Stallet

Blandade bilder

figaro785.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 34

MÄndag 20/8: Varmt Àven idag sÄ vi tar ett senare ridpass, vi Àr i ridhuset trots att dÀr Àr lite varmt och kvavt för ute i solen vill vi verkligen inte vara. Har de senaste dagarna varit sÄ varmt att jag tÀnkt att Figge kommer att vara seg som tuggumi.... men se det var han faktiskt inte! Han har jobbat pÄ bra med framÄtbjuningen och jag inser att jag sakta men sÀkert hÄller pÄ att lÀra mig att driva mindre! Det Àr helt klart lite lÀttare nÀr hÀsten har lite mer egen motor, vilket jag tycker Figge har haft de senaste dagarna!!

Även idag jobbade vi innanför spĂ„ret för att inte glömma att man mĂ„ste hĂ„lla kolla pĂ„ yttersidan. Jag mĂ€rker att i samma ögonblick vi lĂ€mnar vĂ€ggen sĂ„ börjar vi med att vingla omrking :o( Men det blir bĂ€ttre efter en liten stund! Idag sĂ„ lade vi till att vi skulle stĂ€lla oss lite utĂ„t... och sedan lite inĂ„t osv utan att vingla! Hoppsan....!! Vi sĂ„g nĂ„got överförfriskade ut och vinglade jĂ€ttemycket! Det hĂ€r var riktigt svĂ„rt sĂ„ vi övar en lĂ„ng stund och det blev bĂ€ttre.... mest nĂ€r Matte kom pĂ„ att inte bara "slĂ€ppa" den nya yttersidan nĂ€r vi vĂ€xlade stĂ€llning!

Matte tÀnker vidare pÄ sin tygellÀngd och det kÀnns som om att vi kanske kanske har bÀttrat oss lite Àven pÄ den punkten! Har ju som mÄl att hÄlla pÄ "fjÀrde" pÄ tyglarna och vi Àr dÀr och nosar nu! Min skÀnkel Àr bÀttre, den Àr lite lÀgre fram Àn tidigare och jag tror att det Àr detta som gör att Figge har lite mer motor för jag sitter inte och klÀmmer/kniper pÄ honom i onödan! Tummaran och armbÄgarna kommer jag tyvÀrr inte ihÄg alltid men Rom byggdes inte pÄ en dag!!

För övrigt sÄ jobbade vi vidare med alla tÀnkbara övningar vi kan hitta pÄ för att vÀrma upp och engagera oss! Idag provade vi, med nÀstan godkÀnt resultat en sluta sax i trav över medellinjen!! Dagens ny test var ett par steg i galoppsluta som seden skulle bli nÄgra steg i galopp-öppna!! Vi blev bÄda överaskade över att vi fick till det sÄ pass bra för vi pratade samma sprÄk, att det sedan inte var sÄ rysligt fint kvittar!!

Figge hittade idag pÄ egna övningar... vet inte om han tÀnkte busa och bocka eller om han pÄ allvar trodde att vi skulle byta galopp! Vi kom pÄ diagonalen och Mattes tanke var att vi skulle fortsÀtta i förvÀnd galopp.... och förmodligen sÄ strular Matte till det med sitsen och Figge försökte sig pÄ ett byte och bytte i alla fall fram, bak vet jag inte!! Matte tÀnkte som sÄ att det Àr lika bra att bli glad för rÀtt som det Àr sÄ ska vi lÀra oss byta. Figge sÄg i alla fall nöjd ut efterÄt och det Àr ju huvudsaken!

Tisdag 21/8: Rider ut pÄ en lugn och fin skrittrunda!!

Onsdag 22/8: Rider ut pĂ„ en hĂ€rlig tur som tar minst 1Âœ timmer och Ă€r en bit över milen! Figge var pigg och hoppade krĂ„ka varje gĂ„ng vi skulle galoppera!! ÄNTLIGEN EN REDIG RACER-RUNDA sa han och var glad som en speleman! Det har ju bara blivit smĂ„ fjuttiga uteritter den sista tiden!

Figge gÄr numera sjÀlv i en hage sÄ matintaget kan regleras noga av Matte! SÄ nu ska han liksom sin Matte slimmas till ytterligare!

Torsdag 23/8: Dressyrar lite lagom för att mjuka upp oss. Vi jobbar bara i ca 45 minuter med enkla övningar, checkar bjudningen, checkar förhÄllningarna, vi joggar loss kroppen, lite volter, lite serpentiner, lite övergÄngar. Figge kÀnns fin och vi lÀngtar tills kommande dagar dÄ vi ska trÀna för trÀnare!! Ska bli sÄ kul!!

Figge har idag fÄtt sÀllskap av Agge IslÀnning som hade varit pÄ rymmen tvÄ gÄnger och fullkomligen vÀgrade att gÄ sjÀlv lÀngre! Agge IslÀnning hade kommit pÄ att man kunde slinka mellan eltrÄden! Men i Figge hage finns det bÄde sÀllskap, eltrÄd och plankor :o)

Det blev inte vildare Àn sÄ hÀr nÀr de trÀffades!

Nu hoppas vi att de kan bli bÀsta vÀnner sÄ att de kan Àta ur samma matlÄda sÄ vi slipper bygga en lÄda till! SÄ lÀnge hÄller vi tillgodo med Figges lilla mattunna som mÄste bindas fast noga i staketet för annars spelar de fotboll med den :o) Fast Ä andra sidan sÄ kanske den ska vara lös för dÄ blir det svÄrare att Àta.... det blir lite som en sÄdan dÀr aktivitets boll med godis som finns till hundar!!! Vid nÀrmare eftertanke sÄ hade det varit perfekt för Figge och Agge!

Fredag 24/8: TrÀning för Caroline Bonde genom klubbens dressyrsatsning och utbildningsektionen!! Det var sÄÄÄ kul och det gick sÄÄÄ bra!! Jag tycker hon hade ett bra tÀnk och hade fokus pÄ rÀtt saker beroende pÄ varje ekipage! Hon var genomgÄende noga med alla ekipages sits, hÀstar som slank bakom lod skulle verkligen vara noga med att hellre komma lite över lod, man skulle hÄlla handen stilla och rida fram till bettet! Det verkar som om alla var mycket nöjda! Vissa fick rida förmÄnen att vara med pÄ lördagens clinicén och rida tvÄ dagar! Vi var en av dom :o)

Första dagen fick vi öva massor pÄ övergÄngar mellan trav/skritt/galopp/trav/galopp/skritt osv dÄ Matte skulle se till att korta tyglarna men inte höja handen, hon skulle "hÀmta hem" bakbenen och be om att de skulle aktiveras och bli lite snabbare. Speciellt skulle vi i övergÄngarna se till att aktiviteten i bakbenen skulle följa med Ànda ner in i skritten utan att det blev ett stopp utan vi skulle direkt kunna skritta!

Vi fick öva pÄ förvÀnd galopp och jag tror inte att Figge nÄgonsin gÄtt sÄ bra i den förvÀnda, vi fick Àven testa oss pÄ att stÀlla oss Ät tex höger i vÀnster förvÀnd galopp! Har faktiskt aldrig tÀnkt tanken att man kan göra sÄ men det gick riktigt bra och han bibehöll en bra galopp!

Vi var mycket nöjda med första dagens pass och vi lÀngtade redan till nÀsta!!

Lördag 25/8: TrÀningen för Carloline Bonde fortsatte idag med en clinicŽ som vi skulle vara med pÄ! Idag fick vi vÀrma upp med och checka av gÄrdagens övningar och jag tyckte att vi redan frÄn början fick till det ganska fort! Vi övade sedan vidare med samling via öppna pÄ lÄngsidan och vi skulle i öppnan göra en övergÄng till skritt utan att tappa aktivitet och vi skulle se till att bakbenen var hemma, sedan Äter till trav! Vi gjorde sluta via diagonalen en gÄng Ät bÄda hÄllen och de tyckte hon var bra redan dÄ, skulle bara se till att jag fick med mig bakdelen lite lite till!

Och sÄ tyckte hon att vi som avslutning skulle prova att göra ett byte!!! SÄ först fick hon förklara allt för Matte har ju aldrig lÀrt sig byta....! Men hon tyckte vi skulle prova i alla fall!! Och JAAAA, vi fick faktiskt till 2 byten!! VÄra allra första byten, pÄ riktigt!! Lyckan var fullkomlig och Figge och Matte fick applÄder och visslingar frÄn lÀktaren efter vÄra bÄda byten!!! Figge fattade tvÀrt att han gjort nÄgot bra och sög sÄ klart Ät sig som en svamp!!!

Men dagens absolut bĂ€sta höjdpunkt var nĂ€r dressyrdomaren B.Bergstrand (som dömt oss pĂ„ tvĂ„ tĂ€vlingar, och tvĂ„ P&R) stod och vĂ€ntade pĂ„ att vi skulle komma ut för hon ville sĂ€ga att hon tyckte att vi hade ridit sĂ„ bra och utvecklats sĂ„ mycket och hon tyckte att vi skulle vara jĂ€ttenöjda! Och JA VI ÄR JÄTTENÖJDA!!

Söndag 26/8: Det blev ingen stillsam uteritt, vi gick ner till ridhuset och löslongerade och lekte i stÀllet! Eftersom vi hade publik sÄ försökte vi visa alla trick vi kunde och Figge var mycket koncentrerad och ambitiös! Men efter ett tag blev han busig och drog nÄgra rejÀla repor och hÀrliga bocksprÄng!! Han verkade dÄ rakt inte trött efter helgens trÀningar!! Skönt, det fanns mer att hÀmta i Figgekroppen! Men jag gissar pÄ att han ÀndÄ Àr lite trött i knoppen och kroppen dÄ vi fick jobba ganska intensivt med att samla ihop oss och hÀmta in bakbenen, sÄ vi ska  ta det lite lugnt nÄgra dagar!

eXTReMe Tracker