Stallet

Blandade bilder

figaro468.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 15

MÄndag 9/4: Annandag pÄsk och ridskolan har dressyrtÀvling.... och vem tror ni nestlar sig in pÄ den :o) Jo, Figge och Matte!! Vi fick vara med utom tÀvlan och det som Àr intressant Àr att det Àr samma dommare som dömde i Ronneby förra helgen!! Matte ville ha revanch och det fick hon!

SÄ idag har vi ridit ytterligare en Pay&Ride, dvs en LB:1 och idag sÄ fick vi ihop 67,24 % inkl ett avbrott i galoppen! Det Àr rÀtt mycket mer Àn an vad jag fick av samma domare förra helgen dÄ jag landade pÄ ca 58 %!

Denna gÄngen sÄ mÄste vi gjort ett klart bÀttre intryck pÄ domaren och sÄ hÀr sÄg det ut denna gÄngen!

 

Tisdag 10/4: Kallt och trÄkigt vÀder.... och det blir ett litet uppehÄll och dÄ passar vi pÄ att gÄ till uteridbanan och leka i longerlinan! Figge var jÀttepigg och det hÀngde stora rÀvar bakom öronen! Figge bjöd pÄ allt möjligt.... allt utom det jag bad om! Fast det gör inget för det Àr sÄ kul nÀr han improviserar! Idag tyckte han att vi skulle öva spansk skritt... det har han inte velat pÄ lÀnge! Och nÀr vi skulle jogga lite i trav galopperade han lÄngsamt, i uppförsbacke och visade hur stark han blivit! Dessemellan sÄ var han tvungen att slÀnga med huvudet, tvÀrnita och hoppa in till mig i mitten för en gobit lite nÀr det passade honom!

Det blev en lagom hÀrligt bushÀng pÄ ridbanan!!

Onsdag 11/4: Idag tittar solen nÀstan fram efter jobbet sÄ vi passar pÄ att ta oss en liten lÀtt jogging-runda pÄ ca 1 timme! Vi red förbi racingbanan men den var upptagen av en massa som var ute och promenerade.... Fan sa Figge nÀr vi 3 gÄnger fick bryta av mitt i galoppen!

Figge laddade pĂ„ ordentligt idag! Kul sa Matte och bokade genast en lĂ„ngrunda med ÅB pĂ„ söndag!

Torsdag 12/4: TorsdagstrĂ€ning med EF! Åhh sĂ„ roligt och sĂ„ bra det gick!! Vi jobbade med öppna, sluta, förvĂ€nd sluta, volter, förvĂ€nd galopp, enkla byten, ökningar, halt och lite samla! Figge skickar ut sin högerbog lite nĂ€r det passar sĂ„ dĂ€r mĂ„ste Matte vara uppmĂ€rksam och stadig för att vakta den! I de enkla byterna sĂ„ mĂ„ste jag tĂ€nka pĂ„ att rama in hela Figge sĂ„ att inte nĂ„gon del sticker ivĂ€g.... hĂ€r Ă€r det oftast bakdelen som tar sig friheter! Den förvĂ€nda slutan i vĂ€nster varv var jobb jobbig sa Figge och blev lite sur nĂ€r Matte sa: JodĂ„... TA I LITE! Och sĂ„ gjorde han det :o)

VÀgde Figge idag och han hamnade pÄ ca 464 kg! Nu Àr han slimmad och fin!

Fredag 13/4: Figge fÄr idag nya pjÀxor och sÄ tar vi ett lÀtt pass i ridhuset! Figge kÀnns toppen!

Lördag 14/4: DressyrtÀvling!! Det Àr rÀtt kul att tÀvla faktiskt! Speciellt nu nÀr jag kommit sÄ lÄngt med mig sjÀlv att jag bÄde kan andas och tÀnka inne pÄ banan! Kom i dag pÄ att jag hade en massa Äsikter om hur programmet skulle ridas och vad som skulle göras men Figge har inte Ànnu kommit till mental avslappning sÄ han hör inte mina Äsikter! Men jag tror det kommer snart nu nÀr hans matte blivit bÀttre!

Figge gillar inte grisar!! Idag hade vi pÄ framridningen sÀllskap av ett helt gÀng utegÄende griskultingar som bodde jÀmte ridbanan! Vet ni hur kul griskultingar har det?? Det vi.... de skuttar och omkring mest hela tiden och luktar illa!! SÄ hÀr sÄg Figge ut nÀr han fick syn pÄ dom nÀr vi lastat ut!! Och jag kan meddela att han tyckte att vi skulle dra dÀr ifrÄn fortast möjligt! Men han Àr vÀluppfostrad och gör som hans Matte sÀger!! Men han blev rÀtt snygg!!

Och sÄ har jag i alla fall en liten liten stund legat pÄ första plats :o) Hihihi...! Vi slutade 9:a av 26 starter!!

Och nÀr vi skulle hem sÄ gör Figge som han brukar nÀr vi ska lasta.....! Fast bÀtte utanför Àn i transporten :o)

NÄja, Äter till tÀvlingen! Idag gick det riktigt bra tycker jag. Matte red bra och Figge gjorde sitt allra bÀsta. Vi klarade galoppen utan avbrott och idag skrapade vi ihop 63,67% och det Àr vi mycket nöjda med! Dagens runda sÄg ut sÄ hÀr!

 

 

Söndag 15/4: Uteritt tillsammans med LN o Lilleman och ÅB o Taggie! Det blev en hĂ€rlig runda pĂ„ ca 2Âœ timme, vi avverkade ca 2 mil, vi var och plaskade i LĂ„ngasjön och sĂ„ försökte vi slĂ„ vĂ„rt toppreckod!

Figge var riktigt pigg och jag sÄg att alla benen for och alla möjliga hÄll och vÀderstrÀck! Han var snÀll nog och hölls sig i skinnet och skippade tjolahoppsa-stegen! Det var en pigg och glad Figge som stegade in pÄ stallplanen! Det hör var precis vad vi behövde...... inte ett spÄr av seriös dressyr!! Tralalala!!

eXTReMe Tracker