fokus pÄ sitsen! Idag sÄ bad jag Figge att skritta lÄngsamt i serpentinbÄgar dÀr vi tillsammans skulle försöka hÄlla koll pÄ varenda steg utan att tappa balansen, vingla, ta olika storlekar pÄ stegen utan bara försöka gÄ lÄngsamt men med flyt! SvÄrt, men man vi fÄr öva pÄ att vara uppmÀrksamma pÄ varandra och öva oss pÄ att det bara behövs smÄ hjÀlper! NÀr vi vÀrmt upp oss klart sÄ vi övade pÄ halt och rygga, vi övade lite öppna och sluta och pÄ slutet sÄ red vi igenom programmet! HÀr mÄste jag sÀga att den blev inte sÄ bra, det kÀndes som om det blev slarvigt och Figge tappade uppmÀrksamheten...! NÄja, sÄ kan det bli ibland!

Tisdag 4/9: Idag tar vi ett litet garrocha-pass nÀr vi vÀl vÀrmt upp! Trodde först inte att vi skulle kunna genomföra det för det ramlade in en hel hög med hÀstar och ryttare pÄ sandbanan! Men de droppade av och de som var kvar gav sin tillÄtelse att vi fick trÀna!

SjÀlva garrochan gick sÄ dÀr, vi övar för sÀllan...! Men resten av trÀningen gick bra!

Onsdag 5/9: Uteritt! Det Àr ju alltid problem med att rida genom villaomrÄden, pÄ vissa vÀgar osv för att det finns alltid ryttare som inte tar vÀck efter hÀsten om den bajsar pÄ fel stÀlle. SÄ dÀrför lÀrde jag min första hÀst Drutten att bajsa i diken och det fungerade superbra och det hÀnde nÀstan aldrig att han la en hög pÄ fel stÀlle!!

Var Figge har lÀrt sig detta vet jag inte, för jag har minsann inte gjort det, han kunde detta frÄn dag ett!!! Lite flummigt sÄ tror jag ibland att det Àr Drutten Àr med oss pÄ vÄra uteritter och guidar Figge! Figge gör ibland saker och uppför sig ibland precis som Drutten.... fast bara nÀr vi Àr pÄ uteritt!!

Idag körde Figge ner i diket flera gÄnger men det blev ingen hög....!  Men dÀremot sÄ undrade, flera gÄnger, de som promenerade vad vi gjorde i diket!!! DÄ svarar jag blixtsnabbt: "Jag har lÀrt honom att bajsa i diket!!" Alla nickar och tycker att det var ju en jÀttebra ide!! Just nu sÄ har det kommit in klagomÄl pÄ ridande och hÀstbajs och vi pÄ ridklubben försöker verkligen att pÄpeka detta för alla medlemmar! SÄ man kan ju passa pÄ att imponera lite pÄ "vanligt folk"och hoppas pÄ att det sprider dig!!

Torsdag 6/9: Uteritt blev det inte...! Matte hade inte lust alls sÄ vi gick och lekte istÀllet. Försökte löslongera och det gick ju bra i höger varv, i vÀnster varv levde han bara loppan och busade och bytte varv! Matte gick och hÀmtade linan och sa att nu fÄr du minsann skÀrpa dig lite och lyssna! Det gjorde han!! Han visade att han Àr sÄÄÄÄ fin Àven i vÀnstervarv... men han hade lite svÄrt att hÄlla sig i skinnet och inte byta varv och stegra sig samtidig, vilket han tycker Àr jÀttekul, och sedan sÄ glor han förvÀntansfullt pÄ Matte och tror han ska fÄ en godisbit!!! Hmrpfrrr!! Det kommer ifrÄn nÀr vi försökte lÀra oss byta varv i farten...!

Fredag 7/9: Dressyrstaket plockas fram sÄ vi idag kan öva med rÀtta mÄtt! SÄ efter uppvÀrmning sÄ hinner vi rida igenom programmet 3 gÄnger! Vi hade idag problem med att fatta höger galopp pÄ rÀtt plats i programmet??? Det blev fel galopp hela tiden!! NÄja, vi övade extra och matte grÀlade lite pÄ Figge och sa att jag tycker minsann inte att Matte red sÄ dÄligt att du inte kan fatta rÀtt galopp...!! Sedan sÄ fattade han rÀtt resten av gÄngerna!! Nu hoppas vi pÄ att vi Àr överens pÄ söndag angÄende galoppfattningar!!

Resten av programmet gick bra! MÄste tÀnka pÄ att rida hela vÀgen in i halten sÄ att jag fÄr med mig bÄda bak i halten! Vi fick Àven till en liten liten lÀngning i traven! Duktig Figge!! Det som var mindre bra idag var att han var inte helt loss och vi hade lite bekymmer med volter i höger varv....! Förhoppningsvis sÄ lossar vi det i morgon!!

Lördag 8/9: Dressyr och jobbar loss oss och övar pÄ att fatta rÀtt galopp!!

Söndag 9/9: TÀvling i Olofström. Vi Àr i alla fall ganska jÀmna nÀr vi Àr ute och tÀvlar för vi hamnar oftast pÄ samma %. Matte Àr inte lÀgre nervös utan kan bÄde andas och tÀnka hyffsat klart nÀr vi Àr inne pÄ banan. MEN nu mÄste vi se till att fÄ med oss lite mer energi in pÄ banan och rida bÀttre och lite mer energistk inne pÄ banan! Fick idag en kommentar frÄn en som kollade nÀr vi red programmet i fredags och dÄ tyckte hon att det sÄg helt annorlunda ut, mycket mer energi! Det Àr det vi mÄste försöka fÄ med oss nÀr vi tÀvlar! Vi fÄr se, nÀsta helg ska vi tÀvla hemma och sÄ kanske det gÄ lite lÀttare! Vi ska i alla fall göra vÄrt allra bÀsta!!

Idag fick vi ihop 64,333 % och vi hamnade pÄ en delad 11:e plats av 31 startade! Vi Àr helt klart nöjda!! Och sÄ hÀr sÄg det ut!

eXTReMe Tracker