Stallet

Blandade bilder

figaro327.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 36

Måndag 3/9: Sitsträning och dressyr! Vi har mest fokus på sitsen! Idag så bad jag Figge att skritta långsamt i serpentinbågar där vi tillsammans skulle försöka hålla koll på varenda steg utan att tappa balansen, vingla, ta olika storlekar på stegen utan bara försöka gå långsamt men med flyt! Svårt, men man vi får öva på att vara uppmärksamma på varandra och öva oss på att det bara behövs små hjälper! När vi värmt upp oss klart så vi övade på halt och rygga, vi övade lite öppna och sluta och på slutet så red vi igenom programmet! Här måste jag säga att den blev inte så bra, det kändes som om det blev slarvigt och Figge tappade uppmärksamheten...! Nåja, så kan det bli ibland!

Tisdag 4/9: Idag tar vi ett litet garrocha-pass när vi väl värmt upp! Trodde först inte att vi skulle kunna genomföra det för det ramlade in en hel hög med hästar och ryttare på sandbanan! Men de droppade av och de som var kvar gav sin tillåtelse att vi fick träna!

Själva garrochan gick så där, vi övar för sällan...! Men resten av träningen gick bra!

Onsdag 5/9: Uteritt! Det är ju alltid problem med att rida genom villaområden, på vissa vägar osv för att det finns alltid ryttare som inte tar väck efter hästen om den bajsar på fel ställe. Så därför lärde jag min första häst Drutten att bajsa i diken och det fungerade superbra och det hände nästan aldrig att han la en hög på fel ställe!!

Var Figge har lärt sig detta vet jag inte, för jag har minsann inte gjort det, han kunde detta från dag ett!!! Lite flummigt så tror jag ibland att det är Drutten är med oss på våra uteritter och guidar Figge! Figge gör ibland saker och uppför sig ibland precis som Drutten.... fast bara när vi är på uteritt!!

Idag körde Figge ner i diket flera gånger men det blev ingen hög....!  Men däremot så undrade, flera gånger, de som promenerade vad vi gjorde i diket!!! Då svarar jag blixtsnabbt: "Jag har lärt honom att bajsa i diket!!" Alla nickar och tycker att det var ju en jättebra ide!! Just nu så har det kommit in klagomål på ridande och hästbajs och vi på ridklubben försöker verkligen att påpeka detta för alla medlemmar! Så man kan ju passa på att imponera lite på "vanligt folk"och hoppas på att det sprider dig!!

Torsdag 6/9: Uteritt blev det inte...! Matte hade inte lust alls så vi gick och lekte istället. Försökte löslongera och det gick ju bra i höger varv, i vänster varv levde han bara loppan och busade och bytte varv! Matte gick och hämtade linan och sa att nu får du minsann skärpa dig lite och lyssna! Det gjorde han!! Han visade att han är såååå fin även i vänstervarv... men han hade lite svårt att hålla sig i skinnet och inte byta varv och stegra sig samtidig, vilket han tycker är jättekul, och sedan så glor han förväntansfullt på Matte och tror han ska få en godisbit!!! Hmrpfrrr!! Det kommer ifrån när vi försökte lära oss byta varv i farten...!

Fredag 7/9: Dressyrstaket plockas fram så vi idag kan öva med rätta mått! Så efter uppvärmning så hinner vi rida igenom programmet 3 gånger! Vi hade idag problem med att fatta höger galopp på rätt plats i programmet??? Det blev fel galopp hela tiden!! Nåja, vi övade extra och matte grälade lite på Figge och sa att jag tycker minsann inte att Matte red så dåligt att du inte kan fatta rätt galopp...!! Sedan så fattade han rätt resten av gångerna!! Nu hoppas vi på att vi är överens på söndag angående galoppfattningar!!

Resten av programmet gick bra! Måste tänka på att rida hela vägen in i halten så att jag får med mig båda bak i halten! Vi fick även till en liten liten längning i traven! Duktig Figge!! Det som var mindre bra idag var att han var inte helt loss och vi hade lite bekymmer med volter i höger varv....! Förhoppningsvis så lossar vi det i morgon!!

Lördag 8/9: Dressyr och jobbar loss oss och övar på att fatta rätt galopp!!

Söndag 9/9: Tävling i Olofström. Vi är i alla fall ganska jämna när vi är ute och tävlar för vi hamnar oftast på samma %. Matte är inte lägre nervös utan kan både andas och tänka hyffsat klart när vi är inne på banan. MEN nu måste vi se till att få med oss lite mer energi in på banan och rida bättre och lite mer energistk inne på banan! Fick idag en kommentar från en som kollade när vi red programmet i fredags och då tyckte hon att det såg helt annorlunda ut, mycket mer energi! Det är det vi måste försöka få med oss när vi tävlar! Vi får se, nästa helg ska vi tävla hemma och så kanske det gå lite lättare! Vi ska i alla fall göra vårt allra bästa!!

Idag fick vi ihop 64,333 % och vi hamnade på en delad 11:e plats av 31 startade! Vi är helt klart nöjda!! Och så här såg det ut!

eXTReMe Tracker