Stallet

Blandade bilder

figaro583.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 29

M√•ndag 16/7: Uteritt tillsammans med LH och Raya. Vi rider ca 1 mil p√• ganska l√•ng tid! En h√§rlig runda p√• ca 1¬Ĺ timme och vi klarade oss regnet!!!

Tisdag 17/7: Drar till JB och försöker träna dressyr. Båda ridhusen är avstängda på grund av att de ska fixa med underlaget så vi måste vara på uteridbanan! Den är helt ok och välvattnad på grund av allt regn! Sommartid så är den sämst eftersom det blir för torrt! Idag regnar det i skurar så vi får mellan varven springa in och ställa oss inne.

Det går att göra lite skrittarbete inne men det blir liksom långtråkigt när skuren varar typ 20 minuter och vi redan hade skrittat fram 20 minuter...! Det var kanske därför det inte gick så lysande idag....! Eller så hade vi liksom inte vaknat på samma sida idag Figge och jag! Det händer inte ofta men idag tyckte jag han var helt hopplös. Han höll på och larva dig och letade efter olika saker han kunde skygga för....! Matte grälade på Figge.... då grälade Figge tillbaka på Matte.... och det blev ingen ordning med något! Idag hade vi två högerfötter....!

Så både Figge och Matte glömmer bort denna dagen och tänker istället på kommande bra dagar!! Det kommer till exempel en bra dag i morgon :o) Det är jag säker på!!

Onsdag 18/7: Idag gick det klart mycket bättre!! Vi värmer upp med många serpentiner och volter! Vi tränar på delar från LA:3 programmet och bitvis går det riktigt bra! Vi fick idag till 4 bågar serpentiner i galopp!!! Våra travökningar är inget att skryta med....! Det är tur man kan samla poäng på att utföra andra delar av programmet :o) Idag är vi klart mycket nöjdare än igår!

Torsdag 19/7: Idag drar vi i alla gångarter cykelvägen fram och tillbaka till Swingtown! Det blir lite som intervallträning faktiskt! Det har regnat i natt så Figge var lite loj och seg i kroppen den första biten. Då lägger vi oss sist i ledet och så får Figge bestämma tempot själv och vi brukar till att börja med hamna rejält på efterkälken men det gör inget! Han får värma upp sin kropp i sin takt. Det är precis som om Figge säger: Vi kommer när kroppen vaknat....! Och så lunkar på utan att bry sig det minsta om att de andra är långt före!

Men sedan så, då jäklar vaknade han!! Då passade Matte på att öva på några steg travökning!! Tänk om vi någon gång kunde få in detta på ridbanan!! Bästa Figge såg i alla fall så nöjd ut efteråt! Det var nog skönt att få sträcka ut ordentligt i båda trav och galopp.

Fredag 20/7: Åker till JB och rider. Vi jobbar igenom lite olika delar av programmet och avslutar med att rida igenom det! Känns att jag fortfarande måste tänka så det blir rätt väg. Bitvis känns det bra, bitvis känns det mindre bra. Massor av energi skulle Matte vilja, frågan är hur man bygger om en "filbunke" till ett "energiknippe"...?

Lördag 21/7: Som planerat så kom vi iväg till tävlingen i Gärds. Idag är väl förhållandena inte helt enkla, det är typ 50 man på framridningen samtidigt, det är varmt/kallt om vartannat, det är 1 miljon flugor, Matte var lite trött för hon hade sovit dåligt.... osv! Ja ni vet hur det kan kännas ibland!

Men Figge är en hjälte! Han knatar på och försöker göra det bästa av situationen och vi hittar en lite gräsplätt som är något bucklig och kan där rida fram lite själva. Vi orkade liksom inte brottas med alla andra och Figge är ju inte helt obekant med växlande underlag.... han är ju en skogs-racer-häst mellan varven! Så när vi väl kom till framridningen så var det bara 25 man kvar....!

Figge känns ganska fin på framridningen men allt blir tungt och segt när vi kommer in på banan. Ett tag funderade Matte på om vi skulle orka hela distansen ut, det gjorde vi inte, vi fuskade och gjorde nog sista halten säkert 2 meter innan :o) Matte fick på banan ägna lite tid åt att komma ihåg vägen så jag känner att det blev lite slarvigare ridet bitvis. Vi kom tex inte ut i hörnorna, ena serpentinbågen glömdes att den skulle ända ut till spåret, ökningarna var obefintliga men jag fick i alla fall ingen 4 :o)

Vi fick i omdömet 7 på fösta halten(markbunden trav), skänkelvikningarna 6 (jämt mjukt, markbundet), serpentinerna 6/5 (breddar sig bak och markbundet/slarvig väg). Matte fick även lära sig att man inte får rida runt banan med spö.... då får man -2 p i protokollet! Tror att jag faktiskt läst/hört om detta men det glömdes liksom bort!

Vi har massor att jobba med och vi vet att vi inte ännu är redo att ta ett steg uppåt men det var ändå kul att prova på så vi vet vad vi har att vänta oss! Nu tuffar vi vidare och om vi jobbar på bra i vinter så kan vi prova igen nästa år. Vi skrapade idag ihop 57,42 %. Matte är nöjd.... men ändå inte nöjd!

Men först ska Figge och Matte ha lite semester! Vi ska ha lite lediga dagar, skräpa om kring på lummiga och stillsamma promenader, vi kanske ska jobba lite stillsamt med Garrochan som inte använts på länge....!!!

Nåja.... det är väl lika bra jag visar hur spektaklet det såg ut!

Söndag 22/7: Leker en stund på sandbanan!

eXTReMe Tracker