Stallet

Blandade bilder

figaro516.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 20

Måndag 14/5: Vilar, dagens jobb bestod av att äta gräs!! Mums!

Tisdag 15/5: Uteritt på 1,15 tim, vi får sällskap av JS och Front! En lagom lugn runda. Figge var pigg idag, innan insläppet så busade han i hagen med Chico! Och så taktade han när vi gick från gården. Att han taktar från gården är jättekul, han har ju alltid gått från gården som en trött väglus som velat vända hem tidigare. Detta har verkligen ändrat sig den sista tiden! 

Onsdag 16/5: Idag borstar vi upp oss och blir ett seriöst dressyrekipage! Med näsan i vädret försöker vi oss på att repetera inför morgondagens träning! Vi övar skänkelvikningar, halvt igenom i galopp, halt o rygga, och så lite ökningar! Det går riktigt bra på slutet!

Först var Figge lite allmänt loj och seg... det kan ju bli så när man inte gjort något seriöst på flera dagar men han spottade upp dig och vi hade faktiskt en riktigt bra energin på slutet! Det ska bli spännande att rida LA:1 i morgon med nya och svåra övningar! Hoppas Matte kommer ihåg programmet :o)

Torsdag 17/5: Pay&Ride! Idag har vi för första gången provat att rida LA:1 och det var kul! Tycker det gick hyffsat bra! Matte är nu mera inte ett dugg nervös och det verkar som om det börjar släppa även för Figge för idag tycker jag att vi hade en bra känsla och bra energi under hela programmet!  Vi fick t.o.m rosett! Tralala!!

Fast idag var det spöken på banan..... de satt längs med läktaren! Figge har väl aldrig bekymrat sig för sådant!! Inte vet jag varför han gjorde så men men, sådant händer! Fick välja om jag ville komma in på banan innan eller starta utifrån, jag valde utifrån för sådant måste man ju oxå öva på. Tror att om vi gått in på banan innan så hade han inte sett några spöken :o)

Det blev lite missar både här och där, tex så racar i igenom halvt igenom i galopp :o) och så ställde spökena till det lite. Ryggningen blev bra så till vida att han ryggade villigt men han kryllade ihop sig och hamnade bakom lod vilket gav en 5:a, det måste tänka på när vi övar! Första skänkelvikningen fick jag en 8:a på!! Totalt hamnade vi på 65,79% och det är jag jättenöjd med! Jag fick jättebra och nyttiga kommentarer att ta med mig och öva vidare på!

Så här såg det ut denna gången! Nu laddar vi om inför söndag!

 

Fredag 18/5: Figge vilar och Matte åker på liten shoppingtur med Sambon!

Lördag 19/5: När Matte tar in Figge så hostar han, jättemånga gånger...! Stackars liten, men han har ingen feber och humöret är på topp men Matte bestämmer sig för att ställa in morgondagens tävling!

Söndag 20/5: Idag har Matte inte hört Figge hosta en enda gång!! Skrev på tavlan att man skulle säga till om man hörde honom! Nu håller vi tummarna på att ingen hör något och att det bara var en tillfällig formsvacka! Matte misstänker faktiskt höet....! Nu får Figge äta bara hösilage istället och så hoppas vi på att Figges mage fixar detta. Har laddat upp med jäst :o)

Figges humör är fortfarande på topp så vi går till ridbanan och leker lite, vi kör lite stretching och hjärngympa. Vi gjorde samma sak igår och då provade vi för första gången början till att snurra runt, det är när jag står bakom Figge och håller upp handen och snurrar fingret på höger håll. Tanken är att jag så småningom ska kunna stå framför honom och be om snurren! Observera hur Figge tänker så det knakar när jag ber om en snurr första gången idag :o) Vi har mycket kvar att lära men vi kan i alla fall liiiiite!

 

eXTReMe Tracker