Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro739.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 17

Måndag 23/4: Vilar! Vid dagens intag från hagen lever Figger lever loppan och bockar runt tillsammans med bästisen Chico! De passar även på att rulla sig många gånger.....!

Tisdag 24/4: Uteritt tillsammans med EO och Chico! Figge var först lite loj men efter en stund så piggnade han till rejält! Det gjorde även Chico! Chico sprang så bootsen flög in i skogen :o) Vi fick stanna och leta! Och idag har vi slagit vårt rekord!! Det nya är 41,6 km/h

Idag blev det en runda p√• 1,2 mil som tog ca 1¬Ĺ timme! Och som ni ser s√• har vi haft¬†intervalltr√§ning¬†idag....!!

Onsdag 25/4: Träning hos fru W! Så Matte packar bilen och lastar Figge helt själv, kör ca 15 minuter på buckliga krogiga vägar, lastar ut själv, binder Figge i släpen för att kunna sadla och sedan är Matte och Figge redo för en rejäl omgång dressyr! Alltså..... gissa om Matte är stolt över att Figge uppför sig så lysande bra!! Bästa Figge!

Figge och Matte har aldrig varit på detta stället... det är lite skumt här sa Figge och fnorkade högt! Och väl inne i ridhuset så kom han trots att vi var där i nästan 1 timme inte till total mental avslappning, han var tvungen att höja huvudet och titta ut varje gång vi skulle rida förbi kortsidan där utgnången låg! Detta blir nog bättre nästa gång! Han är mer avslappnad när vi kommer till en tävlingsplats!!

Men vi fick våra fiskar varma ändå, vi fick jobba med att Figge skulle bjuda fram till bettet, matte skulle se till och skärpa sig och hålla sin vänsterskänkel på rätt ställe, dvs längre fram! Vi jobbade med skänkelvikning och undan för höger skänkel flöt det på riktigt bra medans undan för vänster var katastrof.... mycket för att han idag inte alls bjöd fram till höger tygel och för att matte hade sin skänkel för långt bak! Hemläxa sa fru W och tittade strängt på oss...!

I traven jobbade vi med att på långsidan länga lite lite efter hörnet och att Figge skulle reagera lite mer och snabbare när Matte säger framåt! Matte skulle i vänster varv tänka på att mjunka i innerhanden, driva fram till yttertyglen för annars så börjar han slingra sig och skickar in bakdelen till vänster i stället för att vara rak. Och är han inte rak så får jag ingen bjudning med tanke om att länga! Här får vi öva öva öva...! Höger varv var lite lättare men samma tänk där!

Vi tr√§nade √§ven p√• att v√§nda upp p√• medelinjen och g√∂ra halt, vi skulle g√∂ra halt f√∂r sitsen och inte f√∂r abrupt! Figge "vet" att vi ska g√∂ra halt och gl√∂mmer att bjuda fram√•t utan b√∂rjar sj√§lv bromsa n√§r vi n√§rmar oss X! S√• vi fick rida f√∂rbi X r√§tt m√•nga g√•nger innan Figge fattade att det √§r Matte som best√§mmer N√ĄR vi ska g√∂ra halt! Vi hamnar lite snett i halten, rumpan drar till v√§nster och s√• vi skulle hela v√§gen fram till halten t√§nka p√• att han bjuder fram lite extra till v√§nster tygel, n√§stan t√§nka lite lite √∂ppna just innan vi ska g√∂ra halt! Och gjorde vi det s√• blev halten n√§stan perfekt!!

Så nu har vi och träna på tills nästa gång! Kul med hemläxa! Tralalala...!

Torsdag 26/4: Idag tar vi en stillsam skrittrunda för att mjuka upp eventuellt stela muskler.

Trodde Figge skulle vara trött... det var han inte!! Han skrittade iväg med stora steg och verkade tycka att livet leker! Figge frågade hela tiden om han fick trava....! Så för att sysselsätta honom så jobbade vi lite i skritt och Matte repeterade hur vänster skänkel ska ligga och så repeterade vi lite skänkelvikning kors och tvärs över vägen!

Fredag 27/4: Jobbar idag med framåtbjudning och tempoväxlingar i massor, volter och skänkelvikningar för att veva igång bakbenen! Sedan rider igenom programmet men det gick inte lysande... ! Speciellt inte galoppökningarna för då trodde Figge att det bodde ett spöke i just den hörnan. För övrigt så var Figge fin och uppmärksam att rida. Ska rida igenom programmet igen i morgon! Vi ska ju rida LB:2 på söndag och vi behöver ju repetera!!

Lördag 28/4: Idag förbereder vi oss inför morgondagens tävling på hemmaplan!! Vi rider efter uppvärmningen igenom programmet och över lite på väl valda delar. Idag fick vi till bra ökningar i både galopp och trav. Fördelen med dagens träning var att när vi byggt banan så fick vi rida på banan innan den stängdes! Perfekt att få öva på en bana med de rätta måtten.

I morgon så startar vi som nr 3 och det innebär att Matte kommer att få stig upp jättetidigt i morgon bitti! Det tar sin tid att fixa med allt. Och eftersom Matte skulle ha kalas hemma så han hon inte putsa utrustningen!

Söndag 29/4: Tävling på hemmaplan! Det märktes att vi var hemma för Figge kändes mycket lättare att rida på banan idag! Vi hade mer energi än vi brukar och fick faktiskt 6:or på alla ökningarna och på resten av programmet hade vi bara 6:or och 7:or!! Vi är mycket nöjda för idag fick vi ihop 64,33%!!! Vi hamnade på 6 plats av 16 startande! Tralalala!

 

eXTReMe Tracker