Stallet

Blandade bilder

figaro310.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 21

Måndag 21/5: Figge har inte hostat idag heller idag! Figge står i dag i boxen och pratar en massa och frågar om vad vi ska hitta på idag då!! Han börjar bli lite rastlös :o) Men Figge får vila vidare eftersom vi lika väl kan passa på att vila några dager extra! Så idag gick vi till paddocken och lekte lite mer!! Vi kan gott passa på och vila för snart ska vi åka till vårt förklädda träningsläger i GV.

Tisdag 22/5: Idag drar vi på en 45 minuters skrittrunda. Figge började med att vingla som en hal ål över parkeringen och tyckte vi skulle vända och gå hem istället. Åh nej, sa hans Matte och grälade på honom flera gånger. Figge ryckte upp sig och började både gå med energi rakt och åt det håll Matte ville! Och efter en stund så hade han piggat på sig så pass att han kändes som om han skulle spricka ut i glada tjolahoppsa-steg! Matte fick se till att ha hyffsat korta tyglar mest hela rundan :o)

Figge hostade inte en enda gång och han kändes precis som vanligt, eller i alla fall nästan! Han var mycket piggare än vanligt!! Det gillar Matte!!

Fick frågan om vad det var för träningsläger i GV vi skulle till och jag lovade förklara. Det är ju inget riktigt träningsläger vi ska till men där finns det massor av fina ridvägar så det kommer att tränas kondition, styrketränas, dressyras om vart annat hela sommaren varvat med att Figge går på bete i 3 månader! Och så här kan det se ut på våra uteritter! Det är underbart både för häst och ryttare!!

Onsdag 23/5: Idag händer inte mycket... Figge blir vaccinerad och får som dos av stelkramp. Sedan får han gå ut i hagen igen medans Matte sitter på läktaren och kolla hoppträning! Imorgon ska vi rycka upp oss och skritta ut en runda!!

Torsdag 24/5: Figge har fått en buckla på höger bakbens utsida, strax under hasen!! Matte gjorde med hjälp av LH som fick springa lite fram och tillbaka med Figge en "veterinär-undersökning" och konstaterade att alla benen fungerade precis som de brukar! Så vi sadlade som planerat upp och drog på en 45 minuters skrittrunda tillsammans med Fronten och JS. Vi tog Strömma-rundan bara för att grabbarna skulle få lite uppförsbackar :o)

Väl hemma igen hade bucklan minskat och så blev Figge inlindad i lite Back&Track över natten! Imorgon hoppas Matte att bucklan är helt borta!!

Fredag 25/5: Hovslagare och åka till GV!!

Årets träningsläger i GV har börjat!!

Bucklan på benet har kasat ner lite och han verkar inte ha ont när man klämmer på den. Och varken jag eller ABS kunde se något när han sprang ett par rundor då vi släppte ihop honom och Alex! Det blev ett stillsamt ihopsläpp och Figge var mest intresseerad av att äta!!

L√∂rdag 26/5: F√∂rsta dagen p√• bete och idag b√∂rjar vi att √•terg√•r till normalt arbete eftervilan. Vi drar ut p√• en 45 minuters skritt runda med Livia och ABS! H√§rligt! Figge sa N√Ą√Ą√Ą√ĄJJJ, jag t√§nker inte g√• f√∂rst.....! Och s√• kr√∂p han in bakom Livia! Fast n√§r innan vi var hemma hade han gl√∂mt bort detta, sl√§ppt handbromsen och skrittade p√• f√∂rst i rask takt!

Bucklan på benet ser ännu bättre ut idag! Tror det är bara en tidsfråga innan allt är borta. Jag tror att han slagit sig på hölådan i torsdags för då hade hela lådan flyttat på sig ganska mycket.

Livia och Figge har åter igen en sommar-flirt! Och i år han han som uppgift att få Livia att visa när hon brunstar för hon ska betäckas!! Vi får se om han lyckas.... det har han ju gjort de andra åren i alla fall!

Söndag 27/5: En tur längs ån....! Vi har det bra!! Det blev en runda på 45 minuter som omfattade alla gångarter!

eXTReMe Tracker