Stallet

Blandade bilder

figaro124.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 19

Måndag 7/4: Lång skrittrunda planeras! Vi får trevligt sällskap av LN och badpojken Lilleman och båda badpojkarna verkar må toppen efter gårdagens beachgalopp!

Det är vår nu och hela välden är en buffè! Mums... säger Figge som är fullt upptagen även i nedförsbackar....!

 

Tisdag 8/4: Vi skräpar runt i ridhuset och försöker jobba för hand! Det var ingen bra dag och vi var inte helt överens så vi la ner det projektet och gick hem!!

Onsdag 9/4: Trevlig och snirklig uteritt tillsammans med ÅB och Taggi! Vi började i en ända utan plan! Kul att bara rida dit näsan pekar! Dagens värsta var att vi blev anfallna av massor av pissmyror som bodde i ett träd som vi red förbi. Det landade massor av myror på mig och Figge och det märktes direkt för Figges svans började piska ilsket! Så det var till att stanna och döda alla vi kunde hitta! Men trots det så dök de upp långt senare!!

Dagens tur tog ca 1,5 timme och var 1,2 mil lång i mysigt tempo och i växlande miljö!! Mycket trevligt!

Torsdag 10/4: Dressyrar som vanligt idag! Idag rider vi igenom olika delar av LA:1 programmet för att vi ska ha något roligt att träna på! Serpentinbågar från LB:1-programmet är visserligen bra att träna på men det blir lite långtråkigt i längden!

Idag värmer i upp med ett långt skrittarbete med efterföljande gångarter där vi jobbar med en och annan serpentin, volter, öppna och skänkelvikningar! Vi har svårt med öppna i vänster varv i alla gångarter. Vi chekade sedan av detta på slutet av ridpasset och då fungerade de klart mycket bätte i alla gångarter.

Vidare så övar vi massor med halt-rygga, här har vi det lite svårt för först vill inte Figge rygga. Han kan rygga jättefint men det tar liksom rätt många gånger innan jag får med honom i "rygga-tänket"! Men efter många upprepningar och att jag försöker att förbereda oss så bra som möjligt, även muntligt med ordet backa, så går det bättre och bättre. De blir riktigt fina när han är med och bjuder även i ryggningen!

Halvt igenom i galopp med efterföjande förvända galopp övades flertalet gånger. Första gången ramalde vi ihop en en stor hög i en jag vet inte vad för gångart..... men även det fick vi att fungera! Det är en svårighet för oss och kunna bibehålla framåtbjudningen, energin och galoppen i vändningen!

Skänkelvikningarna gick över förväntan, tycker att vi hade hyffsat bra flyt för att vara oss! Fattningan från skritt vid till galopp vid C övades ett par gånger och den borde vi inte ha problem med bara jag kan få honom tillräckligt uppmärksam precis innan C!

Galoppökningarna går bättre och så även upptagningen innan långsidan innan avbrottet till trav. Här måste jag vara noga med att sitta korrekt, inte luta mig framåt utåt, och att mjukna i handen i upptagningen för annars blir Figge med all rätt sur som en citron!

Dagens bästa var när IL utrast "Nu jäklar börjar han kunna länga" när vi övade lite travökning! Travökningar övar vi växlande med lättridning och nedsittning. Det blev att bra ridpass där vi båda var så nöjda efteråt!

Fredag 11/4: Underbart ridpass!! Repeterade idag g√•rdagens √∂vningar som gick √§nnu l√§ttare! Allts√•, det √§r s√• kul att rida! Idag s√• var b√•de Figge och jag noga och petiga med v√•ra √∂vningar..... Ibland sa Figge N√ĄJJJ Matte... g√∂r om och g√∂r r√§tt och ibland sa Matte N√ĄJJJ Figge.... g√∂r om och g√∂r r√§tt och detta med √∂msesidig f√∂rst√•else och respekt! Underbart!!! Trallalala...!!

Lördag 12/4: Passar på att rida tidigt i lilla ridhuset för att kunna träna program!

Fast när vi skrittade fram så blev våra nerver ordentligt testade när en "halvdöd" duva som gömt sig bakom bajstunnan i hörnet flaxade upp mitt framför näsan på oss!! Tur vi har starka nerver, Figge hoppade och iväg lite men han är verkligen cool. Fågeln inte kunna flyga och hoppade raskt tillbaka bakom tunnan och där kunde den  ju inte sitta och skrämmas varje gång vi gick förbi. SÅ Matte fick hoppa av och så hon kunde fösa ut den... först fegade Figge men han upptäckte snabbt att fåglar faktiskt är rädda för hästar och började raskt hjälpa Matte att driva ut det "onda" från ridhuset! Han såg ganska nöjde ut när han med mulen föst ut fågeln under ridhusdörren och glodde raskt på Matte efter godis :o)

Vi vaknade i alla fall tvärt och vi börjar med att värma upp som tidigare i veckan! Vi repeterar, övar på halt, rygga, skänkelvikning, öppna, halvt igenom i galopp! Figge går lysande bra och även idag så samarbetar vi på bästa sätt! Vi red igenom programmet en gång och Figge hade lite för brått med halvt igenom och han var först ovillig på att rygga! Annars så tycker jag att vi genomförde programmet hyffsat bra!!

Söndag 13/4: Uteritt planeras...! Så tillsammans med LN och Lilleman drar vi upp upptäcktsfärd! Vi dra mot Valberget och det innebär helt nya marker för Figge och Matte! Kul tyckte Matte medan Figge mest spejade och lagrade in omgivningen i hans egen GPS-karta Matte, Här har vi inte varit förut, sa Figge mest hela tiden!!

Vildmarken...!

Nya härliga ridvägar!

LN och Lilleman läser på skylten! Tyvärr så var där en bro över ett tjärr så vi kunde inte komma ända fram till Valberget, vi bara skymtade det!

Rundan var ca 13,5 km och den tog 1,55 min! Det finns mer att utforska åt detta hållet :o)

eXTReMe Tracker