Stallet

Blandade bilder

figaro158.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 14

Måndag 2/4: Ja vi var som sagt iväg och tävlade i lördags och nog vet jag att det är en bedömings-sport och att det är domaren som dömer men ibland är det svårt att komma ihåg det. Har funderat hela helgen och kommit fram till att: "Jaha, det är bara att erkänna att vi är väl inte bättre än så här och då får vi istället lägga energi på att träna flitigt så att vi kan bli bättre och få högre poäng!"

Trodde det inte men det bor nog en liten tävlingsmänniska i mig djupt där inne i alla fall! Så nu tänker matte spotta i nävarna och Figge får se till att kamma sig och bita ihop för nu jälvar ska det tränas dressyr! Vår dressyrtävlings-säsong är inte så rysligt lång och vi har ytterligare 3 tävlingar inplanerade så nu måste vi toppa formen så vi kan använda vår nya plastrong :o)

Det första Matte ska tänka på är att korta tyglarna och det andra är att försöka få till mer energi på Figge! Ska genast åka och köpa 2 säckar havre....! (Nä... jag skojar bara... om nu någon trodde något annat :o) Och så ska vi rida programmen så mycket oftare!

Så idag så börjar vi med att skritta länge och Matte koncentrerar sig på att ha kort tyglar och Figge ska ha nacken som högsta punkt så att huvudet hålls lodrätt eller strax över! Det är svårt för tyglarna glider genom fingrarna. Men vi jobbar envist på och vi tycker båda att det är lite jobbigt. Vi jobbar med lite skolor, gör halt och vi ryggar med ganska bra resultat faktiskt.

Vi fortsätter med att tänka likadant i traven och galoppen... här protesterar Figge lite och ligger på i handen och vill dyka men Matte sitter envist kvar med korta tyglar men med mjuka händer! Det är svårt och jobbigt men nyttigt! Det blir ett kort men intensivt trav och galopp-pass!

Tisdag 3/4: Dagens mål var att Matte idag kunde rida längre pass med korta tyglar och har sikte på att händerna inte ska glida förbi "stropp" 4. Vi kämpar vidare och vi tycker båda två att det är svårt och jobbigt. Inser att det är så lätt och bekvämt att länga lite på tyglen...!

Dagens pass gick bra tycker jag vi jobbade mycket rakt fram, men fram√•tbjudning och tempov√§xlingar., Figge s√§ger ofta "N√Ą VAD JOBBIGT" och l√§gger sig p√• bettet, vilket han inte brukar g√∂ra, men det tror jag √§r en tillf√§llighet f√∂r han liksom jag √§r ju lite bekv√§m av sig och nu har vi h√∂jt ribban ett sn√§pp och det m√§rks. Fick en go kommentar p√• slutet av ridpasset: "Vad snygg han √§r!" Och d√• log Matte!!

Onsdag 4/4: Det är skönt nu när det är ljust längre om kvällarna för då kan man rid ut efter jobbet mitt i veckan oxå! Man kan faktiskt rida ut när det är mörkt men jag gillar inte det.

Nåja, idag får vi sällskap av ÅB och Taggie så vi skräpar runt i 1,15 tim och avverkar ca 8,5 km. Fast vi var ju tvungna att raca på och försöka oss på att slå vårt rekord när vi helt "oplanerat" råkade hamna på racingbanan. Vi lyckades slå vårt gamla rekord 39,8 km/h men inte med mycket. Det nya rekordet är nu 39,9 km/h. Att det ska vara så svårt att nå 40 km/h!

Torsdag 5/4: Vi jobbar idag vidare med Mattes projekt: "korta tyglar"! Vi börjar så klart uppvärmningen med lite längre och friare form. Vi rider idag ca 40 minuter och vi avslutar med att rida igenom LB:1 programmet. Vi hade idag tur och kunde rida i lilla ridhuset helt själva, perfekt när man vill träna program! Tycker att vi idag fick till det riktigt bra för Matte lyckades rida hela programmet utan att tyglarna blev 2 dm längre...!

Fredag 6/4: Idag sticker vi till Mörrum och rider en Pay&Ride. Vi rider som vanligt en klass och idag rider vi LB:1-programmet! Mattes enda men viktiga uppgift var idag att rida med kortare tyglar än vanligt. Måste säga att jag är nöjd med mig själv faktiskt!

Figge gick som vanligt lysande på framridningen men idag gick han extra extra bra! Tyvärr så får jag som vanligt inte med mig detta in på banan men man får ju vara glad för att det ser lättare ut än vad det känns. Tänk....*matte drömmer*.... när vi får med all denna energi in på banan, då jäklar blir vi giftiga!!

Idag skrapade vi ihop 63,45% och Matte fick en påminnelse om sina armbågar.....! Tror minsann jag har skrivit om dom innan :o) Hehehe...! Men de tar vi itu med en annan dag :o) Så här såg det i alla fall ut denna gången!

Lördag 7/4: Idag slappar vi tillsammans i ridhuset, vi försöker oss på att jobba lite för hand då målet är att kunna vara raka och lite öppna. På slutet försöker vi höja energin och trava långsamt! Vi över mest i höger varv för det är där som Matte har svårast att hålla koll på allt och sig själv. Som avslutning så löslongerar vi lite och Figge bjuder på lite av den högre skolan med olika skutt och hopp när vi busar runt! En lagom slapp lördag!

Söndag 8/4: Lugn och stillsam uteritt på strax över en timme! Våren är härligt.

Matte missar nästan aldrig ett tillfälle att träna miljöträning! Idag övade vi på detta:

 

eXTReMe Tracker