Stallet

Blandade bilder

figaro745.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 33

Måndag 13/8: Idag tar vi en vilodag och drar på en långsam tur som tar ca 80 minuter! Det är skönt att bara skräpa lite ibland men när vi kom till vår "racer-tävling-sträcka" piggnade Figge till och ville raca, men det fick han inte, det var för hårt!

Fast matte hade hellre tränat dressyr.... hon har kommit in i en ny "det är jättekol att träna-period", men man måste ha lediga dagar oxå!

Tisdag 14/8: Dressyr! Så kul! Idag jobbade vi lite i intervall, dvs Matte koncentrerade sig noga på sitsen och att jag ska korta upp tyglen ordentligt, och Figge fick öva sig på att jobba med kortare tygel. Vi värmde så klart upp först på lite längre tygel men när det var klart så gjorde vi korta övningar, tex några serpentinbågar i skritt men med kort tygel och sedan pausade vi båda två en kort stund.

Så hela passet bestod att massor av korta övningar och små pauser och massa beröm efter varje övning. Det här verkar vara en bra taktik för oss båda för vi har svårt att hålla koncentrationen upp lägre än 20 sekunder i sträck :o) Det gick riktigt bra faktiskt! Vi gjorde idag inte de snyggaste galopp-ökningarna men det hände i alla fall lite när vi ökade, men vi gjorde fina serpentiner i galopp med bra väg, vi övade på att "ladda" i hörnen innan inför en trav eller galopp-ökning, vi övade skänkelvikningar och övergångar!

Känns verkligen som om vi har tagit ett litet snäpp uppåt just idag i alla fall! Figge hade bra bjudning och jag behövde tex i skritt inte påminna honom alls om att det är framåt-tänk som gäller! Vet inte men det känns som om han har lite lite mer motor just nu!! Och det tackar vi för och så hoppas vi på att motorn kommer att öka!!

Ett bra och roligt pass, Figge såg så nöjd ut så jag trodde han skulle spricka!! Tralalalaa...!

Onsdag 15/8: Kör en repris på gårdagens träning och det gick minsann lika bra idag! Vi är så nöjda med varandra!! Vi repeterar våra övningar och försöker få bättre balans, kommunikation och styrka! Tyckte det gick lättare att bibehålla de kortare tyglarna och både igår och idag så har vi minsann fått till några riktigt bra halter!

Funderar lite på vad som står näst på vår utbildningstrappa, i vilken ordning man ska börja lära in olika saker och hur gör man? Känner att vi behöver en liten utmaning som komplement till den övriga träningen, för vi gillar utmaningar både Figge och Matte. Ja, det tål att tänkas på!!

Torsdag 16/8: Yehaaa! Vilket pass vi fick till idag! Vi körde samma tänk även idag och med ungefär samma övningar! Vet att jag tidigare haft tänket "tema-veckor" då vi övar på samma saker flera dagar i rad och det har faktiskt passat oss perfekt, vet inte varför det tänket försvann men nu är det tillbaka! För det verkar som om det fastnar bättre hos oss båda då vi får repetera, repetera och repetera ofta flera dagar i rad!

Idag blev Figge så uppmärksam att hans Matte fick skälla på sig själv för hon hängde inte med!! Nu ska vi hitta på lite annat några dagar och smälta det vi gjort och så är kör vi en ny repetition nästa vecka! Tralalala...!!

Fredag 17/8: Varmt är det idag!! Vi drar på en ca 70 miners uteritt i ganska lugnt tempo! Härligt!! Idag hade Matte nästan markkänning....! Skrittade på halvlång tygel och vid ett kalhygge hade de längs vägen lastat en massa ris på höjden och överst hade de lagt någon form att plast. Denna plast som befann sig ca 5-7 m över oss, som låg helt stilla, började plötsligt fladdra i blåsten...! Figge gjorde en 180 graders....! Matte satt löst men hon satt kvar!! Och det är ju en himla tur att Figge inte får totalt psykbryt när Matte sitter på sniskan :o)

Lördag 18/8: Tidig morgontjänst idag så vi passar på att ockupera uteridbanan med trickträning och löslongering! Alltså, det märks så tydligt nu att Figge blivit starkare, han kan hålla en fin ganska balanserad galopp runt mig i ett fint lugnt tempo! Det märks att detta faktiskt är lite jobbigt att genomföra så trots att vi har en "lekdag" så får minsann både hjärna och muskler ta i en stund! Det är jättekul att se honom och han är så snygg och läcker!! Det är synd man inte kan fotografera samtidigt!

Vi övade idag på att byta varv... det har vi svårt för! Det går lättast från vänster till höger varv, men jag tror att jag måste se till att renodla mina instruktioner så att de är samma varje gång. Här har Matte ett problem för hon är inte alla konsekvent!

Söndag 19/8: Oj vad varmt det är idag! 30 grader! Grabbarna fick lunch fika i skuggan och så fick de komma in tidigare för att få slippa värmen och vila lite innan dagens ridpass!

Rider sent och tänker att med dagen hetta kommer nog Figge att var slö...! Men det var han inte! Han jobbade på bra och vi fick till ett bra pass! Rider just nu mycket innanför spåret så att jag måste tvinga mig till att inte tappa yttersidan och mina ytterhjälper! Vi fortsätter med veckans tidigare tänk och det fungerar riktigt bra!

Massor med tempoväxlingar i alla gångarter, öppna, sluta, skänkelvikning, ladda i hörnorna inför ökning osv..! Och det bästa är att jag behöver nästan bar säga till Figge en gång, precis i början på passet, att det är framåt-tänk som gäller i alla gångarter!!

Tycker vi har haft en bra vecka! Nu har kompisen Chico kommit hem från betet och trots att de är de allra bästa vänner så har Matte med tungt hjärta bestämt att de inte kan gå tillsammans.... Chico måste äta mer mat än Figge.... och det går liksom inte att få ihop det för Chico är en långsamätare och Figge är snabb som blixten!! Om Chico och den nya hästen, som för övrigt oxå heter Figge fungerar ihop så kommer Mattes Figge att få gå själv ett tag! Kanske kanske kan Agge islänning gå ihop med Figge när han är friskt för han får inte heller äta så mycket mat så det passar ju perfekt!! Vi håller tummarna!!

eXTReMe Tracker