Stallet

Blandade bilder

figaro140.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 10

Måndag 5/3: Idag tar vi det lugnt, Matte övar på sitsen, speciellt på hur jag håller mina skänklar. Fick två filmsnuttar av bästa hästskötaren TS som filmat lite från lördagens framridning, och där ser jag tydligt att mina ben inte ligger på rätt ställe. Framför allt så ligger inte skänkeln stilla , och så viftar vänster skänkeln mer än höger. Måste verkligen försöka få lite ordning på dessa!!

En bild fr√•n framridningen som k√§ndes s√• j√§ttebra! Det k√§ndes som om Figge tyckte att det var kul att f√• komma ut och visa upp sig igen! Han var s√• sn√§ll och f√∂rl√•tande mot sin Matte och sa liksom: "√Ąr du med nu Matte, nu visar vi dom vad vi kan!" Inte en enda g√•ng sa han till sin Matte att rida b√§ttre utan stod tappert ut med mina misstag.

Två nöjda

Tisdag 6/3: Ett kort pass i ridhuset, efter uppvärmingen så jobbade vi mest i galopp. Figge fick en klurig uppgift idag :o) han skulle försöka klura ut vad hans Matte gjorde. Vi kom i galopp, vände snett igenom och på väg mot långsidan försökte matte förbereda och genomföra ett galoppbyte... hihihi...! Det gick naturligtvis inte men Figge klurade på och kom med lite andra förslag. Ibland så utförde han en lysande förvänd galopp i stället, eller så samlad han ihop sig mycket fint innan vi gick ner i trav för att direkt fatta ny galopp! Vi provade flera gånger och Figge blev inte det minsta stressad utan försökte ihärdig försöka klura ut vad Matte ville! Han var så koncentrerad och öronen gick i kors!!

Nåja, vi fortsätter att testa oss fram och eftersom vi båda är helt nybörjare på detta så får det ta den tid det tar och jag är säker på att vi förr eller senare tillsammans kommer att lyckas!

Onsdag 7/3: Vilar!

Men Figge får ändå lite hjärngympa! Matte har hela fickan full med godis och så går vi omkring på gården och torrtränar på att göra halt! Tänkte som så att man från marken kanske kan träna in en bättre halt! Jag har ju sett hur fint hästarna ställer upp sig när de ska visas för hand!

Så vi går, matte säger och gör halt, Figge gör halt, matte kollar och ser till så att alla fyra hovar står hyffst jämt och när det är klart är det godis-stund!

Funkade fint!! Det gick snabbare och snabbare för Figge att få till ett ben i varje hörn! Trallalala!!

Torsdag 8/3: Torsdagsträning för EF!! Så kul! Idag fick vi minsann alla jobba på ordentligt! Vi gjorde serpentinbågar med volt i varje båge, vi gjorde på långsidorna öppna - volt - öka, i galoppen gjorde vi volt i varje hörn, vi gjord enkla byten på medellinjen och så testade vi att samla lite på slutet! Man hinner med mycket på 45 minuter!

Dagens pass var nog det tuffaste i dressyrväg sedan september förra året! Figge bara älskade det!! Efter att han ivrigt sprattlat lossa av lycka i 5 minuter sansade han sig och kopplade in koncentrationen med ytterst allvarliga koncentrationsöron! När Figge för första gången, mitt under en träning som gick lysande, kopplade in koncentrationsöronen trodde Matte att något var fel och hoppade av och kollade så att all utrustning låg rätt! När det var klart hoppade vi upp och fortsatte, Figge fortsätter att jobba lysande bra, han kopplade in kocentrationsöronen och Matte trodde åter igen att någont var fel! Och så höll vi på ett tag! Det tog lite tid innan man fattade att det är så här Figge ser ut när han är totalt koncentrerad på att lösa Mattes uppgifter :o)

Dagens aha, var när vi i öppnan fick order om att ta ett ledande tygeltag för att visa vägen med yttertygeln, för då flöt öppnan på och vi fick till de genom tiderna bästa med bra böjning och lagom tvärning! Vi brukar sällan få till båda samtidigt!

Fredag 9/3: Tanken var att vi skulle ta en lång skritt-runda men Matte blev klar länge på jobbet...! Så vi luftar oss lite i ridhuset från marken! Vi jobbar lite på lina, vi försöker trixa lite och så jobbar vi lite med öppna vid långsidan.

Vi jobbade bland annat vidare med att göra fina halter där alla fyra benen ska vara parallella, och Figge kommer ihåg onsdagens träning. Idag fick han även till uppgift att försöka klura ut vad Matte ville när hon drog honom lite lätt i svansen :o) Figge erbjuder flera olika felaktiga lösningar men rätt som det är så knäcker han koden och backar!! Och nästa gång fattade han direkt!

L√∂rdag 10/3: H√§rlig uteritt p√• 1¬Ĺ timme tillsammans med LN och Lilleman, H√Ö och Dawn, LT och Baily! S√• h√§rligt och v√•ren √§r p√• G!

På vägen hem så red Figge och Matte in i solnedgången!! Och visst låter det härligt med klapprande hovar!

 

 

S√∂ndag 11/3: Solen skiner, f√•glarna kvittrar och det √§r minst 10 grader! Vi k√∂r idag tillsammans med SK och Deizel en repris fr√•n g√•rdagen och rider ut p√• en tur som tar 1¬Ĺ-2 timmar! Vi har tema "dressyr" s√• vi f√∂rs√∂ker att rida i avslappnad fin form med energi och b√§righet! Det √§r inte alltid helt l√§tt eftersom vi rider p√• ok√§nda v√§gar och Figge tycker att han m√•ste h√•lla koll p√• omgivningen och memorera in rundan till sin GPS-karta!

Vi kommer hem nöjda och glada! Våren är härlig!!

eXTReMe Tracker