Stallet

Blandade bilder

figaro193.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 35

Måndag 27/8: Lång skritt-runda med Dawn och HÅ som sällskap. Vi var ute i ca 75 minuter!! Skönt var det!!

Tisdag 28/8: Eftersom matte helt oplanerat ska ut på äventyr med jobbet kommer Figge att få en vilodag och bara skräpa runt i hagen med sin nya kompis Agge Islänning! Tror att han tycker det är helt OK faktiskt! Men i morgon ska vi minsann dressyra lite!

Så idag bjuder vi på lite film från helgens Clinic med Carloline Bonde Sandgaard och jag är jättenöjd med dessa två dagar! För 3 år sedan startade vi verkligen från början och nu har vi kommit ända hit! Tänka sig!! Och att ha kommit så här långt är för mig helt fantastiskt! Och det bästa av allt är att nu känns det som om vi kan komma lite lite längre!! Bästa Figge Spanjack!!

Vi har så klart massor att öva på, Matte ska lära sig att inte smacka, Figge ska lära sig att vara lite mer allert för framåtdrivande hjälper, Matte ska viktväkta och gå ner många kilo, Figge ska viktväkta och slimma till sig lite till, Matte ska lära sig att hålla ihop händerna, ha tummarna uppåt, flytta fram skänkeln något och så ska vi tillsammans öva på att bli bättre på allt!!

Dag 1

Dag 2

Onsdag 29/8: Lite lätt dressyr! Vi tar det lite lätt och joggar igång oss och checkar av samma sak som vi gick igenom i helgen. Tycker det gick riktigt bra, vi övade övergångar, öppna, sluta och så övade vi lite på att ladda i hörnan för att öka traven! Tycker det kändes som om vi fick till det lite lite bättre än vad vi någonsin fått till! Tralalala....!

Torsdag 30/8: Torsdagsträning för AC. Idag var vi både inte på 100 humör..... Matte var lite seg i hela kroppen och följaktligen så blev även Figge lite seg i sin kropp! Det gick inte på något vis dåligt, men det gick heller inte superbra! Det var dagens övergångar som spökade, tror att allt berodde på att Matte inte red tillräckligt bra faktiskt! Matte skällde på sig själv för hon kändes lite stel och stum, inte alls som hon brukar! Och så hade det regnat på Figge så även han var kanske lite stel, trots att han fick en värmande dusch och myspyamas som plåster på "såren" för att få upp värmen! Inte för att han såg ut att frysa när jag hämtade honom i hagen, han såg så varm och nöjd ut i sin lerinpackning!!

Dock så fick vi till bra halter, bakdelsvändningar och ryggningar! *host* ryggningarna var väl lite si så där ibland.... skitdåliga om vi ska prata i klartext! Figge slog sig bara fri och ville inte rygga.... men när vi väl samlat ihop oss och kommit överens så ryggade han både bra och rakt!!! Det är i själva början som vi inte alls samarbetar på samma plan! Nu var det i och för sig rätt längesedan vi ryggade.... *kan man skylla på det*?! Nåja, det blev lite bättre på slutet och man är inte på topp alla dagar!!

Fredag 31/8: I kväll skålar vi för att Figge bjöd på en snygg buga, OCH  att han gick frivilligt helt själv gick ner på på båda framknäna!! Matte blev lyriskt!! Frågan är hur jag ska få honom att göra om det??!!?? Tralalala!!!

Lördag 1/9: Drar på uteritt med Figges bästis Chico och AO. Vi var ute i ca 90 min med mycket skritt!! Härligt! När vi skrittat igenom ett skogsparti och kom ut på "cykelbanan" på väg hem igen så hade nog Figge och Chico kokat ihop något för båda två blev jättepigga, glada och fulla med bus....!! De går ju inte lägre i samma hage så de passar så klart på när de träffas...!! AO som innan skrutit om att hon minsann bara behövde säga "prooo" och så stanade Chico så snällt...... tog genast tillbaka detta och svor en lång ramsa :o) Hihihi....! Men det var inte så farligt, de var bara lite extra glada och pigga, man kan inte annat än bli glad när då håller på som de gjorde! En härlig runda!!

Söndag 2/9: Dressyrträning på schemat! Idag börjar vi med ett långt skrittpass som innehöll serpentiner, öppna, sluta, skritt-sax, bakdelsvändningar! Därefter så fortsätter vi med samma övningar i trav inkl övergångar, Matte kräver idag att Figge ska svara för små hjälper och jag får påminna någon gång men sedan så fungerar det klart bättre under hela passet!

Vi passar även på att öva halt och rygga, här har vi lite diskussioner om hurvida vi ska rygga eller inte...! När Figge väl ryggar så gör han det fint så länge Matte ser till att han inte dyker med näsan! Men efter att vi pratat igenom det hela så fungerade det lite bättre. Ska tänka på att vi ska öva på några rygga under varje ridpass! Tycker faktiskt att vi ibland kan ladda upp oss i hörnan, bibehålla bra balans för att kunna länga traven lite!! Det syns förmodligen inte men det känns i alla fall att något ändrar sig!!

I galoppen övade vi på stora volten att flytta in rumpan och flytta ut rumpan några steg, vi övade på att samla några steg, vi övade på att ladda i hörnan och öka galoppen. Vi lyckades idag att samla ihop oss riktigt bra efter ökningarna i galopp!! Vi fattade galopp från bakdelsvändning 2 ggr/varv, detta gick jättebra! Det blev ett riktigt bra ridpass! Matte fortsatte med att försöka hålla händer, tummar och skänklar på rätt ställe!

eXTReMe Tracker