Stallet

Blandade bilder

figaro538.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 27

Måndag 2/7: Idag halkade vi oväntat in på ett 30 minuters träning för AC eftersom en fick förhinder! Vi fick idag jobba ganska mycket med bakdelsvändningar, det är svårt och Figge och Matte har väl provat på detta men aldrig med hjälp av tränare!! Nyttigt var det och få känna när det var bra och när vi slank iväg... AC sa att det här har Figge lätt för..... nu ska bara Matte få ordning på hjälper och kropp så att jag kan guida honom!! Jag måste tänka på att trampa ner med inneskänkel så inte den kryper upp/bakåt!

Vi jobbade med lite extra med att fatta galopp från skritt, då varannan gång var fattningen förvänd, och därefter avbrott till skritt! Här var Matte tvungen att verkligen hålla ordning på vänsterbogen så den inte slank iväg och ställde till det för oss. Helt raka skulle vi vara i fattningen och i avbrottet.... bakdelen fick inte slinka iväg åt något håll!

Vi övad även på att skritta i mellanskritt, ökad skritt och lite mer samlad skritt! Det ska jag tänka på att göra lite oftare så jag bättre vet var gränsen går mellan de olika!

Det blev att bra pass som var mycket nyttigt för Mattes utbildning!!

Tisdag 3/7: 60 minuter skritt-runda! Skönt!!

Onsdag 4/7: Mot papegojbacken :o) Vi f√•r s√§llskap av VS och Carmen, H√Ö och Dawn! Figge brukar ju vara lite tr√∂gstartad och det tar ca 1-1¬Ĺ km innan han b√∂rjar g√•r rakt fram utan att √•la sig fram! Men d√§refter s√• kommer han in i "working-mode" och d√• j√§klar skrittar han p√•! Idag skrittade han s√• att varken Dawn eller Carmen hann med :o)

Dagens runda p√• en pigg Figge blev ca 1.1 mil som reds p√• ca 1¬Ĺ timme! N√§r vi √§r ute i skog och mark s√• k√∂r vi med ekologiskt insektsmedel....!

Torsdag 5/7: Hade helst velat åka ner till JB och träna dressyr men se det gick inte eftersom jag inte hade tillgång till den rätta bilen....! Och idag var det lite ALLT eller INGET som gällde så jag tappade sugen på att rida!

Men vi gick till ridbanan och lekte lite istället, vi löslongerade! Figge gick riktigt bra idag, tror det var för att jag hade två spön! Med det ena kunde jag visa honom att jag ville att volten skulle vara större och den andra kunde jag använda till att peta lite på bakbenen, magen och rumpan för att få honom mer engagerad, böja sig lite mer inåt, trampa under sig lite mer eller helt enkelt dra in magen lite!

Det gick lysande bra i båda varven, i alla gångarter och det bästa av allt var att vi kunde idag byta varv i galopp :o) Yippi!!

Fredag 6/7: Vila!

Lördag 7/7: Åkar till JB för att rida lite dressyr. Nu har vi ju skräpat i två dagar så vi var lite ringrostiga :o) Men med Annies serpentiner i skritt och trav så mjukar vi upp oss!! Idag så hade inte Matte så bra koll på kroppen till att börja med så vi vinglade lite hit och dit över medellinjen... :o( Men med flera repetioner så får hon sakta men säkert tillbaka lite kroppskontroll!

Vi jobbar vidare med skänkelvikning i lättridning med focus på bjudning! Matte får idag påminna Figge att det är snabba reaktioner som gäller..... ber jag om trav ska den komma nu, inte tre steg senare!!

Känner att idag har vi ganska bra bjudning så vi provar lite saxar i sluta och jag kommer ihåg Annies tips, fixera blicken vid rätt bokstav och rid dit!! Jäklar vilket bra flyt fick, bra bjudning och bra linje och efter några steg så ställe jag om min kropp och blick mot motsatta sidan och vi fick minsann lika bra flyt där och så ställe jag om kropp och blick igen.... och igen.... och igen!!! Så jättenöjd med den lilla saxen!!! Tralalala....!!

Galoppen gick bara hyffsat bra idag, gjorde några teardrops och jag kända att vi hade det svårt åt ena hållet! Tror det blir bättre imorgon!

Söndag 8/7: Stiger upp tidigt för att hinna med att åka till JB och dressyra innan vi ska på kalas! Så jag hämtar en nyvaken Figge i hagen, fixar till allt och så sticker vi!

Idag går allt bättre än igår! Matte har ställt ut två konor som ska ingå i två av Annies övningar, rygga i 8-volt och OnTop! Matte har för tillfället snöat in på serpentiner för de är så bra, idag när vi skrittade fram så försökte Matte göra alla 10 utan att korta tyglarna och bara använda kroppen. Det gick bättre än jag trodde men jag upptäckte att Figge gärna ställer sig lite åt höger hela tiden.... så då la jag energi på att påpeka för Figge att även vänster bak ska jobba och inte släpa efter sova, och när vänster bak vaknade blev vi rakare!! Vi travade igång oss lite och så åter gick vi till skritt för att testa de nya övningarna!

Sedan så testade sedan rygga i 8-volt.... det var svårt!! Vi kunde inte sväga :o) Men vi övade på flera gånger och till slut så började vi hitta något som kan likna bättre kroppskontroll och kommunikation. Vi var båda två helt lost och såg ut som fågelholkar :o) Och mellan ryggningarna så testade vi On Top på den ena konen, det var lite lättare än jag trodde, vi hade faktiskt foten ovanför ibland :o) Jag trodde inte ens att vi skulle komma nära! Vi vann ingen guldrosett men jag är helt klart för dagen nöjd det vi klarade!

Vi fortsatte med övningar i trav, det blev skänkelvikning, öppna, sluta, öka minska.... ja allt Matte kunde komma på! Sluta-saxen är naturligtvis inte perfekt men riktigt bra, det hjälpe så mycket att ha fokus på vägen och målet! Vi provade även sluta i galopp... här måste jag se till att gå ur slutan i tid, speciellt åt höger, så den inte blir för jobbig.... missade det idag och då ramlade vi ihop och hög....!

Vi gjorde 3 b√•gar serpentiner i galopp, b√•da varven - N√ĖJD! Vi gjorde terdrops, b√•da varven - J√ĄTTEN√ĖJD f√∂r de hade vi sv√•rt med ig√•r!

Under hela ridpasset försökte Matte ladda upp Figge med energi.... det fanns en lite plan på att leka lite med babypiaff idag! Så mot slutet så tänkte jag: äsch, vi provar för Figge var inte på långa vägar slutkörd!! Alltså provar på riktigt, inte några små mesförsök!!

Försökte tänka på det Kryddan skrev om sitsen om att sitta på bäckenet i stället för stittbenen, luta mig en aningens framåt men inte fan hände det något...! Ibland är det inte lätt att få en reaktion från Figge....! Men vi testar på och Matte försöker kanalisera all världens energi genom mig rakt ner i Figge och till slut så börjar det hända lite lite...!

Vi gör små korta repetioner och rätt som det är så får Matte ett litet lite tramp! Det är vad jag tror i alla fall :o) Massa beröm, pust och så börjar vi om.....! Vet inte hur många gånger vi provade men jag tänkte som så att vi måste ju komma dit så att Figge förstår att han ska "göra" något! Om det sedan är rätt spelar mindre roll för mig just nu, jag ville ha mer energi på beställning och det fick jag!

Klart jättenöjd med dagens pass!!

eXTReMe Tracker