Stallet

Blandade bilder

figaro461.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 12

Måndag 19/3: Ridhushäng! Vi repeterar hur man ställer upp sig i en halt, på slutet behövde jag bara titta på bakbenet för att han skulle ställa det rätt :o)  Vi arbetade även på att gå långsamt rakt fram, öppna/sluta för hand längs fyrkants-spåret och så lekte vi med att höja energin mot att trampa lite. Vi hamnade på film... nu får ni lova att inte brya ihop av skratt för det är inte vackert men det är kul! Vi har båda totalt nybörjare så vi provar oss fram :o)

 

Tisdag 20/3:  Idag tog det en stund för Figge och mig att komma igång.... vi var lite allmänt sega! Men efter uppvärmingen så kom vi igång. Idag övade vi på lite olika delar från dressyr-programmet, vi tränade på att i galopp rida in på medellinjen och göra halt, vi övade på att rygga och på att rida i förvänd galopp. Tycker att den förvända galoppen har blivit riktigt bra för att vara oss.

Onsdag 21/3: Idag rastade Matte Figge på uteridbanan.... eller så var det tvärt om :o) Vi laddar upp oss inför resten av veckan!

Torsdag 22/3: Torsdagstr√§ning med EF och lika roligt som vanligt, 45 minuter g√•r fort! √Ąven idag fick vi jobba p√• h√•rt! Figge kopplade p√• koncentrations√∂ronen direkt han kom in i ridhuset och h√∂rde EF.

Idag jobbade vi med skänkelvikningar, ökningar, enkla byten och massa avbrott mellan trav och galopp och på slutet så jobbade vi lite med att samla ihop oss! Figge jobbade hela tiden på mycket flitigt men vi smög in små micropauser lite då och då när Matte kände att Figge behövde pusta! De där små pauserna är viktiga och guld värda för Figge jobbar på så mycket bättre efter!

I skänkelvikning har vi har bra flyt undan för höger skänkel men åt andra hållet tenderar rumpan att komma före. Här måste jag leda lite åt höger och tänka på att inte flytta tillbaka vänsterskänkeln för mycket, Figge behöver runda sig lite mer runt den istället.

I de enkla byterna så tappar vi i avbrottet till skritt linjen och vobblar och så har vi svårt att ska fatta ny vänster galopp, här ska jag tänka på att leda lite extra med vänstertyglen för att han ska hålla sig rak och inte bara vobbla iväg. Det här klarar vi klart bättre från vänster till höger då allt stadigare.

Fredag 23/3: Bomträning med EO! Så kul och så jobbigt!

Vi skulle kliva över, jämte, på rakt spår, på böjt spår och så skulle vi lyfta högt!! Figge och Matte var tvungen att pausa både nu och då...! Mest för att Figge gick ett hårt pass igår och Matte ville vara lite schysst men Figge jobbade flitigt och tappert så jag misstänker att han känner sig lite stel i morgon!

Nu står det en nöjd Figge i boxen, iklädd sin blåa pyjamas och han har sedan länge knaprat i sig allt extra fredagsgodis han fick bara för att han är den bästa!! Tralalala!!

Lördag 24/3: Matte planerar ett lång skrittrunda!

Matte: Nu ska vi ut och skritta en lång runda i det fina vårvädret.
Figge: Okey då!

Matte: Kolla där är ju den där roliga pulkakullen som är byggd för områdets barn och som Matte alltid velat rida upp på....!
Figge: Nä där kan vi väl inte gå upp?!
Matte: Jodå! Idag är vi busiga!
Figge: Det här var ju kul!
Matte: Ja kolla vilken fin utsikt!!

Figge: Hmmhmm...frust...stön....frust...hmmm....hmmmm...!
Matte: Ja visst är det ett härligt väder... och fåglarna kvittrar!

Figge: Trava....!?
Matte: Ja lite.... det är ju skugga här och du har ju ingen rumpvärmare på dig... vi kan ju inte riskera att du fryser och blir kall...!
Figge: Toppen....vrrrooommmm!
Matte: Hallååå! Vi skulle ju bara jogga lite?!
Figge: Hör inte.... fått för mycket ludd i örnen!!

Figge: Galopp!!!
Matte: Ja... men vänta lite!!
Figge: Nä... NU!
Matte: Jag ska bara fixa lite!!

Matte: OK, jag är klar. Nu kör vi!!
Figge: Yippi!

Så här låter Figges glada och Spanska kastanjetthovar! Glöm inte skruva upp ljudet!!

 

S√∂ndag 25/3: Uteritt! Och en h√§rlig s√•dan tillsammans med 4 andra ryttare! S√• l√•ngt som vi red idag har vi inte gjort sedan i september! Det blev 1,9 mil och inkl dricka paus tog den ca 2¬Ĺ timme! F√∂rst hade alla h√§starna v√•rk√§nslor och mycket spring i benen, men det lugnade sig ganska snart! Mycket trav och galopp blev det!!

Figge verkade inte vara speciellt trött när vi kom hem men han såg oerhört nöjd ut! Han har inte svettats så sedan i somras :o) Nu samlar vi nya krafter inför nästa veckas utflykter! Tralallala....!

eXTReMe Tracker