Stallet

Blandade bilder

figaro791.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 16

Måndag 16/4: Vilar!

Tisdag 17/4: Rider på en timmes uteritt i stillsamt tempo! Sedan åkte Matte och Lillemans Matte och rekade inför kommande äventyr!! Vi ska dra på Beachgalopp!! Kolla här, stranden är så långt ögat kan se!! Det ska bli så roligt! Hoppas bara Figge kommer att gå i vattnet!!

Onsdag 18/4: Idag får Figge massage och han såg så nöjd ut efteråt! Efter det så tänkte vi ta oss ett lättare pass men när vi väl kom ner på ridbanan så blev vi båda jättetrötta och slöa... så vi gjorde det kortaste ridpasset ever..... några varv i skritt, några bakdelsvändningar och så två varv i trav! Sedan gav vi upp och gick hem igen :o)

Torsdag 19/4: Torsdagsträning med oss själva! Idag repeterar och lösgör vi genom volter, öppna, sluta och massor av tempoväxlingar! Vi jobbar fram till bettet och bakbenen ska vara aktiva så vi får bra framåtbjudning!Vi får till och med till ett par riktigt bra ökningar i både trav och galopp! Figge och Matte jobbar på lysande bra idag och vi är så nöjda! Tralalala...!

Fredag 20/4: Idag har vi kollat av gas och broms med massor av tempoväxlingar och bokstavsridning! Tänk om detta kunde fungera lika bra i morgon som det gjorde ikväll! Så lätt, uppmärksam och arbetsvillig... om/när väl detta fungerar på banan tror jag vi blir farliga! Vi kunde idag, riktigt bra,rida 3 bågar serpentiner i galopp i båda varven!

Onsdagens massage satt där den skulle!! Tur man har en häst som säger till när det inte stämmer! Och det gör han tydligt värre, han sträcker ut hela halsen uppåt och så lägger han huvudet på sne! Tur att bästa Lotta kan komma omgående med sina magiska fingrar och släppa alla muskler och spänningar!

I morgon ska Matte försöka rida riktigt bra, jag ska försöka andas oftare, släppa mina egna spänningar och våga lita på att vi kan!! Ska verkligen försöka rida som jag gör när vi tränar!

Lördag 21/4: Tävling! Vilken dag! Det började med att Figge kunde stå inne själv i morse utan att vara tvärförbannad!! Han har blivit så duktig på att vara själv! Sedan så lastade vi och åkte iväg och Figge stod lugnt och käkade sin mat!

Men Matte har idag lärt sig att man måste packa mycket mat för ibland blir det inte som man tänkt sig! Idag fick vi stanna kvar och vänta på prisutdelningen!! Så maten tog slut och DÅ blev Figge jättesur för han tänkte då rakt inte stå i transporten utan mat!! Så Matte fick gå och låna av snälla och mer rutinerade kamrater!!

Idag fick vi 64,14% och hamnade på en delad 7:de plats av 28 starter! Så Matte fick gå på prisutdelning och så fick hon 130 kr i prispengar!! Tyvärr så fick inte Figge följa med in! Det tror jag att han hade gillat!! Tänk att få racergaloppera lite under ärevarvet!!

Dagens runda såg ut så här och jag kan konstatera att mina tyglar börjar bli längre igen....! Men det bryr vi oss INTE om idag! Tralalalaaa!!

Nu laddar vi om för vi har två tävlingar kvar i vår planering! Nästa söndag och en i mitten av maj!! Ska bli så kul!

Söndag 22/4: Uteritt!

eXTReMe Tracker